Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Blog » De zomer uitverkoop is begonnen

De zomer uitverkoop is begonnen

SHARE
, / 0

Zomer uitverkoop in Barcelona

De zomer uitverkoopcampagne is gestart vandaag in Catalonië met gemiddelde kortingen tussen de 40% en 70%. Winkeliers zijn optimistisch over hoe het seizoen zal gaan, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de intense hitte en de ‘onverslaanbare aanbiedingen’ hun voordeel. Ze berekenen een gemiddelde uitgave van 180 euro per persoon, iets minder dan de voorgaande jaren met gemiddeld 200 euro per persoon.

Het centrum van Barcelona, zoals elk jaar, is ingenomen met de eerste rij van kopers die wilden als eerste zijn bij de ‘rebajas’ (of ‘rebaixes’ in het Catalaans). Bij het Passeig de Gràcia, Carrer Pelai en en Portal de l’Àngel was het al druk met kopers halverwege de ochtend. De uitgaven worden vooral op kleding en schoenen gedaan, maar ook op huishoudelijke apparaten.

De zomer uitverkoop start deze vrijdag 1 juli en zal eindigen uiterlijk op 31 augustus 2011. Voor de volgende uitverkoop zullen wij moeten wachten tot de maand januari, wanneer de winter uitverkoop begint.

Tip: Aankomende zondag gaan de winkels in de centrum van de stad ook openen! Dit is wel een uitzondering, want op zondag zijn meestal alle winkels dicht en alleen voor shopaholics is het winkelcentrum Maremagnum open op zondagen.


Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.