Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona » Uitkijkpunten in Barcelona

Uitkijkpunten in Barcelona

Uitkijkpunten in Barcelona

Weinig dingen zijn mooier dan het ongelofelijke uitzicht over de stad Barcelona. Dit uitzicht is te bewonderen vanaf verschillende uitkijkpunten in de stad. Dat kan zowel met een drankje in een bar als Mirablau of Mirabé of tijdens een wandeling op Montjuïc of Collserola. Dankzij de vele uitkijkpunten kun jij Barcelona steeds vanaf een heel nieuw perspectief bewonderen.

Bergen en heuvels in Barcelona

Barcelona is (buiten het centrum) een redelijk heuvelachtige stad. De mooiste (en gratis!) uitkijkpunten die Barcelona te bieden heeft vind je op zijn groene heuvels. Met maar liefst zeven verschillende heuvels verspreid over de stad (Turó de la PeiraTuró de Rovira, Turó del Carmel, Turó de Creueta del Coll, Turó del Putxet, Turó de Monterols en Turó de Modolell), is er altijd wel een nieuw uitkijkpunt te vinden! Het gebied waar Barcelona ligt wordt daarnaast begrenst door het Collserola-gebergte aan de westelijke kant en kent nog twee belangrijke bergen, de Tibidabo en de Montjuïcberg. Stuk voor stuk interessant om te zien en met tal van verborgen uitkijkpunten om uit te kiezen!

Tip: besluit je om één van deze bergen op de fiets te bezoeken, zorg dan dat je voor een e-bike kiest om ervoor te zorgen dat je niet snel uitgeput raakt en dat je volop van de ervaring kunt genieten.

Mirador Bunkers del Carmel Turó de la Rovira - Uitkijkpunten Barcelona

Turó de la Rovira (Mirador Bunkers del Carmel)
Gelegen op een oude luchtafweergeschut, dit populaire uitkijkpunt biedt een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.

Metro
Guinardó | Hospital de Sant Pau (L4)
El Carmel (L5)

Mirador Parc del Turó del Putxet - Uitkijkpunten Barcelona
Turó del Putxet
Het uitzicht vanaf de bergtop op het Parc del Turó del Putxet kunnen we vergelijken met die van het nabij gelegen Park Güell, maar dan zonder toeristen en geen toegangsprijzen. Een zeer mooi stukje rustige natuur en geweldige uitkijkpunten.

Metro
Vallcarca (L3)

Mirador del Turó de la Peira - Uitkijkpunten Barcelona
Turó de la Peira
Vanaf de bergtop van dit vrij onbekende stadspark tussen Horta en Nou Barris geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, van de Tibidabo en de Collserola berg tot aan de zee. De nabij gelegen Casas Baratas zijn vanaf hier ook heel goed te zien.

Metro
Vilapicina (L5)

De mooiste uitkijkpunten in Barcelona

Onderaan vind je enkele van mijn favoriete uitkijkpunten (mirador in het Catalaans). Mocht je nog meer tips willen, lees dan mijn artikel over de beste plekken met uitzicht over Barcelona.

Mirador de Colom - Uitkijkpunten Barcelona
Mirador de Colom
Gelegen aan het einde van de Ramblas en dicht bij de zee, deze uitkijkpunt bovenop het Columbus monument biedt een panoramisch uitzicht over Barcelona, Las Ramblas en de zee.

Metro
Drassanes (L3)

Mirador del Poble Sec - Uitkijkpunten Barcelona
Mirador del Poble Sec
Gelegen naast de luxe hotel Miramar staat dit park en uitkijkpunt met uitstekende zich op de wijk Poble Sec, de haven en het zee gebied. In feit de hele Passeig de Miramar is prachtig om te lopen.

Metro
Paral.lel (L2 en L3)

Mirador Torre de Collserola - Uitkijkpunten Barcelona
Mirador Torre de Collserola
Deze telecommunicatie toren, ontworpen door architect Norman Foster, is een van de symbolen van de stad. Vanuit dit uitkijkpunt heb je een uitstekend zicht tot 70 km afstand over Barcelona en zijn omgeving.

Metro
Trein FGC naar Peu de Funicular + Funicular de Vallvidriera + bus 111

Mirador Las Arenas - Uitkijkpunten Barcelona
Mirador Las Arenas
Boven het vernieuwde stierenvechtarena is er een ronde uitkijkplatform geplaatst met een uitstekende uitzicht op het Plaça Espanya, Motnjuïc, het Parc de Joan Miró en de huizen eromheen.

Metro
Espanya (L1 en L3)

Mirador de Torre Baró - Uitkijkpunten Barcelona
Mirador de Torre Baró
Gelegen op de berg van Torre Baró en aangrenzende aan de onvoltooide kasteel Torre Baró, vind je dit vrij onbekende uitkijkpunt. Aan zijn voeten zie je de wijken van Nou Barris, Horta, Sant Andreu, de rivier Besós en de steden Santa Coloma, Badalona en Sant Adrià.

Metro
Roquetes (L3)

Mirador de l’Alcalde
Een van de uitkijkpunten in de Montjuïcberg met de beste uitzicht over de haven en het zee gebied, met onder andere zicht op de Columbus Monument, het Hotel W of de kabelbaan.

Metro
Paral.lel (2 en L3) + Funicular de Montjuïc

Mirador de Sarrià / Mirador de Vallvidrera
Deze toegangspoort tot het Parc de Collserola is een mooi uitkijkpunt om te genieten van het uitzicht over het westelijke deel van de stad. ’s Avonds (en vooral in het weekend) is dit een geliefde plek voor koppels.

Metro
Trein FGC naar Peu de Funicular

Mirador de l’Arrabassada
Op de kilometer 6,5 van de snelweg van l’Arrabassada op de heuvels van Collserola aan de kant van Barcelona, vind je dit uitkijkpunt. De prachtig uitzicht gaat van l’Eixample tot aan de Olympische haven, de Tibidabo, Montjuïc en het Delta del Llobregat, El Besòs en Badalona.

Metro

Mirador del Migdia
Voor de beste zonsondergang zegt men dat je moet bij de Mirador del Migdia zijn. Vanaf hier heb je zicht op de Zona Franca, de haven, de Montjuïc begraafplaats en de hele Baix Llobregat. In de zomer opent hier een gezellige barretje: La Caseta del Migdia.

Metro
Metro Espanya (L1 en L3)
Paral.lel (2 en L3) + Funicular de Montjuïc

 

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone