Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona » Aquarium Barcelona

Aquarium Barcelona

Aquarium Barcelona

Bezoek een van de meest populaire attracties van Barcelona, het Aquarium, en loop in zijn indrukwekkende onderwatertunnel tussen de haaien!

Geopend in 1995, is het Aquarium van Barcelona ’s werelds belangrijkste mediterrane zeeaquarium en educatief centrum: 65 tanks, 11.000 vissen en 450 verschillende vissensoorten, een onderwatertunnel van 80 meter lang en 6 miljoen liter water, maken van het Aquarium een unieke attractie die dagelijks duizenden bezoekers trekt. Zeer aan te raden voor natuurliefhebbers en om met de kinderen heen te gaan.

Hoe ga je naar Aquarium Barcelona

Het Aquarium van Barcelona is te vinden aan het einde van de Ramblas, bij het Moll d’Espanya, naast het winkelcentrum Maremagnum. Als je met de metro komt, ga dan naar Drassanes (L3) en loop richting het Columbus Monument, steek het houten bruggetje op de Rambla de Mar over die je naar het winkelcentrum Maremagnum brengt, en sla linksaf om bij het Aquarium te komen. Een andere (kortere) optie is om via La Barceloneta (L4) te gaan, via het Plaça de l’Ictineo.

Aquarium Barcelona tickets

Vanwege de populariteit van het Aquarium is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen en geniet je zelfs van extra korting op je kaartjes.

Tip: koop nu je skip-the-line tickets voor het Aquarium

Koop nu je tickets voor het Aquarium en vermijd de lange wachtrijen. Tickets vanaf €20,- per persoon. Kinderen onder 3 jaar oud hebben gratis toegang, tussen 3-4 jaar oud betalen €7,- en tussen 5-10 jaar oud €15,-.

Tickets voor het Aquarium van Barcelona zijn online te koop bij:

Aquarium ticketcombinatie

Voor extra voordeel kun je er ook voor kiezen om online een ticketcombinatie voor het Aquarium te bestellen:

Wat te zien en te doen bij Aquarium Barcelona

Ontdek en beleef de onderwaterwereld van de Middellandse Zee, de kleurrijke tropische zeeën en loop onder haaien! Dit en nog veel meer kun je zien in het Aquarium van Barcelona.

Zeeaquarium

Zeeaquarium - Aquarium BarcelonaDe route in het Aquarium loopt langs 21 tanks die de wonderen van de verschillende vissoorten van de Middellandse Zee laten zien. Bij het Oceanari, het hoogtepunt van je bezoek, loop je in een 80 meter lange onderwatertunnel tussen verschillende vissensoorten zoals dorades en zonnebaars, en (let op) twee soorten haaien, de zandtijgerhaai en de zandbankhaai! Daarna kom je in de kleurrijke tropische zeeën, die met 7 tanks je de meest karakteristieke vissoorten van deze zeeën tonen. In de thematische aquaria zal je meer leren over onder andere de zeepaardjes, de zeeongewervelden en de tropische koralen.

Op de tweede verdieping, na een bezoek aan de grote aquaria en de spectaculaire Oceanari, gaat het bezoek verder. Bij Planeta Aqua ontdek je allerlei soorten wezens die zich aan de meest uiteenlopende omstandigheden van het aquatisch milieu hebben aangepast: de vrieskou, de duisternis van de diepe of de warme tropische wateren. Kinderen zullen hier genieten van de altijd vrolijke pinguïns en kunnen een aantal exotische dieren observeren zoals piranha’s, tropische schildpadden en leguanen. Ook leren ze hoe sommige oceanografische instrumenten werken en zien ze een onderzeeër van binnen.

Extra leuk voor kids is de afdeling van Explora, waar ze lekker met hun handen bezig kunnen zijn. Met maar liefst 50 verschillende interactieve activiteiten kunnen kinderen hier drie verschillende natuurgebieden van de Middellandse Zee ontdekken: de moerassen van de Delta de l’Ebre, een stukje van de Costa Brava en een onderwatergrot van de Medas eilanden.

Souvenirwinkel

Oceanari onderwatertunnel - Aquarium BarcelonaUiteraard zit er in het Aquarium ook een souvenirwinkel naast een groot café en zijn er nog andere faciliteiten. In de souvenirwinkel kun je allerlei knuffelbeesten, boeken over vissen, kleding en allerlei gerelateerde producten ter herinnering kopen.

Souvenir foto

Ter herinnering van jullie bezoek aan het Aquarium van Barcelona kun je je laten fotograferen met het hele gezin. De foto’s kun je aan het einde van jullie bezoek bekijken en indien je interesse hebt, kun je ze aanschaffen. Je ontvangt vervolgens een afdruk van de foto en een persoonlijke code voor een website waar je de originele foto kunt downloaden.

Kinderprogramma

Aquarium van Barcelona met kinderen - Aquarium BarcelonaDat het Aquarium van Barcelona een zeer kidsproofplek is, is niet alleen te danken aan de interactieve activiteiten in het zeeaquarium zelf, maar ook aan het diverse programma aan activiteiten dat ze hebben voor families. Als je in Barcelona woont, is het aan te raden om het programma in de gaten te houden voor leuke evenementen en workshops waar je met de kinderen heen kunt gaan.

Tip: iedere eerste vrijdag en derde zaterdag van de maand wordt er een slaapuitje voor kinderen tussen de 8-12 jaar oud georganiseerd, die dan in de tunnel van het Oceanari tussen de haaien kunnen slapen. Gegarandeerd een bijzondere ervaring voor de kleine avonturier (prijs: €90,-).

In het Aquarium vind je tevens alle faciliteiten dat elk gezin met kleine kinderen nodig heeft, zoals verschoningsruimte met een kindercommode en een kindermenu bij het restaurant. Ook zijn er verschillende plekken waar kinderen kunnen spelen en op onderzoek gaan.

Zwemmen met haaien

Wist je dat je voor een redelijk bedrag (€300,-) zelfs met de haaien kunt duiken? Let op: hiervoor moet je wel in het bezit zijn van een duikbrevet en moet je van tevoren reserveren.

 • Praktische informatie:
  Wat: Aquarium van Barcelona
  Waar: Moll d’Espanya del Port Vell
  Metro: Drassanes (L3) en Barceloneta (L4)
  Wanneer: dagelijks van november t/m maart van 10:00 tot 19:30 uur (tijdens kerst tot 20:30), in april, mei en oktober van 10:00 tot 20:00 uur, in juni en september van 10:00 tot 21:00 en in juli en augustus van 10:00 tot 21:30. Voor een overzicht van alle openingstijden kijk hier.
  Prijs: €20 p.p. voor volwassenen. Kinderen onder 3 jaar oud gratis toegang, tussen 3-4 jaar oud €7 en tussen 5-10 jaar oud €15. Korting voor Barcelona Card-houders en gehandicapten.
  Tip: voor of na je bezoek aan het Aquarium raad ik je aan om de haven Port Vell te bezoeken en met de boten van Las Golondrinas een rondje door de haven en het strand van Barcelona te gaan varen. En voor de shopliefhebbers zit het winkelcentrum Maremagnum hiernaast, dat opent alle 7 dagen van de week!

Nieuws over Aquarium Barcelona

– 07/03/0215: De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone