Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Hola BCN!, nieuwe travelcard voor toeristen

Hola BCN!, nieuwe travelcard voor toeristen

SHARE
, / 230

Hola BCN! Travelcard kopenEr is sinds kort  speciaal voor toeristen een nieuwe ov-kaart geïntroduceerd in Barcelona, de “Hola BCN! Travelcard“. Als je Barcelona bezoekt voor een paar dagen, kun je gebruik maken van deze nieuwe ov-kaart, waarmee je onbeperkt mag reizen voor een bepaalde periode. Met deze kaart heb je toegang tot al het openbaar vervoer van Barcelona: metro, bus en tram in Barcelona en zone 1 van de regionale treinen (Rodalies de Catalunya) en zone 1 van de stadstreinen Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Laatste update: 03/01/2019

Wat kost de Hola BCN! Travelcard en hoe werkt het?

De Hola BCN! kaart is een fijne manier om je als toerist door de stad te verplaatsen. Je kunt je kaart voor een bepaald aantal uren gebruiken, maar let op, want dit moet op aaneensluitende dagen zijn vanaf het eerste gebruik.

De prijs van de kaarten van Hola BCN! variëren aan de hand van het aantal uren die je selecteert:

 • Voor 48 uur: €15,20
 • Voor 72 uur: €22,20
 • Voor 96 uur: €28,80
 • Voor 120 uur: €35,40

Hola BCN! Travelcard kopen

Je kunt de Hola BCN! Travelcard op verschillende manieren kopen:

 • Online: als je je kaart online bestelt dan moet je je aankoopvoucher bij aankomst wisselen voor een echte travelcard bij de VVV-kantoren op de luchthaven (Terminal 1 en Terminal 2) of in de stad. Openingstijden van 8:30 tot 20:30 uur.
Tip: koop nu de Hola BCN! Travelcard
Hola BCN! TravelcardBestel hier je Hola BCN! kaart voor 48 uur (2 dagen), 72 uur (3 dagen), 96 uur (4 dagen) of 120 uur (5 dagen) om voordelig met het openbaar vervoer te reizen. Prijzen van €15,20 tot €35,40 p.p. Je aankoopvoucher is een jaar lang geldig en je kunt het inwisselen bij aankomst op de luchthaven of bij de VVV-kantoren in de stad.

De Hola BCN! Travelcard is online te koop bij:

 • Op het vliegveld El Prat: in El Prat zijn de kaarten te koop bij de VVV, het Punt d’informació turística (op Terminal 1 en Terminal 2) of bij de kaartenautomaat in de metro (Terminal 1 en Terminal 2). Je kunt je kaart dan gelijk gebruiken voor in de metro en trein naar Barcelona of voor in de buslijn 46. Let op: de blauwe ‘Aerobús‘ die vanaf het vliegveld naar Barcelona gaat is niet inbegrepen op deze kaart en heeft een apart tarief.
 • In Barcelona: je kunt je kaarten eenmaal in Barcelona kopen bij een van de vele kaartautomaten op de metrostations van Barcelona of bij de Punt TMB informatiebalies (op metrostation Diagonal, Universitat en La Sagrera).

Hola BCN! Travelcard gebruiken

De Hola BCN! kaart is geldig voor opeenvolgende dagen vanaf het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt voor de gekozen aantal uren. Je kunt je Hola BCN! Travelcard gebruiken voor het reizen met de metro en de bus in Barcelona (TMB),de tram (TRAM), de zone 1 van de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC-treinen), en zone 1 van de regionale treinen (Rodalies de Catalunya). De kaart is ook geldig om van en naar het vliegveld te reizen (met de metro, trein of buslijn 46).

Let op: verblijf je ergens anders dan Barcelona? Bijvoorbeeld: Castelldefels, Badalona, Sabadell, Sitges, Terrassa… bekijk eerst in welke zone je standplaats valt en controleer of dit zone 1 is. Een complete overzicht van de zones per stad vind je hier. Bij alle steden buiten zone 1 geldt de Hola BCN! kaart niet en dien je aparte tickets aan te schaffen voor vervoer naar Barcelona. Lees hier meer over de verschillende zones in Barcelona.

Verschil tussen Hola BCN! Travelcard en Barcelona Card?

Reclame Hola BCN! Travelcard in de metro van BarcelonaWellicht was je al bekend met de Barcelona Card en vraag je je af wat het verschil is met de Hola BCN! Travelcard?

Met de nieuwe Hola BCN! kaart heb je onbeperkt toegang voor de gekozen periode om je snel en makkelijk met het openbaar vervoer in Barcelona te verplaatsten. Prijzen variëren tussen de €15,- en €35,-, afhankelijk van de periode.

Met een Barcelona Card krijg je naast het onbeperkt reizen ook nog eens flinke kortingen op verschillende musea en attracties in Barcelona. Je kunt de Barcelona Card kopen ook voor 3, 4 of 5 dagen en je mag gebruik maken van al het openbaar vervoer van Barcelona. De prijs van de Barcelona Card varieert tussen de €45 en de €60. Deze toeristen kaart is dus alleen aan te raden als je gebruik gaat maken van alle kortingen en gratis bezichtigen die worden aangeboden.

Voor beide gevallen geldt dat je 1 kaart per persoon moet kopen.

De naam ‘Hola BCN!’

Tot slot, wilde ik dit even als laatste benadrukken. Puur toevallig doet de naam van de nieuwe OV-kaart voor toeristen een beetje aan HolaBarcelona.nl denken (‘BCN’ is namelijk de afkorting van Barcelona), maar ik heb hier dus niks mee te maken. Wel grappig dat ze gebruik maken van een soortgelijke naam 🙂

Voor meer informatie over deze nieuwe vorm van reizen, ga naar www.tmb.cat.

Update 15/04/2017: de Hola BCN! Travelcard was eerst enkel te gebruiken bij volledige (aaneensluitende) dagen, maar werkt sinds kort in urenvorm. Zodra je de pas activeert, is deze een ‘x’ aantal uren geldig.

230 Comments

 • Gijsbert Bos schreef:

  Hallo Marta

  Aanstaande 4 oktober ga ik met mijn zoon drie dagen naar Barcelona. Ik heb de Hola BCN! Travelcard aangeschaft. Ik moet de kaart halen op een station in Barcelona (Sants Estació). Moet ik de treinreis vanaf het vliegveld apart betalen?

  Met vriendelijke groeten.

  • Marta schreef:

   Hallo Gijsbert,

   Ik ben bang dat je voor het ritje naar Sant Estació toch wel een kaartje zal moeten kopen en apart betalen. In Sants Estació kun je dan je Hola BCN! Travelcard ophalen bij de balie van Punt TMB informació. Ik weet niet of je je bestelling nog kan wijzigen, maar in principe zou je ook je kaartjes bij het online kopen naar huis kunnen sturen.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Bea schreef:

  Hallo Martha,

  als ik het goed versta, kan je de kaarten ook thuis laten versturen. maar wij vertrekken 3/10 as, dus is te laat om ze naar hier te laten versturen.
  maar kan je ze ook online bestellen en à het vliegveld ergens afhalen ??
  de treinreis van vliegveld naar Sants Estacio, op hoeveel komt dat ong ?

  alvast bedankt,
  groetjes
  Bea

  • Marta schreef:

   Hoi Bea, het is inderdaad iets te krap om de kaarten naar je adres te laten versturen. Als je deze nog niet online hebt gekocht, dan raad ik je aan om ze bij aankomst in Barcelona te kopen (bij de lokale VVV, de kaartautomaten bij de metro of bij informatiebalie van TMB). In El Prat denk ik dat ze te koop zijn bij de VVV en wellicht ook bij de kaartautomaten bij de trein.

   Mocht je ze graag online bestellen en afhalen, dan moet je eerst van El Prat naar Sants Estació reizen, wat met de trein €3,8 p.p. kost.
   Veel succes en veel plezier in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Bea schreef:

  hoi Marta,

  bedankt voor je antwoord. maar ik had nog een vraagje:
  ik zou de hola card nemen, bij aankomst in de luchthaven, maar als wij ze donderdag as om 10 u s’morgens ze beginnen te gebruiken, en wij vertrekken zondag avond om 18.30u, voor hoeveel dagen is die kaart dan ?
  is dit een 24 u kaart, ik dacht 3 dagen, maar als niet 24 u kaart, dan is het 4 dagen. weet u het ?

  alsook, als we de kaart op het vliegveld kopen, kunnen we dan direct ermee de trein nemen ?

  bedankt voor je antwoord

 • Bea schreef:

  hoi Marta,
  ook had ik graag geweten of je de entree kaartjes voor de sagrada familia op voorhand kan kopen in barcelona, in kiosken, of toeristenbureau of enkel online ? idem voor camp nou

  bedankt en groetjes
  Bea

 • Bea schreef:

  bedankt Marta voor de nuttige informatie.

  btw, je hebt een hele toffe site, ik heb er veel op gevonden.

  groetjes
  Bea

 • Bea schreef:

  Hoi Marta,

  wij zijn terug van Barcelona, en het is allemaal zeer vlotjes gegaan.

  voor diegene die nog moeten gaan: de goedkoopste oplossing:

  de Hola BCN kaart, als je toekomt met het vliegtuig van terminal 1 de shuttle bus ( gratis) naar terminal 2, daar niet vergeten van achteraan in terminal 2 bij de toeristische dienst de kaart te gaan kopen. De kaart is 24 u geldig, een begonnen dag is een hele dag.

  vandaar ga je richting station, en neem je de Renfe trein naar Sants Estaccio of waar je ook moet zijn, en verder direct vanuit Sants met de Metro. Bij de aankoop van je kaart krijg je een map van de trein en Metro en Bus Barcelona, en anders even vragen aan het loket, ze helpen je daar met veel plezier verder.

  Dus het beste je Hola kaart pas in de terminal 2 kopen, dan kan je het onmiddellijk voor de trein gebruiken.

  Voor inkoopkaarten, als je zeker bent kan je ze best thuis op voorhand boeken.
  Anders voor de Sagrada, om de eindeloos lange rijen wachtende voor te gaan:
  ga naar een CAIXO bankkantoor, daar à de terminals tickets kopen, 1 nadeel, de ingang is enkel maar om 17u, dus je hebt maar 1 u tijd om binnen rond te gaan. Maar was genoeg.
  Met je ticket kan je dan direct rechts à de ingang omruilen en met het goede binnengaan. Zie dat je stipt om 17 u daar bent, want staat uur op vermeld.

  Ik hoop dat de volgende die je site bezoeken, evenveel plezier à hun trip beleven als wij.

  bedankt Marta en misschien tot een volgende

  groetjes

  Beatrice

 • Ellen schreef:

  Hoi Marta,

  ik ga eind november naar Barcelona, hiervoor wil ik een BCN travel card halen.
  Als ik deze via internet bestel, moet ik hem dan ergens ophalen of krijg ik een bestand dat ik moet downloaden of iets dergelijk?

  Is het makkelijker om hem via internet te bestellen of om hem op het vliegveld te halen?

  Groetjes,
  Ellen

  • Marta schreef:

   Hoi Ellen, als je je kaart online bestelt kun je het thuis laten bezorgen (kost €3 extra en duurt ongeveer 10 dagen) of zelf bij een van de Punt TMB informatiebalies ophalen (op Sants Estació, metrostation Diagonal of metrostation Universitat). De rit naar Barcelona (met de bus of de trein) vanaf het vliegveld moet je dan apart betalen.

   Een andere goede optie is om de Hola BCN! kaart direct bij aankomst aan te schaffen (bij de lokale VVV, de kaartautomaten bij de metro of bij informatiebalie van TMB). In El Prat zijn ze te koop bij de VVV (op Terminal 1 en 2) en wellicht ook bij de kaartautomaten bij de trein.

   Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Saludos,
   Marta

 • Aaltje schreef:

  Ik heb zojuist 4 kaarten voor drie dagen aangeschaft. Er staat dat de kaarten 3 dagen geldig zijn vanaf het eerste moment van gebruik. Bedoelen ze daarmee 72 uur, of echt 3 dagen? Ik kom namelijk op maandagmiddag aan, en ik vertrek donderdagmiddag. Betekent dat dat de kaart van maandag t/m woensdag (dus 3 dagen) geldig is, of van maandagmiddag bijv. 16.00 uur tot donderdagmiddag 16.00 uur (dus 72 uur)?

  • Marta schreef:

   Beste Aaltje, jullie kaarten zullen van maandag t/m woensdag geldig zijn als je deze al op maandag gebruikt. Voor donderdag zou je een losse ticket moeten kopen, mocht je mee willen in de metro of de bus. Heel veel plezier alvast in Barcelona!

 • Annique schreef:

  Hallo Marta,

  Ik ga volgende week samen met mijn vriend naar Barcelona. Wij zitten er aan te denken om de Hola BCN Travelcard aan te schaffen voor 3 dagen. Wij vliegen op Girona, nog zo’n 100 kilometer van Barcelona. Kunnen we met de Hola BCN Travelcard met de trein van Barcelona naar Girona Airport komen?

  Met vriendelijke groet,
  Annique

  • Marta schreef:

   Hoi Annique, de HolaBCN kaart is alleen in de Àrea Metropolitana van Barcelona te gebruiken, oftewel, in het gebied van Barcelona en directe omgeving. Girona valt daar buiten.

   Tevens zou ik je aanraden om de directe bus van het vliegveld van Girona naar Barcelona te nemen in plaats van de trein (tenzij jullie van plan zijn om Girona eerst te bezoeken). Er is namelijk geen treinstation bij het vliegveld van Girona en dat zou betekenen dat je eerst naar Girona moet gaan en dan de trein pakken, wat onnodig is als je de bus neemt. Meer informatie over het vliegveld van Girona en het traject naar Barcelona vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen#girona-barcelona

   Heel veel plezier alvast!

 • Corina schreef:

  Hallo Marta, ik ga eind maart voor 5 dagen naar Barcelona. Wij komen maandagavond rond 21.00 uur aan, bedoeling is dan met de aerobus naar hotel te gaan, komt die overal? Want dat is dan goedkoopste optie??
  Kennen zij alle hotels of kun je adres geven?
  Verder heb ik BCN card besteld voor 4 dagen en wordt als goed is binnenkort thuisbezorgd. Ik wil deze dan dinsdag in laten gaan, want kan er dan t/m vrijdag naar luchthaven gebruik van maken, dat klopt toch?
  Maar hoe activeer je hem? Gaat het in als je hem de eerste keer gebruikt? Moet je hem scannen of laten zien?

  Graag hoor ik van je….

  Groeten, Corina

  • Marta schreef:

   Hoi Corina, de Aerobus heeft een vaste route en heeft als eindbestemming Plaça Catalunya (voor meer info kijk op http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen#barcelona-airport). Een enkel rit kost €5,90. Als je hotel centraal gelegen is, is Plaça Catalunya over het algemeen een goede uitvalbasis. Anders kun je een taxi nemen.

   Het kaartje van HolaBCN activeer je de eerste keer dat je deze bij de poortjes van de metro of de bus gebruikt. Dan begint het kaartje gelijk te tellen. Dus vrijdag is dan voor jou de laatste dag als je het op dinsdag activeert. Je kunt deze kaart ook gebruiken voor de terugweg naar het vliegveld (maar niet in de Aerobus, want daar geldt een andere tarief). Als je naar de luchthaven wilt gaan met de HolaBCN travelcard dan is het het beste als je de lijnbus 46 op Plaça Espanya neemt of de trein R2.

   Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag. Heel veel plezier alvast!

 • Corina schreef:

  Hallo Marta, bedankt voor je reactie. Eigenlijk had ik dus beter de kaart voor 5 dagen moeten nemen, maar niet gerealiseerd dat aerobus niet overal komt. Wij gaan naar Agora BCN vlakbij metrostation Mundet. Wat is voor mij dan de goedkoopste optie vanaf het vliegveld?

  De Hola BCN-kaarten heb ik overigens al keurig thuis ontvangen.

  Wij zijn er dus doordeweeks is het dan goed te doen qua tickets kopen bij diverse bezienswaardigheden, of is het beter ook deze vast nu aan te schaffen, zelf vind ik nadeel dat je dan op datum moet kopen en ik nu nog niet weten hoe de dagen in te delen….

  Graag hoor ik weer van je, groeten Corina

  • Marta schreef:

   Hallo Corina, ik denk dat de goedkoopste optie is om lijnbus 46 naar Plaça Espanya te nemen. Daar kun je overstappen naar de metro L3 (groene lijn). Je kunt voor de bus en de metro een losse ticket kopen.

   Al ben je doordeweeks in Barcelona is het aan te raden om voor bekende bezienswaardigheden als de Sagrada Família, La Pedrera, Casa Batlló of het Park Güell je tickets van tevoren te kopen. Dan vermijd je de lange rijen.

   Veel plezier alvast!

 • Corina schreef:

  Hallo Marta,

  Bedankt, ook voor je reactie….leuk op deze manier!

  Groetjes, Corina

 • dick schreef:

  Hallo Marta,

  wij hebben een hotel in Sabadell is de kaart vanuit Barcelona hier naar toe ook geldig

  • Marta schreef:

   Hoi Dick, als je met de FGC-treinen van Sabadell naar Barcelona reist, dan moet je een metrokaart voor zone 2 gebruiken en is de Hola BCN kaart dus niet geldig. Omdat Sabadell in zone 2 in de Àrea Metropolitana ligt, geldt daar een ander tarief voor.

 • dick schreef:

  Hallo Marta,
  Bedankt voor de tip, ik ook op deze side gelezen dat je beter kaarten on line kunt kopen voor diverse bezienswaardigheden, hier heb je wat aan.

  m.v.g. Dick

 • Irene schreef:

  Hola Marta,
  Ik ga eind februari met mijn neefje naar Barcelona. Onder andere een voetbalwedstrijd bezoeken!

 • Bertina schreef:

  Hoi Marta,
  Wat een fijne site heb je gemaakt voor degenen die Barcelona gaan bezoeken.
  Ik bezoek deze mooie stad volgende week nl.
  Kan je me vertellen of ik met de hola Bcn card van het vliegveld en metrostation St.marti kan reizen,of kan ik beter een ander soort kaar gebruiken daarvoor?
  Alvast bedankt!

  • Marta schreef:

   Hoi Bertina, als je de Hola BCN card al hebt, dan kun je met de trein vanaf het vliegveld naar Barcelona reizen. Eenmaal op station Barcelona – Passeig de Gràcia stap je over naar de metro (lijn L2) om zo naar Sant Martí te komen. Mocht je je Hola BCN nog niet hebben, dan kun je deze ook op het vliegveld kopen bij de VVV, het Punt d’informació turística (op Terminal 1 en 2). Veel plezier alvast!

 • Fun schreef:

  Hallo,

  Welke bus moet ik dan eigenlijk nemen als ik vanuit Girona maar (rambla) wil?

 • Wil schreef:

  Hoi Martha,
  Ik heb zojuist de BCN card aangeschaft ; is deze ook geldig voor de zogenaamde ‘open’bustour (Barcelona Bus Touristic) door Barcelona? of moet je daar een apart ticket voor aanschaffen.

 • Corine schreef:

  Hallo Marta,

  Wij hopen volgende week naar Barcelona te gaan. We hebben een appartement geboekt in Castelldefels. Kunnen we vandaar ook gebruikmaken van de Hola BCN card?

  Ik hoor het graag van je!

  Hartelijke groet,
  Corine

  • Marta schreef:

   Hola Corine,

   De verbinding tussen Barcelona en Castelldefels wordt door de Rodalies Renfe uitgevoerd, de HolaBCN kaart is hier helaas niet geldig.

   Heel veel plezier in Castelldefels en Barcelona.

   Saludos!

 • Joke schreef:

  Hoi Marta,

  Ik ga binnenkort met mijn kleindochter naar Barcelona.
  Ik vroeg mij af of de entree van de beide kabelbanen inbegrepen is bij een barcelona card (de duurdere) of kunnen wij beter de hola card kopen?

  Alvast bedankt!

  Joke

 • Joke schreef:

  Bedankt marta, maar nog een vraagje. Wij logeren het evenia rocafort hotel. Welk vervoer is dan vanaf het vliegveld het beste? De aerobus of de trein en waar dan uitstappen.
  Je hebt een geweldige site en het is ontzettend fijn om vragen aan je te mogen stellen.dank je wel hoor
  H.groeten joke

  • Marta schreef:

   Hola Joke,

   Graag gedaan! Ik zou in jou geval de Aerobus nemen en dan bij Plaça Espanya uitstappen. Vanaf Plaça Espanya kunnen jullie naar het hotel lopen.

   Heel veel plezier alvast!

 • robin schreef:

  Hoi marta,

  Het is mij niet helemaal duidelijk of de HOLA bcn travel card nou geldig is vanaf het vliegveld El Prat?
  En kan ik vanuit Barcelona met die travel card ook een dagje naar sitges gaan? Want dat is tochmet dedezelfde vervoerder Rodalies?

  alvast bedankt voor je antwoord,
  groet robin

  • Marta schreef:

   Hoi Robin, als je vanaf de luchthaven wilt gaan met de HolaBCN travelcard dan is het het beste als je de lijnbus 46 of de trein R2 neemt. Naar Sitges moet je inderdaad de Rodalies nemen, maar Sitges valt binnen zone 4 van de Àrea Metropolitana, waardoor je een apart ticket dient te kopen bij de automaat.
   Heel veel plezier alvast!

 • belle schreef:

  hey marta, ik vertrek dinsdag naar barcelona tot vrijdag erop… 4 dagen dus… wij vliegen op el prat en gaan verblijven in een hotel aan de Passatge de la banca… dus als ik het goed begrijp nemen we de aerobus vanuit het vliegveld en dan op het vliegveld zelf een hola card kopen die dan verder voor alle openbaar vervoer geldig is geduren 3 of 4 dagen?
  mvg
  Belle

  • Marta schreef:

   Hola Belle,

   Je hebt meerdere opties, maar als ik jou was zou ik de Hola BCN card bij aankomst op het vliegveld kopen (kaarten zijn te koop bij het Punt d’informació turística op Terminal 1 en 2). Je kunt je kaart dan gelijk gebruiken voor in de trein naar Barcelona (R2) of de lijnbus 46 (naar Plaça Espanya). Voor de Aerobús geldt een ander tarief, dus ik zou die indien niet nodig niet nemen.

   Veel plezier alvast!

 • Saskia schreef:

  Hoi Marta,

  Over 2,5 week ga ik naar Barcelona. We gaan vijf dagen (6 als je de avondvlucht meetelt) en we willen een dagje naar Calella. We denken erover om een los treinkaartje voor dat dagje strand te combineren met de hola bcn card. Maar of dat het voordeligste is… Ik heb van veel mensen gehoord dat in Barcelona alles ver uit elkaar ligt. Raad jij het ons aan om een meerdaagse hola bcn card te kopen of is het meeste toch ook goed lopend te doen?
  En heb jij tips over leuke winkeltjes die je absoluut gezien moet hebben? En misschien voor Callela zelf?

  Groetjes!

 • Saskia schreef:

  Nog een tweede vraagje, om naar tibidabo te gaan moet je het laatste stuk met de funicular. Nu heb ik gelezen dat je dan naar placa doctor andreu kunt maar ook dat er een metrohalte is die funicular heet, net onder tibidabo. Wat is het handigste? En zijn ze in Spanje streng qua kledingvoorschriften in kerken? Oftewel, moeten we een lange broek aan die dag?

  • Marta schreef:

   Hoi Saskia, de metrokaart om je in Barcelona te verplaatsen is zeer aan te raden. Als je voor jezelf van tevoren uitstippelt waar je naartoe wilt en hoe vaak je de metro nodig zal hebben, dan kun je beter inschatten welke optie voor je het voordeligste is.
   Voor Tibidabo moet je inderdaad naar Plaça Doctor Andreu. De route naar Tibidabo vind je verder hier uitgelegd: http://www.holabarcelona.nl/bezienswaardigheden-barcelona/tibidabo-pretpark
   Voor Calella zelf weet ik geen goede tips en voor in de kerk zou ik altijd wel netjes gekleed gaan.
   Heel veel plezier alvast!
   Saludos, Marta

 • Helma schreef:

  Hola Marta,

  Wij gaan volgende week 4 dagen naar Barcelona, we nemen de aerobus naar Placa de Catalunya (ik weet dat we hier een apart kaartje voor moeten kopen). Daar is ons hotel en dan dacht ik om voor 4 dagen 1 of 2 tienrittenkaart te nemen om ons te kunnen verplaatsen via metro en bus. Je kunt toch met zn 2 op 1 kaart? Verder lopen wij veel. Is dit slim of zeg je dat die kaarten zo op zijn?

  • Marta schreef:

   Hoi Helma, als je van plan bent om veel te lopen dan is een tienrittenkaart een prima keus. Dat doe ik meestal ook. Veel plezier alvast!
   Saludos, Marta

 • Eline schreef:

  Hoi Marta,

  Mijn vriend en ik gaan in augustus een week naar Barcelona, in totaal is het acht dagen. Wat is voor het openbaar vervoer het beste aan te raden? En is het echt rendabel om de Barcelona card te nemen ten opzichte van de Hola BCN card? Alvast bedankt!

  • Marta schreef:

   Hola Eline,

   De Barcelona Card is een speciale toeristenkaart voor gratis openbaar vervoer en kortingen bij verschillende musea, evenementen, tentoonstellingen, winkels en restaurants. Met de Hola BCN! Travelcard kun je enkel gebruik maken van het openbaar vervoer in Barcelona. Voor beide kaarten is de maximum geldigheid 5 dagen. Je zou dus de overblijvende 3 dagen moeten reizen met een extra abonnement of een gewone metrokaart.

   De keuze voor het soort ov kaart hangt af van hoe veel musea je wilt gaan bezoeken en of je de kortingen van de Barcelona Card gaat gebruiken. Zo niet, dan kun je prima met de Hola BCN card doen. Meer info over beide kaarten vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Nel schreef:

  Beste Marta,

  Is deze kaart ook te gebruiken om met de metro in Sabadell te komen of valt dat er buiten?

  Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie.

  • Marta schreef:

   Hola Nel,

   Als je met de FGC-treinen van Sabadell naar Barcelona reist (of andersom), dan moet je een metrokaart voor zone 2 gebruiken en is de Hola BCN kaart dus niet geldig.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Rebecca schreef:

  Hola Marta!

  Ik ga deze zomer naar Barcelona. Ik wil graag van Station Girona met de trein naar Barcelona reizen, kan dit ook met de Hola BCN! kaart? Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes, Rebecca

  • Marta schreef:

   Hola Rebecca,

   Om van Girona naar Barcelona te gaan dien je een apart treinticket te kopen op het station. Pas in de stad Barcelona kun je in het OV gebruik maken van de Hola BCN! kaart.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Veel plezier alvast deze zomer!

   Saludos,
   Marta

 • Daphne schreef:

  Hola Marta!

  Als je de Hola! BCN travelcard koopt, kan je ‘m dan ook een dag later activeren? Wij gaan namelijk 6 dagen naar Barcelona, maar komen de eerste dag vanaf Calafell, met de trein, aan.
  Heb je nog tips voor ons, met twee kinderen, 8 en 5 jaar oud?

  Groetjes, Daphne

 • Evy schreef:

  Hallo Marta,

  Een vriendin en ik vertrekken volgende week naar barcelona, we kunnen de bcn kaart niet meer online bestellen omdat we dat niet redden met de verzendtijd van de kaart.

  Kunnen we deze dan dus kopen bij metrostation Universitat?
  En dat moeten we dan dus kopen bij een informatiebalie?

  Met die kaart kun je dus alle bussen en metro’s gebruiken in Barcelona?

  Groetjes Evy

  • Marta schreef:

   Hola Evy,

   Bij aankomst in Barcelona kun je de kaarten echter overal kopen (bij de lokale VVV, de kaartautomaten bij de metro of bij informatiebalie van TMB). In het vliegveld El Prat zijn ze ook te koop bij de VVV, het Punt d’informació turística (op Terminal 1 en 2).

   Een andere optie is om de kaarten online te bestellen en bij Sants afhalen: dan moet je eerst van El Prat naar Sants Estació reizen, wat met de trein €3,8 p.p. kost. Bij Punt TMB in Sants Estació kun je de kaarten afhalen.

   En ja, je kunt de Hola BCN! travelcard gebruiken voor het reizen met de metro en de bus (TMB) in Barcelona, de Ferrocarrils (oftewel het stedelijke spoor (FGC)), de tram (TRAM) en zone 1 van de regionale treinen (Rodalies de Catalunya).

   Veel succes en veel plezier in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Pascale schreef:

  Ik ga van 06.09 tot 13.09 naar Barcelona en logeer in Silken Diagonal aan Plaça de les Glories. Ik vlieg op El Prat. Kan jij mij zeggen in welk treinstation ik het best afstap om naar het hotel te gaan?

 • Pascale schreef:

  Hallo Marta,

  Ik ga van 06.09 tot 13.09 naar Barcelona en logeer in Silken Diagonal aan Plaça de les Glories. Ik vlieg op El Prat. Kan jij mij zeggen in welk treinstation ik het best afstap om naar het hotel te gaan?

  groetjes,
  Pascale

  • Marta schreef:

   Hola Pascale,

   Als je de trein vanaf El Prat neemt naar Barcelona dan moet je uitstappen bij El Clot-Aragó. Daar neem je de metro L1 naar Glòries, dat naast je hotel ligt.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Dennise schreef:

  Hallo Marta,

  Kan in met Hola BCN travelcard vanaf El Prat reizen naar mijn hotel Aparthotel Mariano Cubi Barcelona.

  Saludos

  • Marta schreef:

   Hola Dennise,

   Dat kan zeker. Je kunt de trein naar Barcelona (R2) nemen en dan met de metro van Plaça Catalunya naar Gràcia (L6 of L7) gaan of de lijnbus 46 naar Plaça Espanya nemen en daar naar de metro overstappen richting Plaça Catalunya (L1). In Plaça Catalunya neem je weer de metro L6 of L7 naar Gràcia.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Dennise schreef:

  Marta muchas gracias para tu informacion. Vamos a gosar de Barcelona.

  Saludos Dennise

 • lara spijker schreef:

  Beste Marta,

  Wij vertrekken over 2 weken naar Barcelona en verblijven in het Hotel ibis Barcelona Aeropuerto Viladecans. Dat is volgens mij ergens in zone 6. Kunnen wij met de Hola card wel gratis naar het centrum? of moeten we elke dag een aparte kaart kopen tot zone 1?
  Weet jij toevallig wat de goedkoopste optie voor ons zou zijn?

  Alvast bedankt!

  • Marta schreef:

   Hoi Lara,

   Gelukkig ligt Viladecans in zone 1, dus je kunt in principe met je Hola BCN card reizen. Als je deze op het vliegveld gaat kopen kun je het voor de zekerheid bij de balie vragen.

   Om naar Barcelona vanaf Viladecans te gaan zou ik bus L97 nemen, die vooraan je hotel te vinden is. Deze bus neemt je rechtstreeks naar Barcelona en heeft als laatste stop Maria Cristina, waar je kunt overstappen naar de metro (L3) .

   Je kunt ook met de trein vanaf Viladecans naar Barcelona reizen, wat iets sneller gaat.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Fam.forkink schreef:

  Hallo wij willen vanuit Malgrat der Mar naar Barcelona om het stadion te bekijken en natuurlijk het beroemde park
  Kunnen wij op het station een dagkaart kopen voor alle openbaar vervoer
  Alvast bedankt
  Fam,forkink

 • Marta schreef:

  Hola! De ov-kaarten kunnen jullie eenmaal in Barcelona bij een van de vele kaartautomaten op de metrostations kopen.

  Veel plezier alvast!

  Saludos,
  Marta

 • Lisette schreef:

  Is de hola bcn kaart ook geldig vanaf of naar station Santa Susanna, of moeten we een apart treinticket kopen?

  Saludos Lisette

  • Marta schreef:

   Hola Lisette,

   Santa Susana ligt op zone 5, dus jullie moeten inderdaad een apart treinticket kopen.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Gerry schreef:

  Tijdens ons verblijf in Barcelona zitten we dichtbij metrostation Lesseps, kan ik dan vanaf het vliegveld beter de trein of metro nemen naar placa de Catalunya of de aerobus.
  Bedankt alvast voor je tip over de BCN travelcard die ga ik zeker aanschaffen

 • machiel schreef:

  hallo Marta,ik ga 2oktober tot 4oktober 3 dagen naar Hotel Urpi
  Avda. 11 septiembre 40
  08208 Sabadell. Hoe is de beste manier om vanaf het vliegveld El Prat daar te komen .Ik had gelezen over de holabcn kaart. is dat gunstig voor mij? Met vr. gr. Machiel Stoker.

  • Marta schreef:

   Hola Machiel,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb het even voor je gezocht en Sabadell ligt in zone 2 van het openbaar vervoer netwerk. Dit betekent dat je extra moet betalen om van Barcelona naar Sabadell te gaan. Ik raad je het volgende aan om te doen:

   Vanaf het vliegveld El Prat naar Sabadell:
   – Aerobus pakken naar Plaça Catalunya (hier dien je een apart kaartje voor te kopen)
   – Bij Plaça Catalunya de Ferrocarril (FGC), trein S2, naar Sabadell – Rambla nemen (hier dien je een apart kaartje te kopen omdat Sabadell in zone 2 ligt)
   – Laatste stukje naar het hotel lopen

   Iedere keer dat je van Sabadell naar Barcelona wilt gaan dien je een ticket voor je traject te kopen. De HolaBCN kaart is alleen binnen zone 1 te gebruiken. Je kunt deze dus wel aanschaffen indien je van plan bent om veel gebruik te gaan maken van het OV in Barcelona zelf.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Ik wens je alvast een fijne reis!

   Saludos,

   Marta

 • P. Boogaard schreef:

  Goede middag Marta,
  Op 1 oktober willen we voor 4 dagen naar Barclona gaan. Al heel veel uitgezocht, maar ik kan niet vinden of er ook een fonteinenshow op de berg Montjuic is in die periode. Wel in de periode tot september en dan weer ergens in december. Kan het me haast niet voorstellen. Kun jij duidelijkheid geven. Bij voorbaat hartelijk dank en complimenten voor je site.

  • Marta schreef:

   Hola P,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb het even voor je gecheckt en de show bij Montjuïc vindt in oktober plaats op donderdag t/m zondag om 21:00, 21:30, 22:00, 22:30 en 23:00 uur.

   Veel plezier alvast!

   Saludos,

   Marta

 • Anne schreef:

  Het is me niet helemaal duidelijk! Ik lees dat je de BCN kaart online kunt bestellen en deze wordt dan opgestuurd (3 euro extra kosten). Nu lees ik hier ook ergens dat je de kaart online kunt bestellen en deze dan bij Sants op kunt halen. Hoe zit dit nu precies.

  • Marta schreef:

   Hola Anne,

   Bedankt voor je bericht. Dat klopt, er zijn twee opties hoe je de kaart die je online bestelt kunt ontvangen. Deze kun je laten opsturen of zelf gaan ophalen zodra je eenmaal in Barcelona bent aangekomen.

   Indien je op de site van TMB bestelt kun je deze laten opsturen (met de extra kosten en wachttijd) of zelf gaan ophalen bij een van de Punt TMB informatiebalies (op Sants Estació, metrostation Diagonal of metrostation Universitat).

   Indien je gebruik maakt van het aankoopformulier van TicketBar dat ik op deze pagina heb staan, dan kun je met je voucher de fysieke kaart direct ophalen op het vliegveld van Barcelona (Terminal 1 en Terminal 2) of bij de Welcome Centre in de stad (Plaça de Catalunya nummer 17).

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Saludos,

   Marta

 • Rene Rietdijk schreef:

  Hola,

  Wij komen van 18.05 t/m 22.05 met ca. 30 leerlingen naar Barcelona met het vliegtuig.
  Nu begrijp ik dat de Hola BCN niet voor de Airbus geldig is.
  Gaan er ook andere openbare vervoeren vanaf en naar het vliegveld?
  En als we toch met de airbus gaan en bijvoorbeeld een 2 daagse Hola BCN kaart nemen, moeten die twee dagen dan aan elkaar zitten of zou je deze ook op dinsdag en op donderdag mogen gebruiken?
  Groetjes
  René

 • Segeren schreef:

  Wij gaan naar Barcelona (gezin met 2 kinderen van 10 en 6) van vrijdag 19/9 tm maandag 22/9.
  We willen 2 dagen met een hop on hop off bus. Is het dan nog steeds handig om voor 4 dagen een hola bcn kaart te nemen voor het openbaar vervoer, of is dit dan dubbelop?

  Hoe kom ik van het vliegveld naar het hotel (welke trein/bus/metro).
  Wij logeren in Hotel Turin, Carrer del Pintor Fortuny, 9

  Gr. Henriette

  • Marta schreef:

   Hola Henriette,

   Omdat jullie hotel heel centraal ligt, lijkt me overbodig om kaarten voor 4 dagen te kopen. Je kunt te voet heel veel zien in de omgeving van je hotel en via de hop on hop off kun je de andere bezienswaardigheden bezoeken.

   De allermakkelijkste manier om van het vliegveld naar je hotel te gaan is door de Aerobus te nemen, die je naar Plaça Catalunya vervoert. Het laatste stukje kun je te voet doen. Voor meer info check: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Ik wens jullie heel veel plezier alvast!

   Saludos,

   Marta

 • Christel schreef:

  Hola Marta,

  wij gaan binnenkort naar Barcelona en verblijven in hotel Andante nabij metrostation Drasanes. We hebben al een Hola BCN kaart gekocht. Wat is nu de makkelijkste manier voor ons om vanaf het vliegveld van Barcelona naar het hotel te reizen. Met de airobus, de gewone bus of met de trein?

  Mvg, Christel

  • Marta schreef:

   Hola Christel,

   Als je de Hola BCN kaart wilt gebruiken vanaf het vliegveld, dan kun je lijnbus 46 nemen i.p.v. de Aerobus. De bus vertrekt vanaf beide terminals en neem je naar Plaça Espanya. Bij Plaça Espanya neem je de metro naar Drassanes (L3) en het laatste stukje kun je lopen.

   De trein is echter de snelste optie; je neemt de trein Línia R2 vanaf Terminal T2 en reist naar Sants Estació. Daar stap je over naar de metro naar Drassanes (L3). Het laatste stukje naar het hotel kun je lopen.

   Meer info over het vervoer van het vliegveld naar Barcelona vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Veel plezier alvast!

   Saludos,

   Marta

   • Christel schreef:

    Hola Marta,

    Bedankt voor je reactie. Ik had niet door dat je al geantwoord had dus heb mijn vraag nogmaals gesteld. Excuses hiervoor!

    Gr. Christel

 • Tamara schreef:

  Hallo Marta,

  wat een leuke site met tips, hier zal ik zeer zeker iets aan hebben als ik volgende week naar Barcelona ga! Wellicht dat je me wel hiermee kan helpen: ik slaap 2 nachten in een hostel ( dat vindt ik wel ) maar ook 2 nachten in een hotel buiten het centrum. Heb jij wellicht tips met welke bus/metro ik daar het beste kan komen vanuit bijv. Place Catalunya? En kan dit met de Hola card?

  Front Air Congress
  C/ Alberedes 16
  08830 Sant Boi de Llobregat

  Alvast bedankt!!
  Tamara

 • Cathelijne schreef:

  Beste Marta,

  Ik doe mijn vriend eind november een weekendje Barcelona cadeau. Nu wil ik graag alles zo goed mogelijk regelen.
  Ik heb een appartement net buiten het centrum zodat ik eventueel een auto kan boeken en er parkeer plaatsen zijn. Wij vliegen heen op reus en terug op girona, is het mogelijk dit te doen met auto huur? En hoe is anders de goedkoopste manier om in barcelona te komen? we vliegen ook om 7:00 terug dus vandaar auto huren.

  ik hoor graag van je,

  Cathelijne

 • Marta schreef:

  Hoi Cathelijne,

  Je kunt zeker met een auto huur van Reus naar Barcelona gaan en dan naar Girona. Let dan op de afwijkende aflever adres bij het boeken van de auto. Boeken kun je makkelijk doen via Auto Europe.

  Verder is het beste en goedkoopste als je in Barcelona het openbaar vervoer neemt. De metro bijvoorbeeld is heel makkelijk en overzichtelijk.

  Veel plezier alvast!

  Saludos,

  Marta

 • henk van duijnen schreef:

  Hola Marta,
  Wat een plezier om deze site gevonden te hebben, net een dag voor onze minivakantie naar Barcelona. Een hele dag voorpret met alles te lezen, veel nuttig gebruik kunnen maken van de tips en alles bijeen heeft dit ons vakantieplezier met minstens de helft vergroot!! Bijzonder hartelijk dank voor de info,
  Met warme groeten
  Henk van Duijnen

 • Farah schreef:

  Kan ik ook met de Hola BCN reizen naar het winkelcentrum C.C. Diagonal (Daar zit de Primark). Of moet ik dan een extra ticket kopen? Want ik weet niet of dit buiten zone 1 valt?

  • Marta schreef:

   Hoi Farah,

   Bedankt voor je bericht. Het winkelcentrum C.C. Diagonal is in Barcelona, dus het valt gewoon binnen zone 1. Je mag met je Hola BCN hier naartoe reizen.

   Heel veel plezier met shoppen alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Jelle schreef:

  Hi,

  Mijn hotel (vlakbij bushalte Pg. Marítim – Av. de la Platja) ligt in zone 2. Als ik gebruik maak van de Hola BCN kaart mag ik dan wel met de bus richting het centrum rijden zonder extra te betalen?

  Geld zone 1 alleen voor de regionale trein of voor al het openbaar vervoer?

 • Rene schreef:

  Ola Marta. wij komen donderdag aan op het pein Catalunya is het ver lopen hotel H10 casanova hotel op gran via de les corts catalanes en zo ja wat raad jij aan welke metro te nemen bij voordank grjes Rene

  • Marta schreef:

   Hoi Rene,

   Jullie hotel ligt op loopafstand van Plaça Catalunya. Jullie hebben geen metro nodig wat mij betreft.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Aart schreef:

  Hallo,

  Als ik de Hola BCN kaart via TicketBar koop kan ik deze dan op het vliegveld ophalen??
  Of kan ik de kaart net zo goed op het vliegveld kopen?

  Groetjes,
  Aart

  • Marta schreef:

   Hoi Aart,

   Als je via TicketBar je kaart koopt dan kun je inderdaad met je voucher de fysieke kaart ophalen op het vliegveld van Barcelona (Terminal 1 en Terminal 2).

   Maar je kunt je kaart uiteraard ook direct op het vliegveld kopen. Kaarten zijn bij de VVV, het Punt d’informació turística op Terminal 1 en 2 te koop.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Roy schreef:

  Hoi Martha,

  Ik heb gister de Hola BCN Card besteld via ticketbar.
  Nu zie ik op de voucher die we toegestuurd hebben gekregen dat je de fysieke kaart van 9:00 tot 21:00 bij de terminal kan ophalen, alleen wij ons vliegtuig landt pas om 21:00, dus nooit haalbaar om om 21:00 de fysieke kaart op te halen. Graag gingen wij met deze kaart vanuit het vliegveld naar het centrum van barcelona. is het mogelijk om de kaart ergens anders op te halen??

  bedankt alvast!

  Gr Roy

  • Marta schreef:

   Hoi Roy,

   Vanwege je late tijdstip kun je je kaart helaas niet meer ophalen op het vliegveld. Je kunt dan naar Barcelona met de bus of een taxi gaan. De volgende ochtend kun je de fysieke kaart bij een van de Welcome Centres in de stad ophalen. Staan er ook adressen bij in je voucher? Zo niet zou ik je aanraden om contact op te nemen met Ticketbar.

   Veel succes en veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Marjan schreef:

  Beste Marta,

  Wat een fijne website heb jij. Heb al heel veel info kunnen lezen, die we gaan gebruiken.
  Ik zit nog even met het vervoer van het vliegveld naar ons appartement.
  We gaan 6 dagen naar Barcelona eind april als gezin (2 tieners van 16 en 14).

  We landen op El Prat en logeren in Barcelona Cosy Rooms Borne, Pou de l’Estany, 1
  Ciutat Vella, Barcelona, 08003. (wijk is El Born)
  Mijn vraag is hoe kom ik makkelijk en niet te duur van het vliegveld naar het appartement met 4 personen?
  En weet je ook hoe duur dat dan ongeveer is?

  We willen 2 dagen de hop-on-hop-off bus doen. Is het voor de andere 2 dagen nog de moeite om een dagkaart te kopen?

  Graag hoor ik van je.

  Groet,
  Marjan

  • Marta schreef:

   Hola Marjan,

   Wat leuk om te horen dat je HolaBarcelona.nl nuttig vindt!

   Om naar je hotel te gaan raad ik je aan om de Aerobús te nemen. Eenmaal op Plaça Catalunya loop naar Plaça Urquinaona en neem de metro bij Urquinaona (L4) naar Barceloneta (L4). Het laatste stukje naar jullie appartement kunnen jullie lopen. Hier dien je de Aerobús kaartes te kopen (€10,20 p.p. retour) en voor in de metro kun je een 10-rittenkaart kopen (€9,95) en deze delen. Tijdens die 2 dagen zonder bus kun je deze kaart opnieuw gebruiken en opmaken.

   Alleen als je van plan bent om veel gebruik te maken van het OV is het interessant om een dagkaart te kopen. Zo niet, dan werkt een 10-rittenkaart in de meeste gevallen het beste.

   Ik wens jullie alvast heel veel plezier in Barcelona! Mochten jullie nog wat nodig hebben,dan hoor ik het graag.

   Saludos,
   Marta

 • Veronique Joosten schreef:

  Hallo Marta,

  Wij verblijven in hotel Oasis. hoe kunnen wij vanuit El Prat met de HolaBCN kaart bij ons hotel komen? Ik las iets over een treinverbinding C2?
  Alvast bedankt.

  Groetjes, Veronique

  • Marta schreef:

   Hoi Veronique,

   Je kunt bijvoorbeeld met de trein R2 (richting Sant Celoni) reizen naar Sants en bij Sants van trein wisselen. Als je de R2S naar Estació De França neemt, dan stap je uit praktisch naast je hotel.

   Een andere optie is de lijnbus 46 naar Plaça Espanya nemen. Bij Plaça Espanya neem je de metro L1 naar Urquinaona. Daar stap je over naar metrolijn L4 om zo bij La Barceloneta uit te komen.

   Beide opties zijn inbegrepen in je Hola BCN kaart.

   Ik wens je alvast veel plezier in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • merian schreef:

  hallo marta
  wij komen op dinsdagmiddag aan en vertrekken weer op vrijdagmorgen
  wat is nu wijsheid om een aerobuskaart je te kopen van het vliegveld naar onze slaapplaats en op de dinsdag en op de vrijdag ook weer een kaartje te kopen
  en de overige dagen een hola travelkaart
  of gewoon een 4 dagen kaart te kopen
  groet
  Mérian

  • Marta schreef:

   Hola Mérian,

   Bedankt voor je bericht. Het ligt een beetje aan jullie budget. Indien je veel wilt besparen zou ik een Hola BCN kaart kopen voor 4 dagen en dan met het openbaar vervoer van het vliegveld naar Barcelona gaan.

   Maar mocht je dinsdag toch verder niet van plan zijn om met het OV ergens naartoe te gaan, dan kun je net zo goed gebruik maken van de Aerobus (een stuk sneller en zeker meer comfortabel). In dat geval koop je een Hola BCN kaart voor 2 dagen (woensdag en donderdag) of een 10 rittenkaart en op vrijdag ga je weer terug naar het vliegveld met de Aerobus.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Fijne reis alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Bastiaan Klasens schreef:

  Hoi Marta,

  Ik ga aanstaande vrijdag naar Barcelona. Ik heb via deze site 2 Hola BCN kaarten gekocht.
  En wij verblijven in het NH Beluga hotel. Wij komen aan op El Prat.
  Mijn vraag is hoe kunnen wij het beste vanaf Sants naar het hotel toe komen??

  Met vriendelijke groet,
  Bastiaan

  • Marta schreef:

   Hola Bastiaan,

   Bedoel je het hotel NH Belagua op de Via Augusta nummer 89? Dan raad ik je aan om de metro L3 te nemen van Sants Estació naar Fontana. Traject duurt ongeveer 26 minuten. Het laatste stukje naar je hotel moet je lopen.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

   • Bastiaan Klasens schreef:

    Hola Marta,

    Bedankt voor je info. Wij gaan inderdaad naar het NH Hotel Beluga aan de via augusta.
    Ik dacht dat het makkelijker was om uit stappen bij Gracia?? want die lijn zit toch in begrepen bij Hola BCN travelcard??

    Groetjes,
    Bastiaan

    • Marta schreef:

     Hoi Bastiaan,

     Alle metro stations in Barcelona zitten bij de Hola BCN travelcard inbegrepen. Je hotel ligt dichtbij beide stations (Gràcia en Fontana), maar als je mijn tip volgt en naar Fontana gaat, dan hoef je niet van metro te wisselen. Dat lijkt me makkelijker i.v.m. met reiskoffers. Maar goed, beide opties zijn prima 🙂

     Fijne reis alvast en veel plezier daar!

     Saludos,
     Marta

 • Ingrid schreef:

  Hi Marta,

  Ik vertrek eind juni met een vriendin naar Barcelona. Dit is voor ons allebei de eerste keer Barcelona…spannend! Nu las ik over de hop-on-hop-off bus. Kun je tickets al in het hotel kopen?

  We verblijven in Hotel Principal en komen aan op vliegveld Gerona. We komen vrijdagochtend heel vroeg aan en hebben een auto gehuurd omdat er zo vroeg nog geen bussen rijden. We laten de auto bij het hotel staan en nemen dan een OVkaart voor 2 dagen. We komen aan vrijdagochtend en vertrekken zondagochtend weer.
  Ik heb helemaal van de vintage. Weet je leuke vintage-adresjes voor mij? Of leuke gezellige lokale marktjes?

  Sagrada Familia en Parc Güel staat op ons lijstje. Is online tickets bestellen de snelste optie of kan ik het ook via VVVkantoor of hotel kopen?

  Tot zover mijn vragen voor nu.
  Hoop snel van je te horen 😉

 • nienke schreef:

  hoi,

  Kan je de hola bcn kaart ook online betalen en dan op het vliegveld barcelona el prat ophalen?

  Groetjes Nienke

  • Marta schreef:

   Hola Nienke,

   Jazeker, als je de kaarten via het bestelformulier van TicketBar die op deze pagina staat bestelt, kun je ze in het vliegveld daarna ophalen.

   Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag! Fijne reis alvast.

   Saludos,
   Marta

 • Corno Hardeman schreef:

  Hoi Martha,

  Wij gaan over een paar weken met een groot gezin (6 personen totaal) richting Barcelona.
  Wij verblijven op een camping in Mataro en zullen 3 dagen van- en naar Barcelona reizen met openbaar vervoer en binnen Barcelona ook met de metro en bus reizen.
  Wat is voor ons de beste OV kaart om aan te schaffen? Het zijn 3 zones van Mataro tot Barcelona.

  Alvast bedankt!

  Groeten,

  Corno

 • Descendre schreef:

  Zou graag weten of je de 4daagse hola toeristenkaart ook thuis kan bestellen

  • Marta schreef:

   Hallo,

   Jazeker! Je kunt ze via de TMB website bestellen en ze thuis laten bezorgen. Voor de verzending zijn wel extra kosten inbegrepen en het duurt ongeveer 10 dagen.

   Veel plezier alvast! Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Saludos,
   Marta

 • Sylvia schreef:

  Hallo Marta,

  Wij gaan van de zomer 2 weken naar Spanje en vliegen op Barcelona, El Prat. Eerst 10 nachten op een camping in Roda de Bara. Daarna nog 3 nachten/4 dagen in Barcelona in een appartement op Carrer de lÁrt. Oorspronkelijk dacht ik zelf met de trein van El Prat naar Roda de Bara te gaan maar er gaat slecht 1x per dag een trein en dan vliegen we nog. Ik overweeg nu dan toch maar een transfer te laten regelen. Ik was benieuwd voor de 4 dagen in Barcelona of ik nu een Barcelona card of een Hola BCN card zak aanschaffen voor 4 dagen. Weet jij of in de Hola BCN card of Barcelona card ook toegang verleent tot Parc Guell en Casa Batilo en La Sagrada Famila Tour en Barcelona Hop-on-Hop off bus? Ik ben met mijn zoon van 11 jaar en mijn dochter van 14 jaar. Aangezien Hola BCN card per persoon slechts eur. 26,50 is en de Barcelona card 2 x eur. 45,- + 1 x eur. 27,- maar als deze bezienswaardigheden entree tickets erin zitten, is de Barcelona card dan toch een betere keuze voor ons. Heb je suggesties en/of wat de beste keuze hierin is? Hoor graag van je en alvast heel erg bedankt, groetjes, Sylvia.

  • Marta schreef:

   Hola Sylvia,

   Bedankt voor je reactie. Ik zie inderdaad maar een trein per dag van Barcelona naar Roda de Berà reizen. Het beste zal zijn als jullie inderdaad een transfer of een auto huren.

   Als je naast gratis reizen ook kortingen wilt ontvangen voor musea en attracties dan raad ik je aan om de Barcelona Card aan te schaffen in plaats van de Hola BCN kaart. De Hola BCN kaart geeft je enkel gratis toegang tot het OV maar verder geen kortingen. Voor meer informatie over de Barcelona Card en de kortingen ga naar: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona

   Veel plezier alvast! En als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

 • Aysu schreef:

  Hey marta. Ik ben morgen in Barcelona maar ik twijfel om de hola ben card aan te schaffen. Kan ik die ook gewoon op het vliegveld girona kopen? En ons hotel is in sant Marti. Telt de kaart van girona daarheen? En van sant Marti naar het centrum? Hoor graag van je!

  Groetjes

  • Marta schreef:

   Hola Aysu,

   Bedankt voor je e-mail. Ik durf niet te zeggen of de Hola BCN ook te koop is in Girona. Maar je hebt de kaart eigenlijk pas in Barcelona nodig, want de kaart is niet geldig van Girona naar Barcelona. De Hola BCN kaart kun je dan bij aankomst in Barcelona bij een van de kaartautomaten in de metro kopen. Deze kaart kun je vervolgens gebruiken om je in de stad te verplaatsen, dus ook van Sant Martí naar het centrum.

   Voor meer informatie over het vervoer van Girona vliegveld naar Barcelona check: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-girona

   Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos,
   Marta

 • Bas schreef:

  Hallo,

  Als je een Hola BCN kaart aanschaft van 2 dagen, moeten dit dan twee opeenvolgende dagen zijn of mag er ook een dag tussenzitten waarop je de kaart niet gebruikt?

  Alvast bedankt

  Bas

 • Rene van Zon schreef:

  Beste Marta,

  Ik heb een appartementje gehuurd in de buurt van Carrer del Secretari Coloma. Ik geloof dat de metrostation van de Sagrada Familia het dichtst bij is. Ik zal vaak naar het centrum willen. Kan ik de HOLA BCN kaart gebruiken vanaf het metro station van Sagrada Famalia naar bijvoorbeeld Placa Catalunya?

  Alvast bedankt!

  Groeten René van Zon

 • Hallo,
  Je schrijft dat je de Hola BCN! Travelcard ook via de TicketBar kan boeken. Met je voucher kun je de fysieke kaart direct ophalen bij de Welcome Centre in de stad (op Plaça Catalunya, 17) of op het vliegveld van Barcelona (Terminal 1 en Terminal 2). Waar op het vliegveld moet je dan zijn om de kaarten te halen?
  VVV of iets anders?
  Kan je met de gewone lijn bus ook vanaf daar naar placa catalunya ipv de aerobus
  Klopt het dat je de kaartjes voor de bus (als we wel met de aerobus gaan) gewoon bij de chaffeur kunnen kopen?
  Gr Sandra

  • Marta schreef:

   Hola Sandra,

   Bedankt voor je bericht. De Welcome Centre is inderdaad de plaatselijke VVV. De gewone bus van het vliegveld naar de stad is lijn 46 maar deze neem je helaas niet naar Plaça Catalunya maar naar Plaça Espanya. Je kunt daar naar de metro overstappen om zo bij Plaça Catalunya aan te komen (metrolijn L3 van Espanya naar Catalunya). De Aerobus kaartjes kun je inderdaad bij de chauffeur kopen, hoewel er ook machines staan mocht je met credit card willen betalen. De Aerobus neem je wel rechtstreeks naar Plaça Catalunya.

   Als je nog vragen hebt, dan hoorik het graag. Succes en veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

 • Brenda schreef:

  Hallo,

  Mijn vriend en ik gaan van 5 tot 9 augustus naar Barcelona. Nu was mijn vraag of dat ik 1 HELO BCN kaart moet aankopen of voor iedere persoon 1 kaart?

  Alvast bedankt

  Brenda

  • Marta schreef:

   Hoi Brenda,

   Bedankt voor je bericht. Ja, je moet 1 kaart per persoon hebben. In dit geval zou je dus 2 kaarten moeten bestellen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos en veel plezier alvast!
   Marta

 • Gerry schreef:

  Hallo Marta,

  Weet jij dit? Afgelopen juni naar Barcelona geweest. We hadden toen de Hola BCN kaart online besteld en thuis laten bezorgen. Maar is dit nog steeds mogelijk? Als ik op de link klik krijg ik een error. En als ik zelf de TMB site intik kan ik wel kaarten bestellen maar krijg ik geen keuze of ik ze thuis kan laten sturen. Misschien niet meer mogelijk?

  • Marta schreef:

   Hola Gerry,

   Ik heb het even gecheckt en het is inderdaad veranderd. De link om de tickets te kopen is anders geworden en je kunt ze niet meer thuis laten bezorgen. Ik heb de informatie in de tekst geupdated. Hopelijk helpt dit jou verder 🙂

   Als er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag. Fijne dag nog!

   Saludos, Marta

 • Bas schreef:

  Goedemiddag Marta,

  ten eerste wil ik je van harte bedanken dat je zoveel tijd en moeite hebt gestoken in al deze supertips voor ons.
  Ik vlieg over 2 weken met mijn vriendin naar Barca. Ik heb mijn hotel in de buurt van Barceloneta. Wat is de beste optie voor mij? Een BCN Travel Card halen op het vliegveld voor de dagen dat ik daar verblijf (5 dagen) en daarmee de bus lijn 46 pakken tot Placa de Catalunia? Van daaruit de metro naar Barceloneta? Heb ik het zo goed begrepen ?
  Als ik de BCN kaart voor 5 dagen haal hoef ik in principe mij geen zorgen te maken en kan ik overal binnen barcelona gratis reizen met metro en bus?

  Alvast bedankt,
  grt. Bas

  • Marta schreef:

   Hola Bas,

   Bedankt voor je reactie! Als je met de Hola BCN travelcard wilt reizen dan kun je inderdaad buslijn 46 nemen, maar deze rijd tot Plaça Espanya (niet Plaça Catalunya). Bij Plaça Espanya stap je over naar de bus D20 die naar La Barceloneta gaat.

   Een andere optie met je kaart is de trein R2 Nord nemen naar Passeig de Gràcia en daar overstappen naar de metro L4 richting la Barceloneta.

   Met de Hola BCN travelcard mag je inderdaad overal mee reizen in Barcelona (metro, bus en tram). Let op: de hop on hop off bussen, de Aerobús, Tamvia Blau en kabelbanen zijn hier niet inbegrepen.

   Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   • Bas schreef:

    Hola Marta,

    supertof van je dat je de moeite hebt genomen te reageren. Ik heb op dit moment ff geen vragen. Ik zal mijn laptop meenemen naar barca en daar op mn gemak al je tips en uitleg doornemen. Als ik ergens niet uit kom, altijd fijn om te weten dat ik bij jou terecht kan voor advies. Nogmaals muchas gracias!

    Take care, Bas

 • Javi schreef:

  The card is actually not valid for 2 or 5 days. I bought one Friday at 14:00 one card for 2 days expecting it to work at least until Sunday at 14:00 (a typical weekend trip) and when I tried to use it on Sunday morning (at 11am) it was not valid anymore. After consulting it with TMB (the transportation authority of BCN) they told me they dont work per hours and is valid “until the end of the service of the last day of use”, since I bought it for 2 days on Friday the card expired around 3am in the Sunday” according to them. So careful when planing your last day.

 • Jose schreef:

  Dag Marta ,

  Binnenkort ga ik met mijn dochter naar BCN. Jouw site geeft ons veel voorpret en een goede voorbereiding. Dank daarvoor.
  Wij gaan naar hotel Santa Marta vlaknaast treinstation la França. Kunnen wij vanaf vliegveld BCN met de trein op dit treinstation komen en terug? Wij willen alles met de T-10 doen omdat het hotel zo centraal ligt. En weet jij toevallig waar het plein ligt met de mandarijnenbomen?

  • Marta schreef:

   Hola Jose,

   Bedankt voor je bericht en complimenten. Je kunt wel met de trein reizen naar treinstation França met je T-10 kaart. Wel moet je hiervoor twee treinen nemen: eerst bij het vliegveld op terminal 2 de trein R2N naar Barcelona-Sants en in Sants stap je over naar de trein R2S die je naar Estació de França mee neemt.

   Voor je tweede vraag, over het plein met de mandarijnenbomen heb ik wat meer info nodig, aangezien de mandarijnenbomen op meerdere plekken in de stad te vinden zijn. Kan het toevallig Plaça de Prim zijn, in El Poblenou?

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Ron steenvoorden schreef:

  Goedendag, begin juni gaan we 4 dagen naar barcelona met het vliegtuig.
  Kan ik met de barcelona hola card dan ook naar de stad reizen vanaf het vliegveld?
  Hoe werkt de bestelling van deze kaart en waar kan ik deze afhalen?

  Alvast bedankt voor je reactie

  Gr Ron

  • Marta schreef:

   Hola Ron,

   Bedankt voor je reactie. Ja, je kunt met de Hola BCN! travelcard reizen van het vliegveld naar Barcelona. Daarvoor kun je kiezen tussen de metro, de trein of de bus. De shuttlebus diensten van Aerobús zijn echter niet inbegrepen in deze kaart. Meer informatie over alle vervoersopties is hier terug te lezen: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Je kunt de kaart eenvoudig online bestellen via HolaBarcelona.nl. Bij aankomst op het vliegveld kun je met je aankoopvoucher je kaart bij de VVV kantoor ophalen en gelijk gebruiken om je naar de stad te verplaatsen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

 • François Lardinois schreef:

  Beste Marta

  Ik wil een driedaagse Barcelona card kopen. Wij komen dinsdag 26 april aan. En ik wil de Barcelona card op de luchthaven afhalen. Echter ik heb al een transfer geregeld naar het centrum van Barcelona. Kan ik de Barcelona card ook de 27ste april in laten gaan. Ik wou namelijk de Barcelona card van woensdag 27/4 t/m vrijdag 29/4 gebruiken.

  Gr.

  François

  • Marta schreef:

   Hola François,

   Jazeker, de kaart wordt pas geactiveerd als je het voor het eerst gebruikt, dus je kunt deze rustig op de 26ste kopen of ophalen en pas op de 27ste gebruiken. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Femke schreef:

  Is er ook een kindertarief voor de Hola-barcelona kaart?

  Saludos Femke

 • Gerda schreef:

  Hola Marta,
  Wat een fijne website heb jij. Heb al heel veel info kunnen lezen, die we gaan gebruiken.
  Ik zit nog even met het vervoer van het vliegveld naar ons appartement.
  Wij verblijven in appartement Marina vlak bij de Sagrada Familia We hebben al een Hola BCN kaart gekocht. Wat is nu de makkelijkste manier voor ons om vanaf het vliegveld van Barcelona naar het appartement te reizen.

  • Marta schreef:

   Hola Gerda,

   Bedankt voor je bericht. Er zijn meerdere manieren mogelijk, maar als jullie met jullie Hola BCN kaart willen reizen, dan raad ik je aan om de metro L9 Sud bij het vliegveld te nemen en bij station Collblanc naar metrolijn L5 overstappen. Deze metrolijn neem je verder naar station Sagrada Família (L5 en L2) waar je uit kunt stappen om zo naar je appartement te lopen.

   Ik wens je alvast een prettige reis en een heel fijn verblijf in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Hettie schreef:

  Hoi Marta,

  Wij willen graag van het vliegveld van Barcelona naar Flacca per trein. Weet jij waar we de Tickets kunnen halen. En gelden de holakaarten hier ook voor?

  Groetjes Hettie

  • Marta schreef:

   Hola Hettie,

   Bedankt voor je bericht. Bedoel je het plaatstje Flaçà, bij Torroella de Montgrí? Bij het treinstation van Flaçà stoppen alle treinen die van Barcelona naar de Franse grens rijden (behalve een aantal sneltreinen zoals de Talgo). Het beste is dat je de regionale trein R11 van Barcelona Sants neemt naar Flaçà (€9,85 p.p.). Deze tickets kun je gewoon kopen bij de loketten van het treinstation Barcelona Sants of via de site van Renfe. Voor meer info en tips over reizen met de trein kijk op: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/trein-barcelona

   Ik wens je alvast een fijne reis! Veel plezier!

   Saludos, Marta

 • Julia schreef:

  Hallo Marta,

  Ik ga samen met mijn vriend volgende week 5 dagen naar Barcelona. Nu willen wij ook een Hola BCN kaart aanschaffen. Nu is onze vraag als je de kaart op het vliegveld koopt kan je hem dan meteen voor de metro gebruiken? Of moet er een tijd tussen zitten? Wij willen namelijk met de metro naar ons hotel. Ons hotel is bij Metrostation Plaça de Sants. Of is met de bus handiger te reizen naar ons hotel?

  • Marta schreef:

   Hola Julia,

   Bedankt voor je reactie. Je kunt met de Hola BCN! kaart inderdaad gelijk de metro nemen bij het vliegveld. Om naar Plaça de Sants te gaan dien je van metrolijn te overstappen bij Europa-Fira naar L8, die je tot Espanya neemt. Daar stapt je over naar metrolijn L5 tot dat je bij Sants Estació aankomt. Zie hier de metrokaart: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

 • Mitchel Rietdijk schreef:

  Hallo Marta,

  Ik heb twee kleine vraagjes! Wanneer ik de Hola BCN Card aanschaft voor twee dagen, is hij dan twee dagen geldig of 48 uur? Bijvoorbeeld: Maandag om 12:00 voor het eerst gebruikt, is dan geldig tot woensdag 12:00 (48 uur) of is de kaart alleen geldig op maandag en dinsdag als ik hem maandag voor het eerst gebruik?

  En is de Hola BCN Card ook geldig in de nachtbus van placa catalunya naar het vliegveld? ( N 17 gereden door Mohn)

  Met vriendelijke groet,

  Mitchel Rietdijk

  • Marta schreef:

   Hola Mitchel,

   Bedankt voor je reactie. De Hola BCN! card is sowieso geldig bij alle nachtbussen.

   Als je een twee dagen kaart koopt en deze op maandag voor het eerst gebruikt (moment van activatie maakt niet uit) dan is deze geldig t/m dinsdag (de hele dag). Op woensdag zal de kaart niet meer werken.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Lisa schreef:

  Hey Marta,

  Kan je in de toerisme bureau’s in Barcelona tickets kopen voor bv. casa battlo,casa mila en andere bezienswaardigheden ?
  Zo ja, moet je dan met deze tickets nog aanschuiven in een wachtrij?

  alvast bedankt!

  Lisa

 • Lisa schreef:

  Dag Marta,

  Het probleem is dat we een Barcelona Card besteld hebben. Online kunnen we niet genieten van de kortingen die de Barcelona Card biedt. Daarmee mijn vraag. Weet jij hier nog iets meer over?

  Bedankt !!!

  Groetjes,
  Lisa

  • Marta schreef:

   Hoi Lisa,

   In dat geval moet je inderdaad bij het museum/attractie zelf de kaartjes kopen (en aanschuiven bij de wachtrij). Dat is de enige manier om van de korting te profiteren. Je kunt natuurlijk voor de zekerheid aan het begin van je vakantie even langs de VVV-kantor van het toerisme bureau op Plaça Catalunya gaan om te vragen of ze daar ook tickets (met de bijhorende korting) verkopen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Kor van Dijk schreef:

  Hola Marta,

  Mijn vrouw en ik gaan 5 oktober naar Barcelona per vliegtuig 9Transavia) naar Barcelona, el Prat.
  Als ik 2x een retour koop voor de trein naar Sants, hoe lang zijn die dan geldig? We vertrekken weer op 11 oktober. En we kopen een hola Barcelonakaart voor 5 dagen..
  Ik heb ergens gelezen, dat ze 11 dagen geldig blijven??

  • Marta schreef:

   Hola Kor,

   Bedankt voor je e-mail en interesse. De retour tickets in de trein dien je op de volgende dag gebruikt te hebben, dus het is voor jullie niet handig. Bovendien kun je met de trein van en naar het vliegveld met je gewone OV-kaart reizen (ook de Hola BCN! travelcard). Je hoeft dus niet per se een trein kaartje voor te kopen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Fijne reis alvast en veel plezier in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Geerte Vogelaar schreef:

  Beste Marta,
  Heb gisteren via Tiqets.com twee buskaarten gekocht voor 27 september. Ik dacht dat het een OV kaart voor een hele dag zou zijn. Nu blijkt er een BCN card te zijn die een stuk goedkoperis. Kan ik met die Tiqets (2x) ook op alle bussen stappen, of alleen op de Hop On Hop Off bussen? Graag je tips wat te doen. Ik dacht dat ikhet goed had uitgezocht..
  Met dankvoor je advies, Geerte

  • Marta schreef:

   Hola Geerte,

   Bedankt voor je bericht. Ik heb even gekeken op Tiqets en de enige buskaarten die ze verkopen zijn die van de hop on hop off bus. Met deze tickets kun je dus alleen in de blauwe Bus Turístic instappen. De bus neem je vervolgens langs alle belangrijkste bezienswaardigheden en je kunt er in- en uitstappen wanneer je wilt. Zie hier meer info over deze hop-on-hop-off-bus: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/hop-on-hop-off-barcelona#bus-turistic

   Als je in Barcelona bent en toch gebruik wilt maken van het OV (bijvoorbeeld de metro), dan kun je een tienrittenkaart kopen (T-10) voor €9,95 die je met elkaar kunt delen. Meer info over deze kaart en het OV in Barcelona vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • lizzy schreef:

  Hallo Marta,

  Hier even een paar vraagjes.
  Wij verblijven in Novotel Cornella de Llobregat, nabij metrostatiomn Almeda L5.
  Ik wil op het vliegveld de hola BCN kopen.
  Wat is de makkelijkste manier om vanuit El Prat ons hotel te bereiken?
  Neem ik op El Prat L9, en stap ik op metrostation Europa Fira op L5?
  Of is stadsbus 77 een optie?
  Liggen ons hotel en luchthaven beiden in zone 1?

  • Marta schreef:

   Hola Lizzy,

   Bedankt voor je bericht. Zowel je hotel en de luchthaven van Barcelona liggen in zone 1. Bij Almeda komen er voornamelijk treinen langs en ook de L8, maar niet L5, die vind je iets verderop, bij metrostation Gavarra. Het makkelijkste als je met het OV wilt reizen is om de metro L9 Sud van het vliegveld te nemen en bij Europa | Fira overstappen naar L8, die je naar Almeda mee neemt. Dit traject kun je prima doen met een Hola BCN! kaart: http://www.holabarcelona.nl/reizen/hola-bcn-nieuwe-travelcard-voor-toeristen

   Bus L77 komt niet echt in de buurt van je hotel dus ik zou het afraden.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen! Bij vragen, dan hoor ik het graag.

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • Hans schreef:

  Beste Marta,
  Twee dagen geleden hebben wij via de link op deze website vervoerskaarten voor Hola BCN besteld en het geld is afgeschreven. Echter, we hebben de voucher nog niet ontvangen. Telefonisch is Ticketbar niet bereikbaar en op onze mail is nog niet gereageerd. Hoe kunnen we dit z.s.m. oplossen i.v.m. ons a.s. vertrek?
  BVD.
  Groeten,
  Hans

  • Marta schreef:

   Hoi Hans,

   Bedankt voor je bericht. Heb je al toevallig in je spambox gekeken? Ticketbar reageert meestal heel snel op mails en vragen. Bij deze hun contactgegevens:

   Ticketbar
   T:+31877840938
   E: customerservice@ticketbar.nl
   info@ticketbar.nl

   Ik heb je probleem sowieso voor de zekerheid alvast bij Ticketbar aangekaart zo dat ze contact met jou opnemen. Mocht het alsnog niet lukken met je tickets, dan hoor ik het graag zo dat ik je verder probeer te helpen.

   Fijne dag alvast en veel succes!

   Saludos,
   Marta

 • Hans schreef:

  Beste Marta,

  Bedankt voor je hulp! Inmiddels hebben we de mail met voucher ontvangen! Super!

  Groeten,
  Hans

 • Marleen schreef:

  Beste Martha,

  Wij gaan volgende week naar Barcelona. Is het goedkoper om de Hola card, metrokaart online te kopen of is ze op de luchthaven dezelfde prijs?
  MVG Marleen

 • Tonnie schreef:

  Hallo Marga

  Allereerst mijn complimenten voor je super informatieve site.
  Ik kom eind april samen met mijn zoon 5 dagen naar Barcelona.
  We willen op dinsdag de stad gaan bekijken met de hop on hop off bussen. Als ik het goed begrepen heb kun je deze tour niet met je BCN card doen. Is het wel mogelijk om halverwege de blauwe route over te stappen op de rode en dan de groene en dan weer de rode en weer te eindigen met de blauwe?
  Groeten Tonnie

 • Tonnie schreef:

  Hallo Marta
  Sorry dat je naam verkeerd staat boven mijn berichtje van 6.53 uur.(stomme autocorrectie)
  Kan jij mij vertellen wat de beste manier is om van het vliegveld Girona naar ons hotel Tres Torres Atiram te komen?
  Alvast bedankt
  Groeten Tonnie

 • Bart Boeringa schreef:

  Hallo Marta,
  Wij gaan in Mei naar de formule1 van Barcelona.
  We slapen in de stad, vlak bij metro lijn 1.
  Wat is de beste manier om bij het circuit te komen.
  Ik heb gehoord dat er een directe lijn bus gaat vanaf barca naar de ingangen van het circuit maar ik kan hier over niets vinden.
  Alvast bedankt

  gr Bart en Joep

 • Ricardo schreef:

  Hallo Marta,

  voor begin mei hebben we een mystery vakantie geboekt. Bestemming is nu bekend: Malgrat de Mar. Hierbij zit geen vluchthaven-hotel transfer. Welk vervoer is het beste aan te raden?
  Alvast bedankt.

  Groet Ricardo

 • Tonnie schreef:

  Hallo Marta

  Hoe kom ik het beste van Barcelona naar het vliegveld in Reus?

  Groeten Tonnie

 • Tonnie schreef:

  Hallo Marta
  Aanstaande vrijdag vliegen wij om 15.00 uur van vliegveld Reus naar Eindhoven. Moeten wij dan al om 8.30 uur met de bus richting Reus of zijn er nog andere mogelijkheden?

  Groeten Tonnie

 • Danny de Klijn schreef:

  We gaan met onze familie (6 volwassenen en 6 kinderen) in het weekend van Hemelvaart naar Barcelona.
  We vliegen vanaf Eindhoven naar vliegveld Barcelona en hebben daar 2 huurauto’s om van het vliegveld naar ons appartement in Mataro te rijden.
  Wat adviseer je om van Mataro naar Barcelona te reizen: auto of metro ?
  We willen zeker 3 dagen naar de stad gaan om, alles te bekijken (hier nog tips voor ?)

  Groeten Danny

 • Marloes Tuithof schreef:

  Hi Marta,

  Aller eerst wat heb je een mooie en duidelijk website! Erg prettig als je je bezoek aan Barcelona wilt voorbereiden:)
  Ik heb al heel wat reacties en daarop jouw antwoorden gelezen maar ik twijfel nog over een paar kleine dingen ding dus wil dat toch voor de zekerheid navragen.
  Ik wil een HOLA BCN kaart kopen en daarvoor wil ik met buslijn 46 naar metro L3 Pl. Espanya om vanuit daar verder naar het hotel te reizen.
  Klopt het dat deze bus bij terminal T1 en T2 rijd? ik land namelijk bij terminal T1.
  Daarnaast vroeg ik me af of het klopt dat lijbus 46 als eindbestemming ook Pl. Espanya heeft en vandaar weer terug gaat naar het vliegveld?

  Als laatste vraag,,, staat er bij buslijn 46 duidelijk aangegeven naar welke terminal hij rijd als hij terug gaat naar het vliegveld? ben zo bang dat ik op de terugweg op de verkeerde terminal sta.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes, Marloes

  • Marta schreef:

   Hola Marloes,

   Bedankt voor je bericht en complimenten. Leuk om te horen dat mijn site nuttig is! Lijnbus 46 vertrek van Terminal 1 en komt langs Terminal 2. Daarna rijdt deze door naar Barcelona via Bellvitge en L’Hospitalet de Llobregat. De bus heeft als laatste halte “Av Paral·lel – Llançà”, net na Plaça d’Espanya. De terug weg werkt hetzelfde (let op de hoofdborden van de bus om te weten met welke richting ze rijden).

   Je kunt inderdaad met je Hola BCN travelcard met deze bus reizen.

   Voor meer informatie over het vervoer van en naar het vliegveld kijk hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Etienne De Smet schreef:

  goedemorgen marta,

  waauw wat een duidelijke site. eerste maal dat ik op internet iets tegenkom wat je ECHT kan helpen! bravo daarvoor.
  wij vertrekken in augustus voor een citytrip naar barcelona en logeren in hotel “catalonia sagrada familia”. (hopelijk goed hotel…). we hebben al heel veel kunnen vinden op je site maar toch nog een vraagje: ik herinner me van vroeger dat de ingang tot de sagrada toch wel duur was. misschien moeilijk te beantwoorden maar loont het echt de moeite om binnen te gaan of is de buitenkant toch net iets spectaculairder? maw kan ik beter de buitenkant al wandelend bezichtigen en mijn tijd aan meer bezoeken spenderen of moet je echt de tijd uittrekken en binnen gaan?
  bedankt alvast en nog veel succes met je site,
  etienne

 • Vanisha schreef:

  Hoi Marta,

  Wat een geweldige site heb je! Echt onwijs handig en duidelijk.

  Mijn vriend en ik vertrekken over een weekje naar Barcelona en hebben een hotel in Sabadell. Weet je toevallig of er in Sabadell ook een metro rijdt? Ik kan dit nergens vinden helaas 🙁

  Ik heb wel gezien dat de bus en trein er rijden maar mijn voorkeur gaat uit naar de metro. Klopt het dat de treinen maar tot 21.00 uur rijden in Sabadell? Is er toevallig een soort OV app voor Barcelona, zoals we in Nederland bijvoorbeeld 9292 hebben? Ik weet dat Madrid een eigen OV app heeft, maar kan voor BCN niks vinden.

  Bedankt alvast!

 • jaak schreef:

  Hallo Marta
  er zijn verschillende city pass mogelijkheden, maar het is mij niet duidelijk welke kaart een skip the line aanbiedt voor Sagrada familia.
  Kan U mij daarbij helpen ?
  Bedankt alvast

 • Annie schreef:

  Hallo Marta,
  Kan jij mij vertellen wat de beste manier is om van het vliegveld El Prat (terminal 2 Transavia) naar ons hotel Amrey Sant Pau te komen? En welke Ov kaart de voorkeur heeft? We willen sagrada familia, park Güell en Montjuïc bezoeken. Voor een fietstour met Nederlands talige gids, wie zou jij aanbevelen?
  Zie graag je reactie tegemoet.
  Groeten, Annie

  • Marta schreef:

   Hola Annie,

   Bedankt voor je bericht! Je hebt twee metrostations in de buurt van je hotel Guinardó | Hospital de Sant Pau (L4) en Camp de l’Arpa (L5). Het makkelijkste is om vanuit de luchthaven de metro L9 Sud te pakken naar Collblanc en daar overstappen naar L5 tot aan Camp de l’Arpa. Er is een metrostation zowel in Terminal 1 als in Terminal 2. Zie hier een metrokaart van Barcelona: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Gezien de ligging van je hotel zal je vaak het OV in Barcelona moeten gebruiken (om naar het centrum, het strand, Park Güell, Montjuïc en andere bezienswaardigheden te kunnen zien). Hierdoor raad ik je aan om gebruik te maken van de Hola BCN! kaart. Deze kun je tevens al bij aankomst op het vliegveld gebruiken voor de metrorit naar jullie hotel.

   Voor fietstours in het Nederlands zie hier: http://www.holabarcelona.nl/bezienswaardigheden-barcelona/fietstours-barcelona

   Ik wens je veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • kristof schreef:

  beste,

  ik mag er vanuit gaan wanneer ik een kaartje koop van 48h dat de tijd begint te lopen op het moment ik mijn voucher omwissel in een VVV kantoor?

  mvg

  • Marta schreef:

   Hola Kristof,

   Nee, de tijd begint te lopen wanneer je je Hola BCN kaart voor het eerst gebruikt. Na de activatie van de kaart beginnen de 48 uur te lopen.

   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Bij vragen dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

 • Kelly schreef:

  Hoi Marta,

  Wij willen gaan voor een Hola BCN Tavelpas, alleen komen wij pas na 20.30uur op het vliegveld aan en dan is het toeristen informatiepunt al dicht.
  Heb je een ander alternatief?
  Want ik begreep dat je, wanneer je online de kaart besteld, alsnog daar je voucher moet omwisselen.

  Ik hoor het graag:-)

  Alavast bedankt!
  Groetjes Kelly

  • Marta schreef:

   Hola Kelly,

   Bedankt voor je bericht. Dat klopt. In dit geval kun je twee dingen doen:

   1. Geen online kaart bestellen maar deze pas ter plekke kopen bij de kaartenautomaat in de metro (er is een metrostation op het vliegveld).
   2. De Hola BCN travelcard online kopen maar deze de volgende dag pas in het centrum van de stad gaan ophalen bij de ophaalpunt op Plaça de Catalunya, 17- kelder. Je moet dan het vervoer van het vliegveld naar je logeeradres apart betalen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Nafis schreef:

  Hoi Marta,
  Bedankt voor alle info hier! Ik had een vraagje. Wij gaan volgende week naar Barcelona en we verblijven vlakbij de la Sagrada familia en park Placa de gaudi. Wat is het handigst? Met de shuttle bus of met de metro reizen? Welke halte kunnen we dan beter uitstappen?
  Groeten, nafis

  • Marta schreef:

   Hola Nafis,

   Bedankt voor je complimenten. De Aerobus zit niet inbegrepen in de Hola BCN! travelcard, dus als je die kosten wilt besparen, dan kun je beter met de metro reizen. Neem de metro bij aankomst op de luchthaven en reis tot aan Collblanc waar je overstap naar metrolijn L5. Met deze metro reis je tot aan Sagrada Família, waar je hotel zich bevindt.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast.

   Saludos, Marta

 • Mirreke schreef:

  Hoi Marta,
  wij logeren in de straat bij Carrer del Pas de l’Ensenyança, 2, 08002 Barcelona
  wat is de goedkoopste manier om vanaf het vliegveld daar tekomen?
  Ik lees ook van een pas dat je dan gratis tranfer heb is dit dan heen en terug?
  En is dit echt wel de goedkoopste en makkelijkste manier?
  hoor het graag van je.
  Groet Mirreke

  • Marta schreef:

   Hola Mirreke,

   Bedankt voor je reactie en interesse. Gezien de locatie van jullie hotel, in het midden van de Gotische wijk, kun je voor jullie gemak gebruik maken van de Aerobús, de shuttlebus die je van en naar het vliegveld neemt. De Aerobús komt aan en vertrekt vanuit Plaça Catalunya en kost maar €5,90 (retourtje €10,20). Je kunt voor de Aerobús online tickets kopen (http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona#aerobus), maar indien je toch van plan was om eenmaal in Barcelona gebruik te maken van de hop-on-hop-off bus en plekken zoals de Sagrada Famiília en het Park Güell te bezoeken, dan is de Barcelona City Pass een prima optie! Daar zitten inderdaad de retourtickets voor de Aerobús gewoon bij in. Voor meer info en details over de Barcelona City Pass lees hier verder: http://www.holabarcelona.nl/praktische-informatie/barcelona-voordeelpas/city-pass

   De állergoedkoopste manier om van het vliegveld naar Barcelona te reizen blijft echter wel de buslijn 46, die je met een gewone metrokaart (T10) kunt betalen. De rit is langer en de bus rijdt naar het Plaça Espanya en niet naar Plaça Catalunya. Bij Plaça Espanya zou je dus naar de metro moeten overstappen en de groene lijn nemen tot aan Liceu (L3). Voor dit traject dien je weer je metrokaart te gebruiken. Voor meer info over alle vervoeropties van en naar het vliegveld klik hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   De Hola BCN! travelcard is voordelig wanneer je veel met het openbaar vervoer gaat reizen. Aan de hand van jullie planning en de ligging van jullie hotel kun je inschatten hoe vaak je de metro/bus/tram gaat gebruiken en of de Hola BCN! travelkaart loont. Wanneer je het OV maar sporadisch gaat gebruiken, dan is een T10 (tienrittenkaart) een betere optie. Lees hier meer over vervoer in Barcelona: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Bij vragen dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

 • Brenda Tjong-A-Hung schreef:

  Hallo Marta,

  Ik ga zondag met mijn dochter naar Barcelona en zou graag willen weten hoe ik met de kaart die ik op het vliegveld wil kopen het makkelijkst bij Carrer de de Villaroel in Barcelona kan komen, en bij welke halte we dan moeten uitstappen…Ik ben niet zo handig in dit soort dingen en hoop dat jij mij hierin wilt helpen?
  Ik had begrepen dat bus 46 naar centrum Barcelona komt, maar ik weet niet of deze bij een halte in de buurt stopt.

  Ik hoor graag van je.

  hartelijke groet Brenda Tjong-A-Hung

 • Ron schreef:

  Hola Marta,

  wat een fantastische website dit!
  Ik ga over 2 weken naar Barcelona met mijn vader voor 3 dagen.
  We verblijven in hotel Derby aan de Carrer de Loreto.
  Een Hola BCN kaart lijkt me het beste om aan te schaffen na al jouw bovenstaande antwoorden :).
  Maar kan jij aangeven hoe we het makkelijkst vanaf El Prat bij ons hotel komen?
  De rest moeten we zelf maar gaan uitzoeken

  Hoor graag van je.

  Ron

  • Marta schreef:

   Hola Ron,

   Bedankt voor je complimenten. Wat leuk om te horen dat je naar Barcelona komt met je vader. Indien jullie gebruik gaan maken van de Hola BCN al vanaf de luchthaven, dan kun je gewoon de metro gebruiken om zo bij je hotel te komen. Neem metrolijn L9 Sud naar Collblanc en stap daar over naar metrolijn L5 tot aan Hospital Clínic. Dat laatste stukje tot aan jullie hotel kun je te voet doen. Kijk hier voor een kaart van de metro: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

 • René schreef:

  Hoi Marta,

  Ik ga volgende week vrijdag met 3 vrienden naar Barcelona (3 nachten), waar we ook een wedstrijd van FC Barcelona zullen bezoeken. Nu hebben we nog geen vervoer van en naar de luchthaven en naar de wedstrijd.
  Ik verwacht niet dat we super veel zullen reizen deze dagen en vraag me af wat we dan het beste kunnen regelen qua vervoer. We zitten in Apartotel Atenea Calabria.
  Is het dan handig om een HolaBCN card voor 72 uur (gaat neem ik aan in bij eerste gebruik?) aan te schaffen of alleen een retour met de aerobus en dan losse kaartjes voor naar het stadion en eventueel andere reizen?

  Ik hoor graag je mening.

  Mvg,

  René

  • Marta schreef:

   Hola René,

   Bedankt voor je bericht. Indien jullie niet veel gebruik gaan maken van het OV kunnen jullie een T10 (tienrittenkaart) aanschaffen en met elkaar delen om naar de voetbalwedstrijd te gaan. Voor het vervoer van en naar de luchthaven kun je met de metro gaan (gebruik hiervoor de Bitllet Aeroport) of de Aerobus (je heb hiervoor ook aparte tickets nodig). Deze laatste heeft een halte dichtbij jullie aparthotel, waardoor het extra fijn is. Meer info en tickets voor de Aerobus vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona#aerobus

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Geoffrey Dierickx schreef:

  Marta,
  Wij verblijven binnenkort in hotel SB Glow, wat zou voor ons de makkelijkste vervoersoptie zijn voor El Prat?
  En welke pass raadt jij ons aan om het o.v. te gebruiken constant en plaatsen zoals Sagrada (fast pass), Park Guel en Camp Nou te bezoeken?
  Mvg.
  Geoffrey

  • Marta schreef:

   Hola Geoffrey,

   Bedankt voor je bericht. Je hotel ligt naast metrostation Glòries (L1). Je kunt dus met de metro makkelijk naar de luchthaven reizen: van Glòries met metrolijn L1 naar Plaça de Sants en daar overstappen naar metrolijn 5 richting Collblanc waar je weer kunt overstappen naar metrolijn L9 Sud die je naar beide terminals van het vliegveld mee neemt (Aeroport T1 en Aeroport T2). Voor deze rit dien je een Bitllet Aeroport te kopen of gebruik maken van de OV kaarten Hola BCN! of de Barcelona Card. Meer informatie over de metro vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona/metro-barcelona

   Gezien je interesse om ook nog skip-the-line tickets voor de Sagrada Família en het Park Güell te kopen, kun je als beste de Barcelona City Pass nemen. Hier ontvang je daarnaast korting op andere producten zoals de tickets voor Camp Nou en de Hola BCN! travelcard. Meer informatie hierover: http://www.holabarcelona.nl/praktische-informatie/barcelona-voordeelpas/city-pass

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

   • Geoffrey Dierickx schreef:

    Marta bedankt voor jouw antwoord.
    Als je 4 dagen gaat is het dan ook handig van bv 2dagen citypass te combineren met hola bcn card en de andere 2 dagen de barca pass misschien te gebruiken? Qua voordeligheid ook..

    Bedankt voor de snelle reactie!
    Estupendo!

    • Marta schreef:

     Hola Geoffrey,

     Dat ligt er aan wat je plannen zijn, maar gezien de ligging van je hotel zal je waarschijnlijk wel veel met het OV reizen en dus kan zo’n voordeelpas wel handig zijn. Let wel op dat je met de Barcelona City Pass toegang krijgt tot de hop-on-hop-off bus (voor één of twee dagen), dus die dagen zal je in principe geen gebruik maken van het OV. Voor de overige dagen kan het wel handig zijn om een Hola BCN Travelcard te kopen; let dan wel op dat je deze alleen op achtereenvolgende dagen mag gebruiken. Ik zou zelf de eerste dag beginnen met de hop-on-hop-off bus om zo een mooi inzicht van de stad te krijgen en dan de resterende drie dagen met de Hola BCN! travelcard reizen daar waar je zin in hebt.

     Veel plezier alvast in Barcelona!

     Saludos, Marta

 • Dorien schreef:

  hallo Marta.
  volgende week vertrekken wij, twee dames , voor 3 dagen Barcelona, liggen in hostel la Terrassa.
  het is ons eerste bezoek aan Barcelona, dus willen zeker de Sagrada Familia en het Park Güel zien.
  evt. een fietstour doen,
  wat adviseer jij ons om alleen een Hola BCN card en de skip the line tickets los te kopen of evt. een Barcelona city pas incl. Familia en Güel en 1/2 dagen hop on hop off bus?
  of zijn er nog andere mogelijkheden?
  groetjes Dorien

  • Marta schreef:

   Hola Dorien,

   Wat leuk dat jullie naar Barcelona gaan! Er zijn inderdaad veel opties. Afhankelijk van jullie wensen kun je voor het een of de andere kiezen. De Sagrada Família en het Park Güell zijn sowieso twee echte must-sees en wanneer je ze vanbinnen wilt bezoeken, dien je echt kaartjes van tevoren te kopen (zo bespaar je veel tijd in de wachtrij en ben je zeker dat je ze kunt bezoeken wanneer je dat wilt). Zeker als je maar voor kort in Barcelona bent, en veel wilt zien van alle bezienswaardigheden, is de hop-on-hop-off een ideale vervoersmiddel. In deze zin is de Barcelona City Pass een goede optie: http://www.holabarcelona.nl/praktische-informatie/barcelona-voordeelpas/city-pass Hierin zit overigens ook de transfer van het vliegveld naar de stad inbegrepen.

   Wanneer je juist op je eigen tempo en met het OV (metro, bus, tram of trein) als een local de stad wilt ontdekken, is de Hola BCN travelcard de beste optie. Dan moet je wel de tickets voor de Sagrada Família en het Park Güell alsnog apart bestellen.

   Alle beschikbare voordeelpassen zijn hier terug te vinden: http://www.holabarcelona.nl/praktische-informatie/barcelona-voordeelpas

   Gezien de centrale ligging van jullie hotel, zou je er kunnen kiezen om één dag door de stad met de hop-on-hop-off bus rond te toeren (inclusief bezoek aan de Sagrada Família en Park Güell) en de volgende dag door de oude binnenstad en de strandboulevard te slenteren. Meer tips voor een weekendje Barcelona vind je hier terug: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/weekend-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast gewenst in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Mia Dierckx schreef:

  Hallo Martha,
  Wij gaan volgende week voor 6 dagen nadat Barcelona. Maar zo’n Hola BCNcard is voor maximum 5 dagen. Wat met die extra dag?
  We komen op donderdag aan en vertrekken terug op dinsdag?

  Groetjes
  Mia

  • Marta schreef:

   Hola Mia,

   Bedankt voor je bericht. Welke OV-pas je op dinsdag nodig hebt is afhankelijk van je plannen. Ga je met het OV reizen, dan kun je een enkeltje per persoon kopen, of een T10 (tienrittenkaart) die je met meerdere personen kunt delen. Ben je van plan om naar het vliegveld met de metro te gaan, dan dien je echter een aparte kaart te kopen, de Aeroticket (€4,60 p.p.). Met deze kaart kun je de hele traject van je hotel tot aan het vliegveld met de metro afleggen. Hier vind je meer informatie over de verschillende OV-passen: http://www.holabarcelona.nl/vervoer-barcelona

   Bij vragen dan hoor ik het graag!

   Saludos,
   Marta

 • angeniek schreef:

  hoi.

  ik begrijp dat je de Hola ben kaarten kunt laten opsturen. Ik ga 12 november vliegen naar Barcelona. is het dan nog een optie om ze te laten opsturen? is het tevens voordeliger om de kaarten online bestellen, of is het voordeliger ze daar te kopen op het vliegveld? los van ze opsturen natuurlijk.

  graag hoor ik van je.

  Angeniek

  • Marta schreef:

   Hola Angeniek,

   Bedankt voor je bericht en interesse in de Hola BCN! Travelcard. Indien je de Hola BCN! kaart online bestelt, dan dien je je aankoopvoucher bij aankomst wisselen voor een echte travelcard bij de VVV-kantoren op de luchthaven (Terminal 1 en Terminal 2) of in de stad (openingstijden van 8:30 tot 20:30 uur). Het is niet meer mogelijk om de tickets thuis te laten versturen. Korting krijg je alleen als je online bestelt via Barcelona Turisme. Anders betaal je overal hetzelfde (ook bij de kaartenautomaten).

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Fijne reis alvast!

   Saludos, Marta

 • nico smet schreef:

  Dag Marta,
  ik ga met 3 vrienden naar barcelona (30/11 tot 3 /12)
  we verblijven in het Atlantis by Atbcn hotel.
  wij zouden graag een Hola BCN kaart willen kopen om van de luchthaven el prat naar het centrum te gaan en terug.
  we gaan ook naar een wedstrijd gaan kijken van BARCA.
  Mijn vraag is nu …kopen we dit al online of beter in de luchthaven?
  alvast bedankt
  Nico

  • Marta schreef:

   Hola Nico,

   Bedankt voor je reactie en interesse in de Hola BCN! travelcard. Je kunt voor je gemak (en vooral als je kaartenautomaten in vreemde talen wilt vermijden) de Hola BCN! alvast online bestellen. Hou wel rekening mee dat je deze bij aankomst moet gaan ophalen en dat de kantoren in de luchthaven om 20:30 uur sluiten. Kom je eerder aan op de luchthaven, dan zal je je kaart zonder probleem kunnen ophalen. De Hola BCN! kaart is voor meerdere dagen geldig (afhankelijk van de periode die je kiest), dus je kunt deze gebruiken om van en naar de luchthaven te reizen maar ook om naar Camp Nou te gaan om de wedstrijd te zien. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   Saludos en veel plezier alvast in Barcelona!
   Marta

 • Ria schreef:

  Hi Marta,

  Ik heb zojuist 6 BCN travel cards online aangeschaft. Ik heb dus 6 aankoopvouchers gekregen in een email. Omdat ik ze heb betaald staat mijn naam op de voucheur, alleen ik heb ze niet alleen voor mezelf gehaald. Is dus het mogelijk om de voucheurs in te wisselen voor kaarten die door anderen worden gebruikt ?

  • Marta schreef:

   Hola Ria,

   Allereerst bedankt voor je bestelling via HolaBarcelona.nl. De Hola BCN! kaart is niet persoonsgebonden, wel moet iedereen één kaart hebben om gebruik te kunnen maken van het OV. Dat de bestelling (en alle vouchers dus) op je naam staan is dus geen probleem. Eenmaal in Barcelona kun je ze inwisselen voor 6x Hola BCN! travelcard om daarmee door de stad te reizen. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Ria schreef:

  Hi Marta

  Echt super bedankt! Wat tof dat je een platform hebt waarbij mensen door jou geholpen kunnen worden. Heel fijn dit!

  Groetjes,
  Ria

 • Anne schreef:

  Hi Marta,

  Dit is een beetje last minute, maar ik ga dinsdag naar Barcelona en wil dan een hola bcn card ophalen bij de airport. Ik wil op woensdag en donderdag reizen met het ov. Moet ik dan gewoon een 2 dagen pas nemen of beginnen deze 2 dagen al wanneer ik de pas ophaal? Hoor graag van je

  Anne

  • Marta schreef:

   Hola Anne,
   De pas begint op het moment die je het voor het eerst gebruikt, ongeacht hoe laat je deze ophaalt. De pas is dan de komende 48 uur geldig.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

 • Philo Scheffer schreef:

  Goedemiddag, hoelang van te voren kan ik de hola bcn cards van te voren bestellen?

  • Marta schreef:

   Hola Philo,

   Je kunt de Hola BCN! travelcard het beste vlak voor vertrek online bestellen (één week van tevoren bijvoorbeeld). Je aankoopvoucher is een jaar lang geldig en je kunt het inwisselen bij aankomst op de luchthaven of bij de VVV-kantoren in de stad.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

   Saludos, Marta

 • Anouk De Graaf schreef:

  Goedemiddag,

  Als ik de kaart op 4 mei ophaal op het vliegveld kan ik er dan voor kiezen om deze pas vanaf 12 mei te gebruiken? Dit omdat wij eerst een week op cruise vakantie gaan waarna we nog 4 dagen extra in Barcelona verblijven. En als ik gewoon een los kaartje wil voor de bus wat gaat dit dat kosten vanaf het vliegveld of is het de moeite om ook al een kaart voor 2 dagen aan te schaffen

  • Marta schreef:

   Hola Anouk,

   Wat leuk de cruise vakantie! Je kunt de Hola BCN! travelcard alvast bij de luchthaven ophalen en pas na de cruise vakantie gebruiken. De kaarten zijn vanaf het moment dat je ze voor het eerst gebruikt pas geldig. Maar ik zou het alsnog voor de zekerheid vragen bij de loket.

   Een busrit vanuit de luchthaven kost €2,20 met lijnbus 46 en €5,90 met de Aerobús. Je kunt ook de metro nemen door een Bitllet Aeroport aan te schaffen; deze kost €4,50. Meer informatie hierover vind je hier: http://www.holabarcelona.nl/naar-barcelona/vliegen-naar-barcelona/vliegveld-barcelona

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Bij vragen dan hoor ik het graag.

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.