Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona » Las Golondrinas in Barcelona

Las Golondrinas in Barcelona

Las Golondrinas Barcelona

‘Las Golondrinas’ heten de bootjes waarmee je kunt rondvaren door de oude haven en langs het strand van Barcelona. Ze zijn een echte klassieker in de stad: ze bestaan sinds 1888, toen ze openden voor de Wereldtentoonstelling. Ze hebben meer dan 120 jaar geschiedenis en het enige moment dat de Golondrinas niet hebben gewerkt, was tijdens de Burgeroorlog.

Hoe ga je naar de Golondrinas

De rondvaartboten Las Golondrinas varen af en aan door de oude haven en langs het strand van Barcelona. De instapplaats ligt aan de voeten van het standbeeld van Columbus, vlakbij het winkelcentrum Maremagnum, en op steenworp afstand van metrostation Drassanes (L3) en (iets verderop) La Barceloneta (L4).

Tickets Golondrinas Barcelona

Ontdek Barcelona vanaf de zee met de rondvaartboten van Las Golondrinas. Omdat het hier soms druk kan zijn (vooral in het weekend en tijdens het hoogseizoen), is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen en ben je verzekerd van een plek.

Tip: koop nu je tickets voor Las Golondrinas

Bewonder de kust van Barcelona vanaf de zee! Bestel hier je tickets voor de Golondrinas. Kies voor de tour ‘Barcelona Port’ voor € 7,70 of ‘Barcelona Mar’ voor € 15,20. Er is korting voor kinderen, studenten en gepensioneerden. De boten vertrekken vanuit Moll de les Drassanes.

Tickets voor Las Golondrinas zijn online te koop bij:

Las Golondrinas rondvaart

De Golondrinas meren af aan de voet van de Columbuszuil. Deze schepen maken verschillende rondvaarten door de haven en langs de stranden van Barcelona en zijn een populaire attractie voor bezoekers. Dit is tevens een geweldige kans voor je om de skyline van Barcelona vanaf de zee te bewonderen of een mooie zonsondergang met je geliefde te zien.

Barcelona verkennen per boot

De Golondrinas bieden dagelijks boottochten aan en hebben twee verschillende tours waaruit je kunt kiezen, eentje van 40 minuten en eentje van anderhalf uur.

 • Barcelona Port: tour langs Barcelona’s oude haven en het strand van Sant Sebastià en La Barceloneta (40 minuten). Hier reis je vaak mee in de klassieke houten boten van de Golondrinas, met twee verdiepingen en vol ouderwetse charme, die de route als vanouds nog steeds varen. Kosten: € 7,70 voor volwassenen, € 6,50 voor studenten of senioren en € 2,80 voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar.
 • Barcelona Mar: tour langs de oude haven en de stranden van Barcelona (1 uur en 30 minuten) in splinternieuwe catamarans. Kosten: € 15,20 voor volwassenen, € 12,40 voor studenten of senioren, en € 5,50 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Tip: de Golondrinas is een populaire bezienswaardigheid onder de lokale gezinnen. Neem dus gerust je kinderen mee op deze cruise en laat ze kennismaken met de schoonheid van Barcelona! Zie hier nog meer tips voor een stedentrip Barcelona met de kinderen.

 • Praktische informatie:
  Wat: boottocht in Barcelona met Las Golondrinas
  Waar: Moll de les Drassanes, bij Plaça Portal de la Pau (naast het Columbus monument)
  Metro: Drassanes (L3)
  Wanneer: in het winterseizoen open van 10:00 tot 17:00 en in de zomer van 10:00 tot 21:00 (let op: gesloten op 31 december en 1 januari).
  Prijs: afhankelijk van de tour; vanaf € 7,70 voor volwassenen en € 2,80 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. Korting voor Barcelona Card-houders.
  Let op: bij ongunstige weersomstandigheden kan de rondvaart geannuleerd worden.
  Tip: er zijn ook andere soort boottochten en excursies in de haven van Barcelona. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone