Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Calamares a la romana

Gefrituurde inktvisringen

Spaans: Calamares a la romana
Catalaans: Calamars a la romana

De gefrituurde inktvisringen worden in Spanje zowel als tapas als een volledige maaltijd gegeten. Als het deel maakt van een volledige maaltijd eten wij het thuis meestal met wat chips of patatas bravas en een salade erbij.

Ingrediënten

Voor 6 personen:
– 1 – 1/4 kg schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm
– 80 g bloem
– zonnebloemolie om te frituren
– partjes citroen
– zout

Schoonmaken inktvis

Trek de kop van het lichaam – de melkwitte ingewanden komen dan tegelijk mee. Snijd de inktzak, als je die nodig hebt, uit de ingewanden los en leg hem in een kom water. Als je de tentakels wilt gebruiken, snijd je ze van de kop en knijp je de bek eruit. Gooi de kop en de bek weg. Verwijder het transparante vel en de vliezen van het lijf. Verwijder ook het inwendige schild. Spoel het lijf goed af onder de koude kraan.

Recept: Calamares a la romana

1. Bestrooi de ringen inktvis met zout, haal ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

2. Verhit de olie in een frituurpan tot 180-190 ºC of tot een stukje brood in 30 seconden bruin is.

3. Frituur de ringen in gedeelten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.

4. Laat de ringen uitlekken en houd ze warm terwijl je de rest bakt.

5. Dien de inktvisringen op met partjes citroen erbij.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

1080 Recepten
1080 Recepten boekKoop nu >

Het Tapas Boek
Het Tapas BoekKoop nu >

De smaken van Spanje
De smaken van SpanjeKoop nu >

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone