Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Het weer in Barcelona

Het weer in Barcelona

Het weer en klimaat van Barcelona word bepaald door verschillende factoren: de Middellandse zee, de twee rivieren links en rechts van de stad (Riu Llobregat en Riu Besòs), de bergen aan de binnenkant (Serra de Collserola) en de nabijheid van de Pyreneeën. Hierdoor heeft Barcelona hete en vochtige zommers terwijl in de lente en de herfst regent het meest en de winters zijn koeler en droog (maar geen sneeuw).

Klimaat van Barcelona

Het klimaat van Barcelona is heel aangenaam het hele jaar door. Dit is een van de redenen waarom zo veel buitenlanders graag in Barcelona wonen en ook een reden waarom iedere jaar zo veel toeristen naar Barcelona op bezoek komen.

Het mediterraan klimaat zorgt voor warme en vroeg intredende zomers en milde winters. Er regent meestal in de lente (maart en april) en in de herfst (september, oktober en november). Aan het eind van augustus komen er meestal zomerse buien met flink wat regen. Sneeuw in Barcelona is nauwelijks te zien en gebeurt alleen een keer elke tien jaar omdat de temperaturen zijn nooit of bijna nooit onder de nul. Om de sneeuw op te zoeken gaan de meeste inwoners naar de Pyreneeën waar je prima kan skiën.

Klimaat Barcelona

Beste reistijd voor Barcelona

Doordat het klimaat van Barcelona is heel aangenaam het hele jaar door, is Barcelona altijd een zeer geschikte reisbestemming. Wel moet ik jullie waarschuwen dat in de zomer kan het op straat veel te warm zijn en ’s nacht kan het nogal benauwd worden met de hitte. Gelukkig zijn hotels, winkels, restaurants en alle openbare gebouwen en vervoer hiervoor voorbereid met airco.

Tip: vooral mei, juni en september zijn mooie reismaanden. De late lente en de vroege herfst geven de mogelijkheid om veel moois te combineren: een stadswandeling bij aangename temperaturen, het bruisende leven van alledag te ervaren (dat in juli en vooral in augustus door de vele vakantiesluitingen even tot rust komt), milde avonden op het terras en zwempret in de zee.

Barcelona tips voor ieder seizoen

Barcelona heeft ieder seizoen weer iets anders te bieden. Mijn seizoensgebonden tips vind je hier.

Weersverwachting Barcelona

Hieronder kun je het actuele weer en weersverwachting voor Barcelona zien. Om een accuraat weerbericht voor Barcelona te vinden ga naar Meteocat, de site van de Catalaanse weerdienst, of kijk naar hun dagelijks weerbericht op YouTube.

Tip: ook leuk om te kijken zijn de live beelden van diverse punten in Catalonië, onder andere Barcelona, dat op de website van de Catalaanse televisie te zien zijn.

Nieuws over het weer in Barcelona

– 13/07/2016: Zomer in Barcelona
– 23/03/2016: Lente in Barcelona
– 22/11/2015: Wat te doen als het regent in Barcelona
– 01/10/2014: Herfst in Barcelona
– 11/12/2013: Barcelona in de winter
– 13/06/2012: Zandstorm in Barcelona
– 02/02/2012: Koudegolf zorgt voor sneeuw in Barcelona
– 14/10/2011: Warmste oktober ooit gemeten
– 10/03/2011: Veel regen verwacht aankomende zaterdag
– 23/01/2011: Catalonië onder de nul

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone