Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Plaça Reial in Barcelona

Plaça Reial Barcelona

Het Plaça Reial is, naast Plaça Catalunya, een van de meest befaamde pleinen in Barcelona en een van de mooiste. Het is dan ook niet voor niets dé favoriete plek in Barcelona van onder andere Johan Cruijff.

Het plein Plaça Reial is halverwege de 19e eeuw gemodelleerd naar de grote Napolitaanse stadspleinen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd het plein helemaal gerenoveerd. In het midden van dit plein vind je de centrale fontein Font de les Tres Gràcies. De twee decoratieve straatlantaarns midden op het plein zijn ontworpen door Gaudí. Dit was eigenlijk zijn eerste opdracht voor de stad. Daarnaast is het plein versierd met palmbomen en hele mooie gebouwen in gele kleuren.

Omgeven door bogen en passages waar zich talloze eetgelegenheden en bars bevinden, nodigt Plaça Reial alle voorbijgangers uit om een tijdje te zitten en van de stad te genieten onder het genot van een tapa of twee.

Hoe ga je naar het Plaça Reial

Het Plaça Reial bevindt zich naast de Ramblas en vlak bij de Plaça Sant Jaume. Je kunt het makkelijk bereiken vanuit de metrostation Liceu (L3).

Wat te doen in het Plaça Reial

Restaurants bij Plaça Reial BarcelonaBij Plaça Reial vind je veel restaurants en cafès. Het restaurant Les Quinze Nits is een van de meest populaire. Zo vind je hier vaak lange rijen met wachtende mensen. Daarnaast is het plein een bekend uitgangspunt van het nachtleven in de stad. Je vindt hier bekende discotheken zoals Jamboree en Sidecar en leuke kroegen zoals de Pipa Club. Op zondagen wordt er een markt voor munten en postzegels gehouden.

Tip: in een steegje naast het Plaça Reial vind je het restaurant La Crema Canela (Passatge Madoz nummer 6). Wat mij betreft, de ideale locatie voor een romantisch dinner! En mijn favoriete terras aan het Plaça Reial is zonder twijfel die van Ocaña.

  • Praktische informatie:
    Wat: ontspannen bij Plaça Reial
    Waar: Plaça Reial, naast Las Ramblas
    Metro: Liceu (L3)


View Larger Map

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone