Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Roc de Sant Gaietà

Roc de Sant Gaietà

SHARE
, / 2
Tips en informatie over Roc de Sant Gaietà

Mijn tips voor een bezoek aan Roc de Sant Gaietà

Het Roc de Sant Gaietà is een verrassend vissersdorp vlakbij Roda de Barà (Tarragona), 75 kilometer ten zuiden van Barcelona. Het vormt de ideale omgeving voor een leuk dagje weg: zon, zee, strand en een bijzonder dorp met tal van fotogenieke hoekjes. Ontdek met HolaBarcelona.nl deze verborgen juweel aan de Costa Daurada.

Het ontstaan van het Roc de Sant Gaietà

Het Roc de Sant Gaietà (Roc San Cayetano in het Spaans) is een pittoresk dorpje gebouwd tussen 1964 en 1972 op een rotsachtig gebied voor aan de zee. Het dorp werd onder andere gemaakt door Gaietà Bori Tallada, René Vandemeuter en Pere Sureda. Het originele ontwerp is duidelijk beïnvloed door oude architectonische elementen van de Moorse, Gotische en Romaanse-stijl. Je vindt er ook imitaties dat typerend is voor andere Spaanse regio’s zoals Andalusische patio’s en graanschuren uit Galicië. Maar zelfs elementen uit andere hoeken van Europa zijn hier terug te vinden, zoals de stijl van de huizen aan de Costa Smeralda.

Dit is dus een redelijk ‘nieuw’ dorp aan de Catalaanse Costa Daurada, dat ondanks de mix van allerlei architectonische stijlen een zeer aangename en knusse sfeer heeft weten te creëren. Het Roc de Sant Gaietà is in feite een juweeltje tussen alle conventionele ontwikkelingen die de Catalaanse kust binnenvallen dat zeker de moeite waard is om te bezoeken: pittoresk, piepklein en romantisch.

Gezellige en fraaie binnentuintjes in Roc-de Sant Gaietà - Roc de Sant Gaietà tips

Gezellige en fraaie binnentuintjes

Wat te doen bij het Roc de Sant Gaietà

Bij aankomst aan het Roc de Sant Gaietà, zou ik als allereerste een rondje doen in het oude dorp. Laat jezelf wegdromen tussen de witte steegjes en gezellige patio’s. Onmisbaar om te zien zijn de ingangspoort in Islamitische stijl genaamd ‘Porta Mora‘, de gezellige Andalusische patio’s met zijn prachtige fonteinen, de Romaanse kloostergang, het renaissancistische stadhuis, de passage Passatge dels Arcs met witte bogen zoals in Sardinië, de Roca Fodarada, een iconische rots met uitzicht op zee en het Passeig de la Ribera, een promenade aan het strand langs gebouwen in mediterrane stijl, met verschillende soorten kroonlijsten en diverse architectonische details op hun gevels. Aan het Passeig de la Ribera is ook een tuin dat opvalt door zijn schoonheid en door de eigenaardige vorm van de oeroude pennen, gebogen door de wind van de zee.

Porta Mora - Roc de Sant Gaietà tips

Porta Mora

Bij het Centre Cívic la Roca Foradada let vooral op de entree, dat een kopie is van de Kathedraal van Avila. Binnen zijn er verschillende tentoonstellingen die je gratis kunt bezoeken. Leuk om te weten is dat dit gebouw vroeger de jachtclub was maar de gemeente kocht het gebouw en bouwde het om tot het culturele centrum dat het vandaag is.

Andalusische patio in Roc de Sant Gaietà - Roc de Sant Gaietà tips

Andalusische patio in Roc de Sant Gaietà

Naast het dorp vind je twee zandstranden waar je lekker kunt liggen nadat je de tour hebt gedaan. Ga ook een goede paella nemen bij een van de restaurants in de omgeving en geniet van de wind van de Middellandse Zee.

Tip: vergeet je fotocamera niet! Het Roc de Sant Gaietà is namelijk een zeer fotogeniek dorp en je zal niet teleurgesteld zijn.

Strand in Roc de Sant Gaietà - Roc de Sant Gaietà tips

Strand in Roc de Sant Gaietà

Hoe ga je naar Roc de Sant Gaietà

Met de auto ben je vanuit Barcelona via de C-32 in ongeveer een uur in Roc de Sant Gaietà.

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Sant Vicenç de Calders en Torredembarra. Bij beide zou je nog een bus moeten nemen om naar Roc de Sant Gaietà te komen. Het makkelijkste is dus een auto huren voor een dag en naar Roc de Sant Gaietà te rijden.

Kaart van het Roc de Sant Gaietà


View Larger Map

2 Comments

 • pascalle weber schreef:

  Hallo marta, ik heb een vraagje. Wij zijn net terug van salou en hebben ook een bezoekje gebracht aan roc de gaieta, dit was een combinatie reisje na mont serrrat. Nu zouden wij graag in contact willen komen met de verhuurder nvan de fraaie appartementen in de mooie binnentuin, ik kan het echter nergens terugvinden op een site waar dit te boeken is, weet jij dit misschien? . Vlgs de reisleidster zou het om een Duitse meneer gaan. Ik hoop dat je ons kunt helpen, vriendelijke groeten. Pascalle weber

  • Marta schreef:

   Hola Pascalle,

   Bedankt voor je bericht en interesse. Helaas ben ik niet met de eigenaar bekend mee. Je zou online op verschillende verhuur websites kunnen zoeken of deze apartementen aangeboden worden. Of anders ter plekke op zoek gaan naar de eigenaar. Veel succes!

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.