Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona » Parken in Barcelona

Parken in Barcelona

Barcelona is een nogal groene stad. De meeste grote straten hebben bomen en je vindt overal pleinen en stadstuinen waar oude mensen graag gaan wandelen en uitrusten terwijl de kleintjes spelen. Barcelona is ook omringd door de heuvels van Collserola, wat ook de ‘longen van de stad’ genoemd worden. Naast de Collserola heuvels, zijn er in Barcelona andere kleine bergen te vinden die omgetoverd zijn tot stadsparken.

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste parken en tuinen in Barcelona die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Park GüellPark Barcelona Park Güell

Wellicht het bekendste park van Barcelona is Park Güell, ontworpen door Antoni Gaudí in het begin van 1900 en sinds 1984 in de UNESCO Werelderfgoed lijst. In deze stadstuin kun je genieten van de magnifieke architectuur van Gaudí, de natuur en een van de meest fotografeerde uitzichten van de stad.

 • Praktische informatie:
  Waar: Carrer d’Olot, 5
  Metro: Lesseps (L3)
  Prijs: entree kost €7 (online) en €8 (bij de balie)

Parc de la CiutadellaPark Barcelona Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is een stadspark in Barcelona met verschillende gezichten: je kunt ontspannen bij het meer en de waterval, een bootje huren om te varen met je geliefde, de verschillende beelden in het park rustig bekijken of zelfs naar de dierentuin gaan. In het park staan ook verschillende musea en overheidsgebouwen zoals het Parlament de Catalunya bevestigd.

 • Praktische informatie:
  Waar: Passeig de Lluís Companys, 2
  Metro: Arc de Triomf (L1) of Ciutadella Vila Olímpica (L4)
  Prijs: het is gratis om in het Ciutadella park rond te lopen. De musea en dierentuin hebben zijn eigen prijs.

Parc del Laberint d’HortaPark Barcelona Parc del Laberint d'Horta

Ontworpen in 1792 door de Italiaan ingenieur Domenico Bagutti, is het Parc del Laberint d’Horta een ware verborgen schat. Dit is de oudste tuin van Barcelona. Dit weergaloze voorbeeld van artistieke tuinieren heeft als hoogtepunt het labyrint waardoor het bekend om staat. Wat ook grappig is om te weten, is dat een deel van de film “Perfume: The Story Of A Murderer” hier werd opgenomen!

 • Praktische informatie:
  Waar: Passeig dels Castanyers, 1
  Metro: Mundet (L3)
  Prijs: entree kost €2,23 (€1,42 voor kinderen).

Parc de MontjuïcPark Barcelona Parc de Montjuïc

Op de Montjuïc-berg zijn verschillende musea, gebouwen en andere sportieve instellingen gevestigd in een groene omgeving. Er zijn daar ook verschillende tuinen die je kunt bezoeken, zoals de Jardins Mossèn Costa i Llobera, de Jardins del Mirador, de Jardins de Joan Brossa, de Jardins Cinto Verdaguer en de Jardí Botànic.

 • Praktische informatie:
  Waar: Montjuïc-berg, Avinguda de la Reina Maria Cristina
  Metro: Espanya (L1 en L3)
  Prijs: Montjuïc is de hele dag en nacht open. De verschillende musea, sportscentrum en gebouwen hebben zijn eigen openingstijden en prijzen.

Parc de l’Espanya IndustrialPark Barcelona Parc de l'Espanya Industrial

Waar vroeger de textielfabriek van La España Industrial stond, vind je nu het Parc de l’Espanya Industrial. In het park vind je een kleine roeivijver, een gigantische sculptuur van een draak (die ook als een glijbaan voor kinderen werkt), grasvelden, mediteraanse bomen en sportvelden. De negen hoge torens staan aan de top van de witte stappen die leiden naar het water en geven het park zijn karakteristieke uitstraling.

 • Praktische informatie:
  Waar: Carrer Muntadas, 1-37
  Metro: Plaça de Sants (L1) of Sants Estació (L3 en L5)
  Prijs: gratis

Parc de Joan MiróPark Barcelona Parc de Joan Miró

Het Parc de Joan Miró staat ook bekend als het Parc l’Escorxador. Het wordt zo genoemd omdat hier vroeger het oude gemeentelijke slachthuis, Escorxador in het Catalaans, stond. Het park wordt gebruikt door bezoekers en de locals om te ontspannen. Het is ook de plek waar de bekende sculptuur van Joan Miró ‘Dona i Ocell’ (‘Vrouw en Vogel’) staat.

 • Praktische informatie:
  Waar: Carrer Aragó, 2
  Metro: Plaça Espanya (L1 en L3) of Tarragona (L3)
  Prijs: gratis

Parc de PedralbesPark Barcelona Parc de Pedralbes

Aan de Avinguda Diagonal naast een van de belangrijkste campus van de Universitat de Barcelona staat dit groene park. De naam van het Parc de Pedralbes komt van de 20e-eeuwse Palau Reial de Pedralbes dat hier staat. Dit paleis die behoorde tot de familie van Eusebi Güell (Gaudí’s beschermheilige) totdat ze deze aan de stad overgaf in 1926. Het paleis heeft sindsdien aan verschillende doelen gediend. Tegenwoordig zijn er hier twee musea gevestigd, het Museu de Ceràmica (een tentoonstelling van Spaanse keramiek) en het Museu de les Arts Decoratives en Museu Tèxtil i d’Indumentària (Museum van Decoratieve Kunsten en het Museum van textiel en kleding).

 • Praktische informatie:
  Waar: Avinguda Diagonal, 686
  Metro: Palau Reial (L3)
  Prijs: gratis om het park te bezoeken; musea hebben hun eigen prijs.

Parc de CervantesPark in Barcelona - Parc de Cervantes

Gelegen vlak bij het Parc de Pedralbes, Parc de Cervantes staat vooral bekend om zijn rozentuin. In de ‘Roserar de Cervantes’ vind je maar liefst 245 verschillende soorten rozen. De beste periode om de rozen te kunnen bewonderen is tussen mei en juli. Sinds 2001 vindt er hier elk jaar begin mei een internationale wedstrijd voor nieuwe rozensoorten plaats. Daarnaast is het park een oase van rust en een geweldige plek om te hardlopen, fietsen of picknicken. De hoofdingang van het park staat aan de Avinguda Diagonal, maar je kunt ook via de noordelijke kant, aan de Ronda de Dalt, naar binnen gaan.

 • Praktische informatie:
  Waar: Avinguda Diagonal, 706
  Metro: Zona Universitària (L3)
  Prijs: gratis

Parc del Turó de la PeiraPark Barcelona Parc Turó de la Peira

Het groene dennenbos Turó de la Peira is gevuld met de geur van de Middellandse Zee planten. Op deze berg vind je onder andere voetbal velden, voorzieningen voor de kleine om te spelen en vele wandelpaden. Bovenaan de berg tref je een geweldige uitzicht van de stad. De Turó de la Peira wordt vooral door locals bezocht dus mocht je iets nieuws willen ontdekken, dan ben je hier aan het goede adres.

 • Praktische informatie:
  Waar: Passeig Fabra i Puig, 396
  Metro: Vilapicina (L5)
  Prijs: gratis

Parc Central de Nou BarrisPark Barcelona Parc Central de Nou Barris

Vlakbij het Parc Turó de la Peira vind je het Parc Central de Nou Barris, geopend in 1999 en verlengt tot 17 hectaren oppervlakte in 2003. Met een aangenaam en modern ontwerp, in overeenstemming met de woonwijk waar het zich bevindt past dit park perfect met de golvende landsvorm van het gebied. Tijdens een wandeling door dit park zul je verrast worden door de verschillende fonteinen en versiering elementen.

 • Praktische informatie:
  Waar: Plaça Major de Nou Barris, 1
  Metro: Llucmajor (L4)
  Prijs: gratis

Parc de la Creueta del CollPark in Barcelona - Parc de la Creueta del Coll

Vooral bekend om het grote zwembad, is het Parc de la Creueta del Coll een zeer bijzonder stadspark. Geopend in 1976, dit park geeft je ruimte om jezelf te ontspannen, heeft een speeltuin voor kinderen en natuurlijk het unieke zwembad waar je je zomers lekker kan opfrissen. Een groot sculptuur van Eduardo Chillida, ‘Elogi al aigua’ (‘Ode aan het water’ in het Nederlands) is het andere hoogtepunt van dit park.

 • Praktische informatie:
  Waar: Pg. Mare de Déu del Coll, 77
  Metro: El Coll / Teixonera (L5) of Penitents (L3)
  Prijs: gratis

Parc del ClotPark Barcelona Parc del Clot

De restanten van verschillende fabrieken zijn de koppeling motieven voor het Parc del Clot en zijn uitgegroeid tot architectonische elementen die zich mengen met de omgeving. De stenen bogen die ooit deel uitmaakten van de voorgevel van de oude spoorweg zijn intact gebleven: ze zijn omgetoverd tot een smal aquaduct van 25 meter hoog met cascades van water.

 • Praktische informatie:
  Waar: Carrer Escultors Claperós, 55-63
  Metro: Clot (L1)
  Prijs: gratis

Parc del Turó del PutxetPark Barcelona Parc del Turó del Putxet

In het mooie rustige park van het Turó del Putxet vind je een van de meest bijzondere uitkijkpunten van Barcelona. Naast de overvloedige vegetatie en gezellige plekken om te rusten en te spelen, vind je ook in dit park picknick tafels en vele wandelpaden. Dit park wordt voornamelijk bezocht door buurtbewoners en is een oase van rust.

 • Praktische informatie:
  Waar: Carrer de Marmellà, 9
  Metro: Vallcarca (L3)
  Prijs: gratis

Plattegrond met parken in Barcelona


View HolaBarcelona.nl – Parken in Barcelona in a larger map

Nieuws over parken in Barcelona

– 05/03/2017: Op bezoek bij Parc de la Pegaso
– 23/09/2016: Op bezoek bij Turó Park
– 25/08/2016: De nieuwe Jardins de la Rambla de Sants
– 24/07/2016: Jardins Muñoz Ramonet, een verborgen stadstuin
– 20/03/2016: De kattenfontein van Barcelona (Jardins de Laribal)
– 04/03/2016: L’Hivernacle, de broeikas van Sants (tuincentrum in een oude fabriek)
– 13/09/2015: Op bezoek bij de Universitat de Barcelona (Jardí Ferran Soldevila)
– 19/04/2015: Op bezoek bij Torre Baró (Collserola heuvels)
– 21/11/2014: Op bezoek bij Parc del Turó del Putxet
– 14/05/2014: Parc de Cervantes en de rozentuin van Barcelona
– 19/01/2013: Het onbekende Parc Turó de la Peira
– 04/08/2013: Op bezoek bij Parc del Laberint d’Horta
– 20/05/2013: Turó de la Rovira: beste uitkijkpunt van Barcelona

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone