Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Botifarra catalana

Catalaanse worst

Spaans: Butifarra catalana
Catalaans: Botifarra catalana

Een typisch ingrediënt van de Catalaanse keuken is de botifarra. Deze worst, die meestal bestaat uit varkensdarm gevuld met gekruid gehakt, kent vele varianten en staat gegarandeerd op de menukaart als je in Barcelona een restaurant bezoekt. De botifarres in Catalonië worden heel vaak gemaakt op de barbecue en samen gegeten met bonen; dan heet het gerecht botifarra amb mongetes. Ook razend populair in de zomer zijn de botifarrades, dat is, samen met veel vrienden botifarres op de barbecue maken. Maar botifarres kun je ook thuis gewoon bakken. Hieronder laat ik je weten hoe.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
– olijfolie
– 4 botifarres (worsten)
– salade

Recept: Botifarres

1. Verhit de olie in een grote braadpan met deksel boven een matig hoge vlam. Voeg de worsten toe; braad ze onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten tot ze rondom bruin zijn en door en door gaar. Haal ze uit de pan en zet ze even weg.

2. Maak een salade om samen met de worsten te eten.

3. Serveer de worsten (een per persoon) samen met de salade.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

1080 Recepten
1080 Recepten boekKoop nu >

Het Tapas Boek
Het Tapas BoekKoop nu >

De smaken van Spanje
De smaken van SpanjeKoop nu >

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone