Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Barcelona lichtfestival Llum BCN

Barcelona lichtfestival Llum BCN

SHARE
, / 3
Lichtfestival Barcelona Llum BCN

Barcelona Lichtfestival Llum BCN

Ieder jaar wordt tijdens de Festes de Santa Eulàlia het lichtfestival Llum BCN gehouden, waarbij tal van gebouwen, monumenten en pleinen in het centrum van Barcelona mooi verlicht worden. Als de avond valt is het zeer de moeite waard om de plattegrond van Llum BCN bij de hand te hebben en het aangegeven parcours te volgen om zo alle verlichte plekken te zien.

Laatste update: 12/02/2018

Hoewel Llum BCN altijd plaatsvond in het centrum van Barcelona tijdens de viering van Santa Eulàlia, is het lichtfestival dit jaar van locatie en tijd verandert. Llum BCN zal nu plaatsvinden in El Poblenou, een gebied dat in opmars is en zeer in trek onder kunstenaars en creatievelingen.

Lokale studenten en docenten van kunstacademies en scholen voor ontwerp, verlichting en architectuur in Barcelona brengen in samenwerking met gerenommeerde organisaties en kunstenaars licht in de stad tijdens het lichtfestival Llum BCN. De pleinen, binnenplaatsen en gevels van oude gebouwen staan dan te pronken met de mooiste creaties en trekken de interesse van vele locals en passanten, die uiteraard een foto van dit unieke schouwspel willen nemen.

Barcelona Lichtfestival Llum BCN - Plaça de Sant Jaume

Mapping bij Plaça de Sant Jaume

De grootste trekpleister tijdens het lichtfestival van Barcelona dit jaar zal zonder twijfel het designmuseum DHUB Barcelona, naast de Torre Agbar, dat zowel van binnen als buiten kleurrijk verlicht zal worden. Allerlei plekken in de wijk, zoals oude fabriekspanden, tuinen en straten, zullen dan ook versierd en verlicht worden tijdens het festival. Er is tevens een speciale wandelroute die je kunt volgen om ze allemaal te zien. Een plattegrond van de wandelroute met alle locaties kun je hier downloaden. Er hangen overigens overal informatieve borden met wie de creaties heeft gemaakt, zo weet je dat je aan het goede adres bent!

Barcelona Lichtfestival Llum BCN - Ateneu Barcelonès

Ateneu Barcelonès

Dit jaar wordt het Llum BCN festival van 16 t/m 18 februari 2018 gehouden (net na de Festes de Santa Eulàlia). Voor een compleet overzicht van alle locaties die dit jaar verlicht zullen worden, kijk op de website van de organisatie.

 • Praktische informatie:
  Wat: Llum BCN
  Waar: Poblenou, rondom Torre Agbar
  Metro: Glòries (L1), Llacuna(L4) en Bogatell (L4)
  Wanneer: van 16 t/m 18 februari 2018, vrijdag en zaterdag van 19:00 tot 00:00 en zondag van 19:00 tot 23:00 uur
  Prijs: gratis
  Tip: check de site van Llum BCN om te weten welke plekken er dit jaar verlicht zullen worden en download de plattegrond met de wandelroute.

3 Comments

 • Dunja Ramaekers zegt:

  Hey Marta.
  Zeer goede website heb je hier !
  Even opmerken dat je link naar de website van Llum BCN niet werkt. Het is te zeggen, ik kom wel op een website maar daar kan ik niet verder klikken op Llum BCN…
  Kan je me verder helpen?
  Het wil nl. lukken dat ik dan net in BCN ben dus op vrijdag 16/2/18 zou ik zeker door de stad willen gaan, maar liefst met wat meer uitleg over Llum BCN.
  Muchas gracias de antemano, Dunja Ramaekers

  • Marta zegt:

   Hola Dunja,

   Bedankt voor je reactie en interesse om Llum BCN te zien. De link werkt wel, het is de gemeente (de beheerder van de betreffende landingspagina) die de pagina nog niet klaar heeft met alle informatie over de editie van 2018. Ze zullen ongetwijfeld meer informatie geven in de komende weken, dus mijn advies is om de pagina in de gaten te houden.

   Ik zal uiteraard de informatie op HolaBarcelona.nl updaten zodra er meer bekend is over dit jaars evenement.

   Saludos, Marta

 • Dunja Ramaekers zegt:

  Ik ga het zeker in de gaten houden.
  Bedankt!
  Saludos, Dunja

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.