Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Spaanse recepten van Mama » Espárragos con jamón serrano

Espárragos con jamón serrano

Gegrilde asperges met ham

Spaans: Espárragos con jamón serrano
Catalaans: Espàrrecs rostits amb pernil serrà

Eind april verschijnen op alle menukaarten witte en groene asperges, dikwijls als onderdeel van het ‘menú del día‘, oftewel, de dagschotel.

Asperges worden vaak gekookt, maar onderstaande bereidingswijze voorkomt dat de stengels klef worden, wat vrij gemakkelijk kan gebeuren.

Tip: als je asperges als tapas wilt serveren, leg dan de stelen op een platte schaal rond een kommetje met saus zodat de gasten stengels gemakkelijk in de saus kunnen dopen. Wil je ze als voorgerecht geven, leg ze dan op afzonderlijke borden en lepel er wat saus overheen.

Ingrediënten

Voor 4 – 6 personen:
– zeezout
– 24 verse asperges, waarvan de houtige onderste uiteinden zijn afgesneden
– ongeveer 2 eetlepels extra vergine olijfolie
– peper
– 12 dunne plakjes serranoham, in de lengte gehalveerd
– 1 portie romescosaus of knooflookmayonaise om erbij te geven

Recept: Espárragos con jamón serrano

1. Bestrooi een bakblik met wat zout en leg daarop een lag asperges. Bestrijk de asperges met de olijfolie.

2. Gril de asperges in een voorverwarmde over bij 220ºC of gasstand 7 gedurende 12-15 minuten totdat de asperges net gaar zijn als je met de punt van een mes in prikt. Haal het blik uit de oven en bestrooi de asperges met peper uit de molen.

3. Wikkel een plak ham om de asperges zodra je ze vast kunt pakken. Serveer het, warm of kamertemperatuur met een kommetje romescosaus of knoflookmayonaise.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

1080 Recepten
1080 Recepten boekKoop nu >

Het Tapas Boek
Het Tapas BoekKoop nu >

De smaken van Spanje
De smaken van SpanjeKoop nu >

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone