Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Overnachten in Barcelona

Overnachten in Barcelona

Overnachten in Barcelona

Er zijn duizenden hotels, hostels, bed and breakfast en appartementen in Barcelona waar je kunt logeren tijdens je bezoek. Vanwege de populariteit van Barcelona, zijn de prijzen van hotels de laatste jaren gestegen. Een kamer in een middenklasse hotel kost tussen €75 en €130 per nacht, terwijl je voor een tweepersoonskamer in een hostel of eenvoudig hotel (hostal ofpensión) inmiddels tussen de €40 en €70 per nacht betalen.

Gelukkig zijn er in de goedkopere categorieën ook een groot aantal adressen waar je prima kunt logeren. En ook voor solo reizigers en groepen jongeren komen er steeds meer hostels en jeugdherbergen in Barcelona.

Tip: als je een vlucht + accommodatie in Barcelona aan het zoeken bent, maak gebruik van de superaanbiedingen van HolaBarcelona.nl om een leuke deal te vinden en veel geld te besparen!

Op zoek naar een hotel, hostel of appartement?

Het aanbod van accommodaties in Barcelona is heel groot en divers. Wie graag in de binnenstad wil logeren (bij Barri Gòtic, El Born of El Raval) kan, in verband met de nachtrust, beter naar kamers aan de achterzijde vragen. Bovendien moet je ’s nachts als je teruggaat naar je hotel altijd je handtas in de gaten houden. Zakkenrollers vinden toeristen een interessante doelwit en komen juist naar de smalle straten. De smalle straten kunnen dus een beetje intimiderend zijn ’s nachts.

Tip: mijn tip is om juist in de wijk van L’Eixample te gaan logeren. Hier logeer je op een centrale locatie maar vaak wel een stuk rustiger en veiliger dan in de binnenstad. Bovendien zijn de straten hier prima om ’s nachts te lopen. Het is tevens aan te raden om een hotel vlakbij een metrostation te zoeken. Voor meer informatie over de verschillende wijken van Barcelona, neem een kijkje op mijn wijkgids voor Barcelona.

Het is ook handig om al voor je vertrek naar Barcelona een hotel te reserveren. Hieronder kun je alvast selecteren wat voor soort accommodatie je zoekt:

Hotel
Er zijn duizenden hotels in Barcelona, van allerlei klassen en voor alle smaken. Toeristen willen het liefst een hotel in de binnenstad, alhoewel een hotel in de wijk van l’Eixample of aan zee ook zeker aan te raden is. Hotels kunnen in Barcelona vrij duur zijn. Prijzen variëren van €40,- per kamer tot aan meer dan €100,- per nacht.

Hotels in Barcelona >

Prijsklasse
€40 – €100 per kamer

Hostel
Iets voordeliger dan een hotel maar wel met alle faciliteiten van een hotel zijn de ‘hostales’ of ‘pensiones’ in Barcelona. Hostels zijn overal te vinden. De meeste hostels zijn niet echt duur en je kunt meestal kiezen uit een kamer met privé badkamer of gedeelde badkamer (wat nog goedkoper is). Indien je alleen reist of met een groep vrienden, zijn de slaapzalen met stapelbedden bij de jeugdherbergen wellicht een goede optie. Dan zijn de kosten per slaapplaats nog lager.

Hostels in Barcelona >

Prijsklasse
€30 – €60 per kamer
€8 – €15 per slaapplaats

Aanbieders
Booking.com
Bed and Breakfast
Een Bed and Breakfast is de ideale oplossing voor reizigers die van kleinschalige hotels houden waar het contact met de eigenaar groter is. Bij de meeste B&B’s moet je de badkamer delen, hoewel er steeds meer boutique B&B’s met privé badkamer en allerlei luxes verschijnen. Een kenmerk van een B&B is dat ontbijt altijd inbegrepen is.

B&B in Barcelona >

Prijsklasse
€30 – €100 per kamer

Aanbieders
Booking.com
Appartementen
Appartementen zijn ideaal voor iedereen die geheel onafhankelijk wil zijn tijdens zijn bezoek aan Barcelona. Als je in een privé appartement verblijft tijdens je vakantie zal je het gevoel krijgen alsof je in Barcelona woont.

Appartementen in Barcelona >

Prijsklasse
€50 – €100 per appartement

Campings
Campings zijn ideaal voor families en voor diegene die van de natuur houden. Hier kun je lekker buiten zijn, in je eigen caravan of in een bungalow, dichtbij het strand of in de bergen. En met de auto ben je in no-time in Barcelona!

Campings in Barcelona >

Prijsklasse
€27 – €100 per standplaats of bungalow

Nieuws over accommodaties in Barcelona

– 11/08/2017: 10 hotels met zwembad in Barcelona
– 25/01/2016: 10 moderne hotels in Barcelona
– 29/03/2015: 10 extreem luxe hotels in Barcelona
– 17/11/2013: Bespaartips voor Barcelona
– 17/02/2013: Exclusieve kortingscode ClassBedroom Apartments Barcelona
– 04/06/2012: Dagaanbieding Barcelona: 5 dagen voor slechts 249,-
– 12/02/2012: 10 romantische hotels in Barcelona
– 30/01/2012: Barcelona maar dan anders
– 21/11/2011: Dagaanbieding Barcelona: 4 dagen voor slechts 119 euro
– 18/10/2011: Speciale hotelaanbiedingen in Barcelona
– 09/10/2011: Luxe hotel te koop in Barcelona
– 12/08/2011: Barcelona heeft de mooiste wolkenkrabber

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone