Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Plaça Reial in Barcelona

Plaça Reial Barcelona

Het Plaça Reial is, naast Plaça Catalunya, een van de meest befaamde pleinen in Barcelona en een van de mooiste. Het is dan ook niet voor niets dé favoriete plek in Barcelona van onder andere Johan Cruijff. Omgeven door bogen en passages waar zich talloze eetgelegenheden en bars bevinden, nodigt Plaça Reial alle voorbijgangers uit om een tijdje te zitten en van de stad te genieten onder het genot van een tapa of twee.

Hoe ga je naar het Plaça Reial

Het Plaça Reial bevindt zich naast de Ramblas en vlak bij de Plaça Sant Jaume. Je kunt het makkelijk bereiken vanuit de metrostation Liceu (L3).

Wat te doen in Plaça Reial

Restaurants bij Plaça Reial BarcelonaHet beeldschone Plaça Reial, bekend om zijn mooie bogen, palmbomen en de vele gezellige terrasjes, is halverwege de 19e eeuw gemodelleerd naar de grote Napolitaanse stadspleinen. In het midden van het plein staat een prachtige fontein, de Font de les Tres Gràcies, en als kers op de taart vind je hier twee sierlijke straatlantaarns die ontworpen werden door de meester Gaudí zelf. Dit was eigenlijk zijn eerste opdracht voor de stad.

Dit plein is zowel overdag als ’s avonds druk bezocht en iedere zondagochtend wordt er een leuke munten- en stempelmarkt voor verzamelaars georganiseerd.

Herboristeria del Rei

Vergeet vooral niet om tijdens een bezoek aan het Plaça Reial bij de Herboristeria del Rei (Carrer del Vidre, 1) te gaan kijken: dit is de eerste kruidenwinkel van Catalonië en een van de oudste winkels in Spanje. Geopend in 1818, de winkel ziet nog steeds eruit als toentertijd en is gevuld met allerlei soorten medicinale planten, kruiden om mee te koken, natuurlijke geneesmiddelen, natuurlijke cosmetica en essentiële oliën.

Uit eten bij Plaça Reial

Onder de mooie bogen van het Plaça Reial vind je vele gezellige terrasjes om te ontspannen. Het restaurant Les Quinze Nits is een van de meest populaire. Zo vind je hier vaak lange rijen met wachtende mensen. Maar mijn favoriete terras aan het Plaça Reial is zonder twijfel die van Ocaña, dat ’s avonds tot een levendige bar om te loungen omgetoverd wordt. Wanneer je met de kids bent is het Italiaanse restaurant Rossini beter aan te raden (ze beschikken namelijk van kindermenu, kinderstoelen en verschoningsruimte). In een steegje naast het Plaça Reial vind je tevens het restaurant La Crema Canela (Passatge Madoz, 6). Wat mij betreft, de ideale locatie voor een romantisch dinner! En tot slot, vergeet niet om langs de bekende kippetjes van het spit van het nabij gelegen Restaurant Los Caracoles (Carrer dels Escudellers, 14) te gaan kijken.

Uitgaan bij Plaça Reial

Het Plaça Reial is daarnaast een bekend uitgangspunt van het nachtleven in de stad. Je vindt hier bekende discotheken zoals Jamboree en Sidecar en leuke kroegen zoals de Pipa Club.

  • Praktische informatie:
    Wat: ontspannen bij Plaça Reial
    Waar: Plaça Reial, naast Las Ramblas
    Metro: Liceu (L3)


View Larger Map

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone