Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Culinair Barcelona: tips van een local

Culinair Barcelona: tips van een local

SHARE
, / 0

Bij een stedentrip aan Barcelona denkt men vaak aan de overheerlijke tapas en paella, maar Barcelona heeft als kosmopolitische stad zó veel meer te bieden! Dat weet bijvoorbeeld heel goed de local Marta Casals, oprichtster van Qué se cuece en Bcn?, een blog dat zich focust op de nieuwste culinaire trends van Barcelona en waarmee je als lezer telkens nieuwe plekken kunt ontdekken. Ik vroeg haar naar haar tips en nieuwste trends. Benieuwd naar haar aanraders, lees dan verder!

Wat is nu hip in Barcelona op gastronomisch niveau?

“Wat nu zonder twijfel heel erg populair is is biologisch eten, van de lokale boeren (km0), en alles wat gerelateerd is aan gezond eten: cold pressed juices, quinoa en alle andere granen, tartaar, tataki… Qua keuken soort zou ik de Peruaanse en de Mexicaanse keuken aangeven als de hipste van het moment. Een gerecht dat je inmiddels bijna overal kunt vinden is de ceviche: heerlijk fris, gezond en super lekker! Iets wat ook al jaren hip is, is het bestellen van platillos: in plaats van dat iedereen van zijn eigen bord te eet, bestel je samen meerdere platillos en kun je meerdere gerechten proberen en met elkaar delen. Daar hou ik persoonlijk heel erg van!”

Wat moeten bezoekers sowieso zien & doen volgens jou?

– “Wat betreft de lokale keuken, moet je zeker de tortilla de patatas (aardappeltortilla), pan con tomate (brood met tomaat) en jamón de jabugo (soort Spaanse serrano-ham) proberen. Al dit lekkers kun je onder andere bij Taktika Berri (Carrer de València, 169) vinden.”

– “Het restaurant El Nacional dien je gezien te hebben. Weliswaar niet het allerbeste qua eten, maar de plek is wel een bezoekje waard. Het is een restaurant gevormd door meerdere restaurants dat ligt midden in de Eixample-wijk, bij Passeig de Gràcia, 24.”

– “De Boqueria-markt, de meest beroemde markt van Barcelona, dien je ook gezien te hebben. Binnen in de markt vind je tal van barretjes met de allerbeste ingrediënten. Ik raad Kiosko Universal (Carrer la Rambla, 91) aan, een bar waar je geweldig kunt eten. Uitstekende vis en mariscos (schelpdieren) vers van de markt.”

– “Mocht je goede ham en vleeswaren willen kopen, ga naar Charcuterías Margarit (Carrer de Cornet i Mas, 63). Daar is alles van top kwaliteit en ze pakken alles netjes vacuüm voor je in. In de supermarkten van Bonpreu vind je tevens uitstekende longanizas en fuets.”

– “Iets heel typisch in Barcelona is de Horchatería Sirvent (Carrer Parlament, 56 en Carrer Balmes, 130). Hier moet je vooral hun horchata (Spaans amandelmelk) proberen!”

Jouw 5 favoriete plekken om te eten?

1. Can Vallès (Carrer d’Aragó, 95): “een traditioneel restaurant in Barcelona, vlakbij Sants station. Ze bieden lokale producten van de markt van de hoogste kwaliteit en uitstekende vis- en vleesgerechten. Een sober restaurant met een gemiddelde prijs van €50-€60 per persoon.”

2. Casa Lucio (Carrer de Viladomat, 59): “een charmante plek in de wijk van Sant Antoni. Zowel goed om met je partner te gaan (het heeft iets romantisch) of met vrienden en familie. Bij de bar kun je wat hapjes eten en achterin hebben ze de eetzaal. Er is geen menukaart: Lucio vertelt iedere dag wat zijn vrouw Maribel heeft voorbereid (8 voorgerechten, 8 hoofdgerechten en 8 desserts). Gemiddelde prijs per persoon is €40. Super lekker eten en Lucio een schat!”

3. Vinitus (Carrer del Consell de Cent, 333): “uitstekende prijs-kwaliteit verhouding midden in de wijk Eixample. Ze bieden seizoensproducten van de markt in tapas en platillos. De plek is heel informeel, casual en eenvoudig. Voor mij een van de beste van de stad qua kwaliteit-prijs. Hun suggestie van de dag verandert dagelijks en ik raad je aan om deze altijd te nemen. Gemiddelde prijs per persoon €15-€20.”

4. Bambarol (Carrer de Santaló, 21): “wat meer luxe tapas voor een super prijs in het gebied van Galvany (vlakbij Avinguda Diagonal en Carrer Casanova). De plek ziet er gewoontjes uit, maar hun tapas zijn echt geweldig, en voor een uitstekende prijs. Ik raad je aan om hun vieiras (coquilles) en ensaladilla rusa (huzarensalade) te bestellen. Gemiddelde prijs per persoon €25.”

5. Mont Bar (Carrer de la Diputació, 220): “chef-waardige tapas in de Eixample-wijk. Klein en gezellig restaurant met een klein buitenterras. Hun tapas zijn buitengewoon lekker: gemaakt met producten van de hoogste kwaliteit en een luxe uitstraling. Heerlijk maar niet bepaald goedkoop: gemiddelde prijs tussen €55 en €60 p.p..”

Plattegrond culinair Barcelona

  • Marta Casals geeft tips over culinair BarcelonaPersoonlijke informatie:
    Naam: Marta Casals Rocabert, @QUESECUECEENBCN op Twitter
    Geboren: 18/09/1980 in Barcelona
    Werk: blogger en oprichster van Qué se cuece en Bcn?
    Waar je woont in Barcelona: Sarrià

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.