Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Crema catalana

Catalaanse gebrande room of crème brûlée

Spaans: Crema catalana
Catalaans: Crema catalana

Crema catalana is een bekend Spaans toetje uit de streek van Catalonië. Volgens sommigen is crema catalana de voorloper van de Franse crème brûlée.

Ingrediënten

Voor 6 personen:
– 1 liter melk
– 130 g kristalsuiker
– dun afgesneden schil van 1 citroen
– 8 eierdooiers
– 1,5 – 2 eetlepels aardappelmeel of maïzena

Recept: Crema catalana

1. Doe de melk in een pan met 4 eetlepels suiker en de citroenschil en breng alles net aan de kook. Klop de dooiers intussen met de rest van de suiker en het aardappelmeel glad. Roer een beetje bij beetje de hete melk door.

2. Giet het mensgel weer in de pan, zet het vuur laag en houd alles roerend 5 minuten op het vuur of totdat de crème dik en glad is geworden; hij mag niet koken.

3. Zeef de crème en giet hem in een diepe schaal of in individuele schaaltjes. Laat afkoelen en zet ze minstens 1 uur in de koelkast. Bestrooi ze voor het opdienen met suiker en karameliseer die met een brander.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

De verse Spaanse keuken - Sergio Vasquez Spaanse lekkernijen Het Tapas Boek 1080 Recepten
De verse Spaanse keuken De smaken van Spanje Het Tapas Boek 1080 Recepten

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone