Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Botifarra catalana

Catalaanse worst

Spaans: Butifarra catalana
Catalaans: Botifarra catalana

Een typisch product van de Catalaanse keuken is de botifarra. Deze worst, die meestal bestaat uit varkensdarm gevuld met gekruid gehakt, kent vele varianten en staat gegarandeerd op de menukaart als je in Barcelona een restaurant bezoekt. De botifarres in Catalonië worden vaak gebruikt voor op de barbecue en samen met bonen gegeten; wat bekend staat als botifarra amb mongetes. In de zomer zijn de botifarrades razend populair. Dan worden botifarres op de barbecue bereid en samen met vrienden gegeten. Maar botifarres kun je ook thuis gewoon bakken. Hieronder laat ik je weten hoe.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
– olijfolie
– 4 botifarres (Catalaanse worsten)
– salade voor erbij

Recept: Botifarres

1. Verhit de olie in een braadpan met deksel boven een matig hoge vuur. Voeg de worsten toe en draai ze af een toe tot ze rondom bruin zijn en door en door gaar zijn. Dit kan ongeveer 10 minuten duren.

2. Maak ondertussen een salade om samen met de worsten te eten. In Catalonieë is dat vaak een salade met sla, tomaat, stukjes komkommer, radijs en wortel, besprenkeld met extra vierge olijfolie en zout (en eventueel een beetje azijn).

3. Serveer de worsten (een per persoon) samen met de salade.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

1080 Recepten
1080 Recepten boekKoop nu >

Het Tapas Boek
Het Tapas BoekKoop nu >

De smaken van Spanje
De smaken van SpanjeKoop nu >

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone