Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Barcelona Card

Barcelona CardBezoek meer dan 70 musea en onderneem allerlei leuke activiteiten in Barcelona gratis of met korting dankzij de Barcelona Card. Met deze toeristenkaart mag je daarnaast gratis gebruik maken van al het openbaar vervoer in de stad, inclusief het vervoer vanaf en naar het vliegveld van Barcelona. Een zeer geschikte kaart voor de reizigers die het meeste van Barcelona’s musea en bezienswaardigheden willen zien maar niet te veel willen uitgeven!

Informatie over de Barcelona Card

Als je van plan bent om veel musea en leuke dingen te ondernemen tijdens je verblijf in Barcelona, dan kan de Barcelona Card zeer de moeite waard voor je zijn. De Barcelona Card is beschikbaar voor 3, 4 of 5 dagen. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er ook een kidsversie (let op: kinderen tot 4 jaar mogen gratis reizen in het openbaar vervoer in Barcelona). Met deze kaart ontvang je:

 • Gratis toegang tot het openbaar vervoer in Barcelona: metro, tram, bussen, stadstreinen Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) (zone 1) en treinen van Rodalies Renfe (zone 1). Het is ook geldig om van en naar het vliegveld van Barcelona te reizen.
 • Gratis toegang of korting bij de meeste musea en bezienswaardigheden van Barcelona zoals Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Fundació Joan Miró, Museu d’Història de la Ciutat, Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en Museu del Modernisme Català. Je ontvangt korting  bij onder meer de Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló en het Palau de la Música Catalana.
 • Skip the line bij musea en bezienswaardigheden.
 • Korting bij bepaalde winkels en restaurants in Barcelona zoals Antiga Fàbrica Moritz, El Tinglado en La Consentida.
 • Korting bij spektakels en leuke dingen om te doen zoals flamenco voorstellingen, wandeltours, boottochten, jet ski’s en pretparken.
 • Meertalige gids met o.a. informatie over de gratis bezienswaardigheden en kortingen die je krijgt.
 • Gratis stadskaart en plattegrond van de metro.

Voor een volledige lijst van adressen waar je de Barcelona Card kunt gebruiken lees verder.

Tip: voor andere voordeelpas opties voor Barcelona bekijk deze pagina.

Barcelona Card kopen

De Barcelona Card kun je heel eenvoudig online bestellen en bij aankomst op het vliegveld ophalen (tussen 8:30 en 20:30 uur). Op deze manier kun je de kaart gelijk bij aankomst gebruiken om je van het vliegveld naar je hotel te verplaatsen met de metro, trein of met de buslijn 46 (meer informatie over de vervoersmiddelen vanaf het vliegveld van Barcelona vind je hier).

Tip: koop nu de Barcelona Card met korting
barcelona-cardBestel hier je Barcelona Card en profiteer van gratis openbaar vervoer, gratis toegang tot vele musea en veel kortingen. De kaart is beschikbaar voor 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) en 5 dagen (120 uur). Prijzen van €45 tot €60 p.p. (van €21 tot €32 voor kinderen tussen 4-12 jaar oud). Het is ook mogelijk om de Barcelona Card Express voor 2 dagen (24 uur) te bestellen voor €20 p.p. (voor speciale kortingen en gratis vervoer in Barcelona). De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt voor de geselecteerde periode.

Koop nu >

Een andere opties is om de Barcelona Card zelf ter plekke bij de Toeristische Informatiedienst te kopen. Deze zijn te vinden onder andere op het vliegveld en op Plaça de Catalunya. De prijs van de kaart varieert aan de hand van hoeveel dagen je de kaart wilt.

Barcelona Card ophalen

Met je aankoopbewijs of voucher kun je de Barcelona Card gaan ophalen bij aankomst op het Welcome Center in het vliegveld bij terminals T1 en T2. Ook in de stad zijn er VVV kantoren gevestigd waar je je Barcelona Card kunt ophalen. Hieronder vind je een overzicht van alle plekken waar je de Barcelona Card kunt ophalen:

 • Vliegveld Terminals T1 i T2
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
 • Plaça de Catalunya
  Adres: Plaça de Catalunya, 17-s
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Catalunya (L1 en L3)
 • Plaça Sant Jaume
  Adres: Carrer Ciutat, 2
  Open: van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:30 uur, zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur en zondag en feestdagen van 9:00 tot 14:00 uur
 • Estació de Sants
  Adres: Sants treinstation (Plaça Països Catalans)
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Sants Estació (L3 en L5)
 • Mirador de Colom
  Adres: Columbus Monument (Plaça Portal de la Pau)
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Drassanes (L3)
 • Plaça Espanya
  Adres: Plaça Espanya (Avinguda Maria Cristina)
  Open: dagelijks van 9:00 tot 15:00 uur (van juli t/m september dagelijks van 8:30 tot 19:30)
  Metro: Espanya (L1 en L3)
 • Sagrada Família
  Adres: Plaça de la Sagrada Família
  Open: dagelijks van 9:00 tot 15:00 uur (van juli t/m september dagelijks van 8:30 tot 19:30)
  Metro: Sagrada Família (L2 en L5)

Let op: de kantoren van de Toeristische Informatiedienst zijn op 1 januari en 25 december gesloten. Meer informatie over openingstijden en diensten van de VVV vind je hier.

Hoe werkt de Barcelona Card?

Als je eenmaal je Barcelona kaart hebt dan kun je deze gaan gebruiken om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te reizen of om gratis een museum te bezoeken. De kaart werkt dus zowel als een OV-kaart en als een kortingspas bij musea en bezienswaardigheden. In de metro en het overige vervoer haal je de Barcelona Card door de stempelmachine en in musea, bezienswaardigheden, winkels en restaurants toon je de kaart om je korting te krijgen.

Zodra de kaart is geactiveerd, kun je gebruik maken van alle kortingen en acties gedurende de gekozen periode. Let op: de pas is geldig op aaneensluitende dagen vanaf het eerste gebruik voor de gekozen aantal uren.

Waar kun je gaan met de Barcelona Card

Zoals gezegd, is de Barcelona Card geldig bij meer dan 70 musea en bezienswaardigheden, naast allerlei leuke activiteiten, winkels en restaurants. Een zeer compleet aanbod dus!

Je kunt het complete overzicht van plekken waar de Barcelona Card geldig is zien door op het onderstaande plaatje te klikken.

Waar is de Barcelona Card geldig

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone