Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

La Boqueria in Barcelona

Mercat de la Boqueria Barcelona

Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een bezoekje aan de ongelooflijk spectaculaire Boqueria Markt op Las Ramblas. La Boqueria, of de Mercat de Sant Josep, is één van de grootste versmarkten van Spanje en ter wereld. Het enorme aanbod aan fruit, groente, vis, vlees en kaas wordt overspannen door een mooie 19e-eeuwse gietijzeren overkapping. Je zintuigen worden hier begroet door een explosie van geuren en kleuren.

Hoe ga je naar Mercat de la Boqueria

De Boqueria-markt ligt op het middelste gedeelte van de Ramblas, de Rambla de Sant Josep, en is makkelijk te bereiken met de groene metrolijn, station Liceu (L3).

Wat te zien en te doen bij Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria bezoeken in BarcelonaDe bekendste overdekte markt van Barcelona trekt elke dag vele toeristen. Een kijkje binnen nemen is uiteraard gratis en zeer de moeite waard. De overvloed aan kleurrijke groenten, fruit, vis, vlees en specerijen zijn een lust voor het oog. Je krijgt ook tevens een goed voorbeeld van de ingrediënten van het Mediterrane dieet: alle groente en fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, brood, eieren, kruiden en specerijen, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, kaas en vleeswaren zoals de Spaanse Serrano-ham worden hier vertegenwoordigd.

Achterin de hal zitten verschillende tapasbarretjes en een marktrestaurant, waar ook uitvoerenden en personeel van de nabije operagebouw Teatre Liceu regelmatig komen eten. Voor een complete ervaring van de Boqueria-markt dien je tapas te hebben gegeten bij een van deze bars, zoals bij Bar Pinotxo en El Quim de la Boqueria. Ook lekker zijn de vers gemaakte sapjes of smoothies die je op de markt kunt halen en de kant-en-klare doosjes met fruit!

Tip: om meer te weten over de Mercat de la Boqueria bekijk hier mijn tour.

Tip: doe mee aan een rondleiding + paella workshop

Volg deze tour langs de beroemde Boqueria markt en doe mee aan een kookworkshop paella maken vanaf €68 p.p. Leer zelf paella maken in Barcelona en breng je kookkusten mee naar huis!

Koop nu >

Geschiedenis van Mercat de la Boqueria

De enorme stalen constructie van de markthal werd in 1914 naar het voorbeeld van de Parijse Hallen gemaakt. De markt zelf bestaat al wat langer. Er bestaat documentatie vanaf 1217 over straatverkoop in dit gebied buiten de stadsmuren, waar straatventers en boeren kwamen om zijn producten te verkopen.

De Boqueria-markt was ontworpen door Antoni Rovira, Josep Fontserè en Josep Cornet en werd geopend in 1836. Aanvankelijk was dit de grootste versmark van Barcelona maar de Boqueria is sinds de vernieuwing van de naburige Mercat de Sant Antoni in 2018 de op twee na grootste markt van Barcelona en zonder twijfel nog steeds een van de grootste trekpleisters aan de Ramblas.

Video Mercat de la Boqueria

 • Praktische informatie:
  Wat: een bezoek aan de Boqueria-markt
  Waar: Mercat de la Boqueria (Las Ramblas, 91 – Rambla de Sant Josep)
  Wanneer: de markt is open van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 20:30 uur
  Metro: Catalunya (L1 en L3) en Liceu (L3)
  Prijs: gratis toegang
  Let op: grote groepen van meer dan 15 mensen zijn niet meer toegestaan in de markt, dus zorg ervoor dat je met z’n twee of in kleinere groepen de markt gaat bezoeken
  Tip: als je de drukte wil vermijden kan je de markt best ’s morgens in de vroegte bezoeken

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone