Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Festa de Sant Medir

Festa de Sant Medir

SHARE
, / 0
Festa de Sant Medir in Barcelona

Festa de Sant Medir in Barcelona

Op 3 maart wordt de Festa de Sant Medir in Gràcia gevierd met tonnen snoep. Het staat dan niet voor niets bekend als ‘la festa més dolça’, het zoetste feest. Breng dus je kinderen mee en neem genoeg tassen mee om zo veel mogelijk snoep te verzamelen!

Laatste update: 18/02/2017

Snoep vangen tijdens Festa de Sant Medir

Tijdens de parade van Sant Medir in de straten van Gràcia verzamelen maar liefst 120 paarden en 30 colles (verenigingen) die snoep aan de kleintjes uitdelen. Om 10:00 uur ’s ochtends komen ze allemaal langs het Plaça de la Vila de Gràcia.

In de middag volgen de deelnemende colles een pelgrimstocht naar de hermitage van San Medir, in het hart van de Collserola heuvels, samen met de buurtbewoners van Sant Cugat.

’s Avonds komen ze terug naar Gràcia en wordt de spectaculaire parade gehouden waar snoep gestrooid wordt. Om 20:00 uur verzamelen ze zich rondom Carrer de San Salvador en Carrer Escorial om via Carrer Sant Salvador, Carrer Nil i Fabra en Gran de Gràcia te lopen tot aan Plaça de Nicolas Salmeron, met als eindpunt de Jardinets de Gràcia. De feestavond eindigt met een vuurwerkshow.

Festa de Sant Medir in Gràcia Barcelona

De parade van Sant Medir

Wat voorafging

In de loop van Sant Medir worden al in februari een aantal evenementen gehouden, zoals el pregó, de opening van het feest vanaf het wijkhuis op Plaça de la Vila de Gràcia op zondag 19 februari van 11:00 tot 12:45. Traditiegewijs wordt er ook een wandeltocht naar de Ermita de Sant Medir gehouden op zondag 26 februari, met start om 8:00 uur vanaf Plaça Trilla. Deze herinnert ons aan de pelgrimstocht die de oprichter van dit feest maakte ter ere van zijn toewijding aan Sant Medir, die hem van zijn ziekte af zou hebben geholpen.

Festa de Sant Medir in Gràcia Barcelona

Festa de Sant Medir in Gràcia

Het feest van Sant Medir wordt al sinds 1830 gevierd, toen de bakker Josep Vidal i Grané uit de wijk Gràcia voor het eerst op de dag van de sint een pelgrimstocht maakte met zijn paard en een doedelzak naar de hermitage van Sant Medir om hem te bedanken voor zijn wonder. In de volgende jaren van de pelgrimstocht  kwamen er steeds meer vrienden en familie bij, totdat deze pelgrimstocht uitgroeide tot een populaire traditie met deelname van vele groepen van colles van de districten Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi en Sants.

 • Praktische informatie:
  Wat: Festa de Sant Medir 2017
  Waar: van Carrer de San Salvador en Gran de Gràcia tot aan de Jardinets de Gràcia
  Metro: Fontana (L3)
  Wanneer: op 3 maart 2017 om 10:00 en 20:00 uur
  Prijs: gratis

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.