Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho

Spaans: Gazpacho
Catalaans: Gaspatxo

Gazpacho is een van de klassieke koude soepen die op een zomerse dag even verfrissend smaken als vruchtensap. De Andalusische variant, de gazpacho andaluz, is overal in Spanje bekend.

Ingrediënten

Voor 4 – 6 personen:
– 500 g grote sappige tomaten, ontveld, van zaden ontdaan en in kleine stukjes gesneden
– 3 grote rijpe rode paprika’s, van zaad ontdaan en in stukken
– 2 el sherryazijn
– 4 el olijfolie
– een snufje suiker
– zout en peper

Om op te dienen (naar keuze):
– ijsblokjes
– fijngesneden rode paprika
– fijngesneden groene paprika
– fijngesneden gele paprika
– fijngesneden ontpitte komkommer
– fijngesneden hardgekookt ei
– broodblokjes in knoflookolie gebakken

Recept: Gazpacho

1. Doe tomaten, paprika’s, 2 eetlepels sherryazijn, olie en suiker in een keukenmachine en pureer de massa tot je hem fijn of grof genoeg vindt. Dek de schaal af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast alvorens de soep op te dienen. Proef en voeg zo nodig nog wat extra azijn, zout of peper toe.

Kou zwakt de smaak af; misschien moet je meer zout en peper gebruiken dan voor warme soep. Proef daarom pas nadat de soep uit de koelkast komt.

2. Schep de soep in kommen en voeg er 1 of 2 ijsblokjes aan toe. Doe de verschillende garneringen in kommetjes en laat iedereen zelf zijn soep garneren.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

1080 Recepten
1080 Recepten boekKoop nu >

Het Tapas Boek
Het Tapas BoekKoop nu >

De smaken van Spanje
De smaken van SpanjeKoop nu >

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone