Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Plattegrond Barcelona, wijken BarcelonaBarcelona beschikt over veel bezienswaardigheden. Zo kun je veel geschiedenis, kunst en cultuur in musea vinden maar ook op straat is er veel te zien. De unieke architectuur van vele gebouwen zoals die van Gaudí is bijvoorbeeld onmisbaar tijdens je bezoek aan Barcelona. Verder is Barcelona een zeer belangrijke evenementenstad met veel zakelijk en culturele evenementen. Hieronder vind je een lijst met de bekendste, meest bijzondere en de leukste bezienswaardigheden van Barcelona die je zeker niet mag missen.

Tip: Barcelona beschikt over vele bezienswaardigheden, wat het moeilijk maakt om ze allemaal in een weekend te zien. Om toch optimaal te genieten van alle bezienswaardigheden in Barcelona zijn de hop on hop off bussen zeer geschikt! Ze nemen jou naar de belangrijkste bezienswaardigheden en je ziet ze van buiten en je bepaalt zelf of je ze gaat bezoeken of niet.

Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids
barcelona-gidsVoorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Koop nu >

Bezienswaardigheden in Ciutat Vella

Barri Gòtic

Barri Gòtic - Bezienswaardigheden BarcelonaBarri Gòtic, tussen Las Ramblas en Via Laietana, is het gebied waar de stad van Barcelona werd geboren. Hier bevinden zich de belangrijkste gebouwen voor de stad: het Palau de la Generalitat, het Palau Reial, de Kathedraal en het gemeentehuis. In deze wijk vind je de mooiste pleinen van de stad, zoals het grote Plaça Reial en kleinere intieme pleinen zoals Plaça del Pi en Plaça Felip Neri.

Barcelona komt uit het Romeinse Rijk-tijdperk en ondanks dat er sindsdien veel in de stad is verandert, kun je nog steeds details en gebouwen uit deze periode terug vinden. Bijvoorbeeld, als je naar de plattegrond kijk zie je dat het ‘Decumanus Maximus’, de oude Romaanse weg die van west naar oost ging, tegenwoordig Carrer del Bisbe, Carrer de la Ciutat en Carrer del Regomir is geworden. En het ‘Cardo Maximus’, van het noorden naar het zuiden, is waar zich tegenwoordig de straten van Carrer Llibreteria en Carrer del Call bevinden.

Van de Romeinse stadsmuren kunnen we nog een beetje zien in de volgende straten:
– Carrer dels Sots – Tinent Navarro in het noorden
– Avinguda de la Catedral en Plaça Nova in het westen
– Carrer de la Palla in het zuiden

Op het hoogste gebied bij de Mont Tàber, waar de oude Romeinse stad van Barcino werd gebouwd, tegenover het huidige Plaça Sant Jaume, bevond zich het Romeinse forum. Tegenwoordig is dit stuk van geschiedenis nog te zien binnen het Centre Excursionista de Catalunya. Niet veel mensen weten dit, maar wanneer je dit gebouw binnen loopt (gratis entree), dan zul je zien dat er een van de vier zuilen van een Romeinse tempel nog altijd verscholen staan tussen de gebouwen. Zeer indrukwekkend aangezien deze zuil gewoon in het midden van dit gebouw staat.

In de loop ter tijd hebben graven, de koningen van Aragón en de kerk veel monumenten en gebouwen in de wijk gebouwd. Zo kom je onder andere gotische paleizen en mooie binnenplaatsen tegen.

Tip: als je nog meer wilt weten over Barcino, de Romeinse stad van Barcelona en hoe alles begon, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het museum Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), dit ligt heel dichtbij de Plaça del Rei. Volg ook mijn wandeltour langs de overblijfselen van Barcino!

El Call

El Call - Bezienswaardigheden BarcelonaHet gebied in de Barri Gòtic omsloten door de straten Ferran, Banys Nous en Bisbe was van de 12e tot de 14e eeuw de Joodse wijk van Barcelona, oftewel El Call. Een geestelijk en cultureel centrum waar de enige hogere school van de stad stond: de Joodse Universiteit.

Van de drie synagogen die deze wijk ooit sierden, is er geen overgebleven. In een pogrom-achtige sfeer die halverwege de 13e eeuw al was ontstaan, werd de wijk in 1391 totaal verwoest. Tegenwoordig zijn hier kleine kunst- en antiekwinkeltjes te vinden.

Vlak bij de Call bevind zich ook het kleine plein van Sant Felip Neri, met een kerk in barokstijl vol met gaten in de muur, als gevolg van een bombardement van de Italiaanse troepen tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

El Raval

El Raval - Bezienswaardigheden BarcelonaTussen Las Ramblas en Paral·lel bevind zich El Raval, een wijk die in het eerste industrie-tijdperk van de stad werd gebouwd om ruimte te geven aan de vele industrieën en de vele mensen die naar Barcelona emigreerden op zoek naar werk.

Tot het begin van de 19e eeuw stonden hier voornamelijk kloosters- en armenhuizen. Met de komst van de industrialisering en het toenemende belang van de haven verdwenen deze sociale instituten naar de achtergrond en ontstond hier een armoedige arbeidersbuurt. De huizen werden vooral bewoond door migranten en de overbevolking zorgde voor allerlei problemen.

Rond die tijd kreeg de wijk in de volksmond de bijnaam ‘Barri Xino‘ (Chinese buurt). Pas sinds het begin van de jaren negentig werden er initiatieven ontplooid om hier menswaardige huisvesting te verzorgen, om van de Barri Xino weer El Raval te maken.

In El Raval bevind zich het prachtige nieuwe Museu d’Art Contemporani (MACBA) aan de Plaça dels Àngels. En daar waar de Rambla del Raval begrenst, staat al vanaf de 19e eeuw het operagebouw Teatre Liceu en de grote hal van de Boqueria-markt uitnodigend op de bezoeker te wachten. Rond deze prachtige gebouwen en in de zijstraten van de nieuwe Rambla del Raval is een levendige uitgaansbuurt ontstaan, met restaurants, cafés en winkels met trendy mode en tweedehands artikelen. Hier kun je ook het Palau Güell vinden, een geweldige paleis ontworpen door Gaudí.

El Born

El Born - Bezienswaardigheden BarcelonaEl Born ligt ingeklemd tussen de Carrer Princesa en de haven. Het is de perfecte plek om een stap terug in de tijd te nemen en door de steegjes te verdwalen. El Born is ook de meest artistieke en trendy wijk van Barcelona.

Hier bevinden zich middeleeuwse paleizen in de ‘Picasso-straat‘ (Carrer Montcada) en de bekoorlijke kerk Santa Maria del Mar. Rond de kerk vind je vele kleine en gezellige tapasbars en restaurants.

Tijdens de middeleeuwen gebeurde in El Born van alles: van steekspelen en executies tot heksenverbrandingen. Het gebied werd echter vooral welvarend in de 13e eeuw, toen succesvolle handelsroutes werden vastgesteld. Zo waren de straten genoemd naar aanleiding van het beroep van de mensen in die straat (bijvoorbeeld Carrer de l’Argenteria heet zo omdat er waren mensen die met argent (zilver) werkten en Carrer dels Sombrerers betekent dat mensen daar hoeden maakten en verkochten).

Bijna in ieder pakhuis, die El Born ooit tot een belangrijke voorraadkamer van Barcelona maakten, zijn nu galerieën, avondcafés, restaurants en interessante winkeltjes gevestigd.

Tip: als je de Via Laietana volgt vanaf de zee naar het noorden, zul je de kerk Santa Maria del Mar vinden. Via de straat Carrer de l’Argenteria kun je de buurt ontdekken. Op Via Laietana rond nummer 26 kun je de originele oude muur van de stad bewonderen tegenover een plein waar je lekker kunt relaxen. Vlakbij ligt het gemoderniseerd Mercat de Santa Caterina. Iets verderop, op Carrer de Sant Pere Més Alt nummer 4 staat de bekende Palau de la Música Catalana, een vertegenwoordiger van de Catalaanse modernistische architectuur.

La Barceloneta

La Barceloneta - Bezienswaardigheden BarcelonaNaast de haven bevindt zich La Barceloneta, een wijk in het verleden voornamelijk bewoond door arbeiders en zeelui. Deze historische visserswijk heeft nog altijd meer dan 50% van de woningen met een oppervlakte van niet meer dan 28 vierkante meter, dat door gemiddeld 2,4 personen wordt bewoond.

De Rellotge dels Pescadors aan de Moll dels Pescadors is nog altijd het ontmoetingspunt voor de overgebleven vissers. Sinds 1955 is het aantal beroepsvissers in Barcelona teruggelopen van 3000 tot minder dan duizend, terwijl la Barceloneta wordt omgetoverd tot de ultieme zomerbestemming voor veel toeristen.

Voor een wandeling door de haven, kun je beginnen bij de Columbuszuil, een eerbetoon aan de man wie Amerika ontdekte. Rechts bevindt zich de haven van Barcelona en het nieuwe World Trade Center. Wat dichter bij de stad bevinden zich hier de historische scheepswerven Drassanes, die nu een groot scheepvaartmuseum (Museu Marítim) huisvesten. Links van de Zuil van Columbus staat een groot gebouw in suikerbakkersstijl. Het werd in 1792 als douanegebouw neergezet en biedt nu onderdak aan het havenbestuur. Via de Rambla de Mar, een verlengstuk van de Rambles in de vorm van een voetgangersbrug, kom je de haven in. Hier vind je het nieuw gebouwde Moll d’Espanya met het recreatie- en winkelcentrum Maremagnum, het enorme Aquarium en een IMAX-bisocoop (inmiddels gesloten).

Als je doorloopt in el Moll de la Fusta richting Via Laietana kun rechts afslaan om naar de Plaça de Pau Vila gaan, waar het Palau del Mar zich bevindt, met veel restaurants, winkels en het Museu d’Història de Catalunya. Als je doorgaat naar het Passeig Joan de Borbó, kun je richting het strand of als je andersom gaat, ga je richting het Estació de França, het eerste treinstation van Spanje.

Bezienswaardigheden in l’Eixample

Eixample - Bezienswaardigheden BarcelonaLetterlijk betekent de naam van deze wijk ‘uitbreiding’. Met zijn grote boulevards Avinguda Diagonal, Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya is de Eixample als een raster aangelegde wijk  die in de tweede helft van de 19e eeuw werd gebouwd als buurt voor de welgestelde Barcelonezen.

Het Passeig de Gràcia verbindt de oude stad met het lange tijd zelfstandige dorp Gràcia. Naast prachtige modernistische bouwwerken als Gaudí’s Casa Milà en Casa Batlló vind je hier elegante modezaken en veel restaurants.

Tot de 1859 was Barcelona omringd door de stadsmuren. Buiten de stadsmuren bevonden zich al dorpjes zoals Gràcia en Sarrià. Omdat de stad groeide was het nodig om een plan op te stellen zodat de stad buiten de muren kon uitbreiden. Ildefons Cerdà was de ingenieur die de uitbreiding heeft ontworpen. Zo stond het project Cerdà op: eilanden (‘manzanas’ in het Spaans) van huizen van ongeveer 114x114m met elkaar verbonden door straten van 20m breed.

De Eixample van nu telt 372 ‘manzanas’ en 745ha omvang en is gesplitst in tweeën  een aan de rechte kant (Eixample Dreta) en de andere links (Eixample Esquerra).

Eixample Esquerra

In l’Eixample Esquerra (of ‘Izquierda’ in het Spaans) vind je onder andere de l’Escola Industrial, een spoor van het industriële verleden van de stad. Ook l’Hospital Clínic en l’Universitat de Barcelona (op het plein Plaça Universitat) zijn een bezoek waard.

Eixample Dreta

In het Passeig de Gràcia tussen Carrer Aragó en Carrer Consell de Cent bevind zich de Manzana de la Discordia. Hier zijn de gebouwen van de allerbeste modernistische architecten: Puig i Cadafalch (Casa Amatller), Domènech i Montaner (Casa Lleó Morera) en Gaudí (CasaBatlló).

Het meesterwerk van Gaudí, de kerk van la Sagrada Família, bevindt zich ook in l’Eixample Dreta.

Ook in l’Eixample Dreta (of ‘Derecha’ in het Spaans) bevind zich de Plaça de Toros La Monumental: de laatste stierenvechten arena in Barcelona en een bezienswaardig modernistisch gebouw. Ook is het Hospital de Sant Pau een bezoek waard.

Om lekker wandelen kan je Passeig de Sant Joan nemen of de Avinguda de Gaudí, deze verbindt de Sagrada Família met Hospital de Sant Pau.

Bezienswaardigheden in Gràcia

Gràcia - Bezienswaardigheden BarcelonaDeze wijk voorbij l’Eixample heeft lange tijd als zelfstandig dorp bestaan, en dat is nog goed te zien. De huizen zijn kleiner en minder opvallend dan de schitterende gebouwen in l’Eixample, de straten zijn wat kleiner en de pleintjes intiemer. In de jaren zestig had die sfeer grote aantrekkingskracht en ontwikkelde Gràcia tot een kunstenaarsbuurt.

Om naar Gràcia toe te gaan moet je bij het metrostation Fontana (L3) de straat Carrer d’Astúries nemen, via deze weg kom je in de wijk Gràcia. Je kunt hier bijvoorbeeld leuk struinen door de straten Carrer Torrent de l’Olla, Carrer Verdi en Travessera de Gràcia. Gràcia is een zeer vrolijke wijk met een dorps gevoel maar toch kosmopolitisch aangezien er zo veel verschillende culturen samen wonen. Vol met leuke winkeltjes, bars en restaurants.

In Gràcia bevindt zich ook een van de leukste parken van Barcelona, het wereldberoemde Park Güell aangelegd door Antoni Gaudí tussen 1900 en 1914. Dit kwam in 1984 op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. In het Park Güell kun je genieten van de natuur, mooie architectuur en het prachtige uitzicht over de stad. Ook van Gaudí is de Casa Vicens, op Carrer Carolines nummer 18.

Bezienswaardigheden in Sants-Montjuïc

Montjuïc - Bezienswaardigheden BarcelonaMontjuïc wordt wel eens een toverberg vol verrassingen genoemd. De berg is het recreatiegebied van de stad, waar prachtige cultuurtempels als het Museu Nacional d’Art de Catalunya in het Palau Nacional, het Pavelló Mies van der Rohe, de Caixa Forum, het openluchtmuseum Poble Espanyol en de Fundació Miró te zien zijn. Maar er liggen ook weidse parken en sportcomplexen zoals het Estadi Olímpic (Olympisch stadion) en het Palau Sant Jordi, gebouwd voor de Olympische Spelen. Je kunt lopen maar er zijn ook bussen aanwezig.

Bovenop de berg ligt het Castell de Montjuïc, een kasteel met een lange geschiedenis. Gebouwd om de stad te beschermen maar door Franco gebruikt om de stad te controleren en zelfs te bombarderen wanneer hij het nodig vond. Ook werd het Castell de Montjuïc in het verleden gebruikt als gevangenis. Je vindt vanaf het kasteel en het Palau Nacional een uitstekend uitzicht over de stad – helemaal gratis!

Ook een aanrader om te zien zijn het Plaça Espanya en de Font Màgica bij het Palau Nacional, waar ’s avonds een spektakel met muziek, water en licht plaatsvindt.

Bezienswaardigheden in Sant Martí

De wijk Sant Martí heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld het Parc de la Ciutadella. Naast la Barceloneta ligt dit prachtige park, waar Barcelonezen gaan ontspannen. Aan de andere kant van het park vind je het Passeig de Lluis Companys en de Arc de Triomf, alles gebouwd tijdens de Wereldtentoonstelling in Barcelona van 1888. Ook de Zoo van Barcelona zit bij de Parc de la Ciudadella.

Vila Olímpica

Vila Olímpica - Bezienswaardigheden BarcelonaEen kwartiertje door de Carrer Almirall Cervera en langs de Passeig Marítim de la Barceloneta en je komt in een compleet andere wereld terecht. Tijdens de wandeling over het strand boulevard, waar talloze surfers de zee proberen te bedwingen, ziet je al van verre de twee wolkenkrabbers. In de torens zijn het chique Hotel Arts en de verzekeringsmaatschappij Mapfre ondergebracht. Het hotel staat aan de Port Olímpic, die aangelegd werd voor de Olympische spelen. Ook schittert overdag een indrukwekkend metalen sculptuur in de vorm van een vis, het beeldhouwwerk ‘de Gouden Vis‘ van Frank Gehry.

Fòrum en Torre Agbar

Verder naar het noorden zijn nieuwe stadsstranden aangelegd. Inmiddels reiken de stranden tot het immense terrein van het Fòrum, het grote internationale culturele evenement dat plaats vond van mei tot september in 2004. Tegenwoordig wordt het terrein gebruikt voor beurzen, congressen, concerten en andere evenementen.

Dit stadsgebied aan de monding van de Riu Besòs heeft mede door de verbouwing van het Fòrum een heel groot urbanisatieproject afgemaakt. Zo zijn er nu hippe hotels en moderne gebouwen zoals de beroemde Torre Agbar, het Disseny Hub Barcelona en de vernieuwde Mercat dels Encants Vells.

Bezienswaardigheden in Les Corts

Les Corts - Bezienswaardigheden BarcelonaAls je in Les Corts bent, kun je natuurlijk het stadion van FC Barcelona niet missen! Ook is het Museu del Fútbol Club Barcelona zeer interessant voor de voetbalfans. Tijdens het bezoek aan het museum krijg je ook de kans om binnen het Camp Nou te lopen en de kleedkamers van de spelers te bezoeken.

Naast de Zona Universitària bevindt zich het Palau de Pedralbes, een zeer mooi afgelegen paleis omringd van veel groen, en het Parc de Cervantes, dat een prachtige rozentuin bevat. Ook zeer mooi om te zien is de entree naar de Finca Güell. Deze is te vinden op de kruising van de straat Carrer de George R. Collins met Avinguda de Pedralbes.

Bezienswaardigheden in Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi - Bezienswaardigheden BarcelonaDeze luxe woonwijk loopt vanuit het stadscentrum heuvelopwaarts, richting het prachtige uitzichtpunt en attractiepark Tibidabo. Een van de meest afgelegen musea en bijzonder gebouwen in Barcelona is het Museu-Monestir de Pedralbes, een 14e eeuw klooster met kunstcollecties uit de middeleeuwen. Ook kun je hier veel leren over het leven van de nonnen van de Orde der Clarissen en de relatie van het klooster met de stad.

Ook een aanrader als je houdt van wandelingen maken is om rond te lopen op de Ronda de Dalt. Daar vandaan krijg je een uitstekend uitzicht over de stad. Hier vind je daarnaast de Torre de Bellesguard, van Gaudí, op Carrer Bellesguard nummer 16-20 en de schoolgebouw van de Teresianes, ook door Gaudí ontworpen, op Carrer Ganduxer nummer 85. Ook leuk voor de kinderen is het Tibidabo pretpark en het CosmoCaixa Museu de la Ciència te gaan. Deze liggen op een heuvel waar je een adembenemend uitzicht over de stad van Barcelona zult vinden.

Sarrià

Sarrià-Sant Gervasi is de duurste wijk om te wonen in Barcelona. Dit is duidelijk te zien aan de grote villa’s en de mensen die daarin wonen. Toch blijft Sarrià een knus en gezellige buurt. Zoals Gràcia, was Sarrià voorheen ook een zelfstandig dorp. Dit kun je terug zien aan de smalle straten en de oude huizen die hier zich verzamelen.

Aanraders Barcelona bezienswaardigheden

Stadswandeling met gids
Stadswandeling met gids - Activiteiten in BarcelonaVerken de hoogtepunten van Barcelona met behulp van een ervaren Nederlandstalige gids vanaf €19 p.p. Privé of in groep.

Info & tickets >

Barcelona fietstour
Barcelona Highlights fietstour - Activiteiten in BarcelonaOntdek Barcelona op de fiets tijdens een fietstour met een Nederlandstalige gids vanaf €25 p.p. Privé of in groep.

Info & tickets >

Hop-on-hop-off
Hop on Hop offDe snelste en meest comfortabele manier om alle hoogtepunten van Barcelona te zien vanaf €25,20 p.p.

Info & tickets >

Plattegrond bezienswaardigheden Barcelona


HolaBarcelona.nl – Bezienswaardigheden in Barcelona weergeven op een grotere kaart

Nieuws over bezienswaardigheden

– 31/08/2016: Gratis musea in Barcelona: de ultieme gids
– 25/08/2016: De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants
– 17/08/2016: Wijnproeverij in Barcelona bij Blend and Bottled
– 04/08/2016: Casa de les Punxes open voor publiek
– 31/07/2016: Op bezoek bij de Sagrada Família
– 28/07/2016: 10 onbekende modernistische gebouwen in Barcelona
– 24/07/2016: Jardins Muñoz Ramonet: een verborgen stadstuin
– 17/07/2016: Wandelroute in El Raval
– 26/06/2016: Biblioteca Pública Arús: Barcelona’s geheime Vrijheidsbeeld
– 05/06/2016: Verliefd op Barcelona: liefhebbers leggen uit waarom
– 23/05/2016: Op bezoek bij Fabra i Coats
– 24/04/2016: Wandelroute in El Call (Joodse wijk)
– 20/04/2016: Het terracotaleger van Xi’an in Barcelona
– 10/04/2016: Carrer d’Aiguafreda: de wasserij van Horta
– 03/04/2016: Op bezoek bij Museu d’Història de Catalunya
– 20/03/2016: De kattenfontein van Barcelona
– 16/03/2016: Palau Baró de Quadras open voor publiek
– 04/03/2016: L’Hivernacle, de broeikas van Sants
– 10/02/2016: 10 essentiële gebouwen van het Modernisme in Barcelona
– 11/01/2016: Het historische centrum van La Ribera (El Born)
– 03/01/2016: Op bezoek bij de Romeinse Tempel van Augustus
– 30/12/2015: De oudste bars van Barcelona
– 26/12/2015: Wat we gaan doen in 2016 in Barcelona
– 25/11/2015: Sagrada Família klaar in 2026
– 31/10/2015: Bootjes kijken in Barcelona
– 24/10/2015: Op bezoek bij Poble Espanyol
– 25/09/2015: Het Palau del Lloctinent en het archief van de Kroon
– 13/09/2015: Op bezoek bij de Universitat de Barcelona
– 16/08/2015: Blikjes als street art in El Raval
– 30/05/2015: Op bezoek bij Can Batlló
– 09/05/2015: Op bezoek bij Mercat de la Boqueria
– 19/04/2015: Op bezoek bij Torre Baró
– 08/04/2015: Wandelroute in El Gòtic (Gotische wijk)
– 07/03/2015: De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona
– 28/01/2015: Het industriële verleden van Barcelona
– 28/12/2014: Wat we gaan doen in 2015 in Barcelona
– 21/11/2014: Op bezoek bij Parc del Turó del Putxet
– 11/10/2014: Op bezoek bij Casa Milà (La Pedrera)
– 05/10/2014: Wandelroute door Barcino, het Romeinse Barcelona
– 24/08/2014: 10x genieten op het strand van Barcelona
– 14/05/2014: Parc de Cervantes en de rozentuin van Barcelona
– 27/04/2014: Op bezoek bij Castell de Montjuïc
– 18/04/2014: Barcelona’s UNESCO Werelderfgoedlijst
– 02/04/2014: Een beetje nostalgie in de winkels van Barcelona
– 02/03/2014: Op bezoek bij Mercat del Born
– 26/02/2014: Hospital de Sant Pau gratis bezoeken
– 19/02/2014: Grappige verkeersborden in Barcelona
– 09/02/2014: Souvenirs uit Barcelona
– 02/02/2014: Casa Lleó i Morera nu open voor publiek
– 19/01/2013: Het onbekende Parc Turó de la Peira
– 12/01/2014: Waar de Romeinen rusten
– 08/01/2014: Naar de bioscoop in Barcelona
– 25/12/2014: Schaatsen in Barcelona
– 22/12/2013: Wandelroute in El Born
– 09/12/2013: Op bezoek bij kunstmuseum MNAC
– 01/12/2013: Op bezoek bij Monestir de Pedralbes
– 27/11/2013: De vernieuwde Mercat dels Encants Vells
– 25/11/2013: Ronddwalen in het naoorlogse Barcelona
– 17/11/2013: Bespaartips voor Barcelona
– 13/11/2013: Op bezoek bij Disseny Hub Barcelona
– 13/10/2013: Observatori Fabra: meer dan 100 jaar geschiedenis
– 02/10/2013: Gaudí’s Torre de Bellesguard nu open voor publiek
– 08/09/2013: Op bezoek bij Palau de la Música Catalana
– 04/08/2013: Op bezoek bij Parc del Laberint d’Horta
– 28/07/2013: 10 symbolen van Barcelona
– 05/07/2013: 17 monumenten in Barcelona, nu met 50% korting
– 02/06/2013: Wandelroute aan zee in Barcelona
– 20/05/2013: Turó de la Rovira: beste uitkijkpunt van Barcelona
– 28/04/2013: Pleinhoppen in Barcelona
– 24/03/2013: De beste plekken met uitzicht over Barcelona
– 26/02/2013: De vele verhalen achter de Plaça del Pi
– 03/02/2013: De Gaudí Tour van HolaBarcelona.nl
– 02/12/2012: Wintersport in de Pyreneeën
– 18/11/2012: Gratis bezienswaardigheden in Barcelona
– 15/09/2012: 10 tips om Barcelona als een local te verkennen
– 08/07/2012: Tips voor een leuke zomeravond in Barcelona
– 17/05/2012: Europese Nacht van de Musea ook in Barcelona
– 26/03/2012: Gratis tentoonstelling van Goya in Barcelona
– 27/01/2012: Barcelona stedentrip: top 10 must-sees
– 11/07/2011: Openlucht bios in l’Illa Diagonal
– 22/03/2011: Palau Güell heropent na zever jaar

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone