Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Festa Major de Sants

Festa Major de Sants

SHARE
, / 0
Wijkfeest van Sants

Versierde straten in Sants

De wijk Sants viert in augustus zijn wijkfeest met onder andere leuke versierde straten en tal van feesten en activiteiten voor jong en oud. Het feest valt altijd samen met het bekende wijkfeest van Gràcia, waar de meeste inwoners en toeristen heen gaan, waardoor het wijkfeest van Sants vaak een stuk rustiger is en enkel de locals en buurtbewoners trekt.

Laatste update: 18/08/2018

Dit jaar valt het Festa Major de Sants van 18 tot en met 26 augustus. Gedurende deze week kunnen bezoekers onder andere genieten van de mooie versierde straten, dat net zoals in Gràcia, ieder jaar door de buurtbewoners opnieuw versierd worden. De versierde straten in Sants zijn de volgende: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Calaix de la Vergonya, Canalejas, Casal de Joves, Casal Independentista, Castellers de Sants, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou, Papín, Plaça de La Farga, Robrenyo, Rosés – Casa Gran, Rossend Arús, Sagunt, Santa Cecilia, Valladolid, Vallespir de Baix en Vallespir de Dalt.

Het openingsfeest vindt plaats op zaterdag 18 augustus bij het Parc de l’Espanya Industrial. Men begint om 19:00 uur met een cercavila (parade met reuzen) die van plaça Ramon Torres Casanova tot aan het Parc de l’Espanya Industrial gaat, gevolgd door een ball de gegants (dans van de reuzen) en het pregón (officieel openingsspeech) om 20:00 uur.

Iedere avond vanaf 23:00 uur worden op verschillende plaatsen gratis concerten en live muziek gespeeld. Overdag worden activiteiten voor jong en oud gehouden zoals een teken- en schaaktoernooien, een ambachtenmarkt, sardanes (Catalaanse volksdansen), havaneres (Catalaanse liederen) en uiteraard de beroemde castellers (mensentorens). Deze laatste zijn bijvoorbeeld op Plaça Bonet i Muixí op zaterdag 25 augustus om 18:00 uur te zien. Mis ook niet de correfoc, de traditionele vuurloop tegen de duivel die op zaterdag 25 augustus plaats zal vinden vanaf 21:30 uur in de straten Plaça Osca, Carrer Riego, Carrer Autonomia, Carrer Watt, Carrer de Sants, Carrer Gayarre, Carrer Rei Martí, Carrer Cros, Carrer Sant Crist, Plaça Ibèria en Plaça Bonet i Muixí.

Kortom, genoeg redenen om de wijk van Sants tijdens hun festa major deze zomer te bezoeken en van dit feest tussen de locals te genieten!

 • Praktische informatie:
  Wat: Festa Major de Sants
  Waar: Sants wijk
  Wanneer: van 18 t/m 26 augustus 2018
  Metro:
  Prijs: gratis
  Tip: op de website festamajorsants.cat kun je het complete feestprogramma vinden.

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.