Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Het museum in de metro

Het museum in de metro

SHARE
, / 0

Vier Barcelona metrostations tonen de digitale reproducties van meesterwerken van het MNAC, het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Het initiatief, genaamd ‘Het MNAC verplaatst zich voor u’, heeft tot doel de kunst te brengen naar de stad en de reizigers uit te nodigen om het museum te bezoeken.

Deze actie is erfgenaam van ‘Het MNAC neemt de straat’, die afgelopen najaar de straat op ging met 33 reproducties van meesterwerken uit het museum. “Het initiatief was zo succesvol,” zegt Elisabeth Pueyo van MNAC, “dat de Metro van Barcelona ons heeft gevraagd voor een samenwerking tijdens hun evenement ‘De Culturele lente’.”

Het museum heeft vier grote kunstcollecties waarvan elke metrostation een is toegewezen. Bijvoorbeeld bij het station Fondo (L1) worden werken uit de collectie van de Romaanse kunst getoont, een van de meest karakteristieke muurschilderingenvan het MNAC. De gotische werk wordt in Can Peixauet (L9) vertoont, terwijl de moderne kunst kan worden gezien in de Diagonal uitwisseling (L3 en L5). In Sagrera (L1, L5, L9 en L10) wordt een selectie van de Renaissance en de Barok getoont. Op elk station, naast deze volledige artistieke aanhangwagen hangt ook een uitleg van elke collectie en een paar zinnen over aspecten van het werk.

Laat jezelf dus verrassen door de metro van Barcelona en bezoek het MNAC.

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.