Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Uitgaan in Barcelona » Bars in Barcelona

Bars in Barcelona

Bars in Barcelona

Er zijn duizenden bars en kroegen waaruit je kunt kiezen in Barcelona. Je kunt ’s avonds iets drinken in een zeer goedkope kroeg of je kunt kiezen om te gaan drinken in een chique bar. Bars zijn in Barcelona open tot rond 3 uur ’s nachts. Wat veel Barcelonezen doen in het weekend is iets gaan drinken in een bar om vervolgens naar de disco te gaan.

In de zomer is het heel populair om op de terrassen te gaan zitten. Zeer populair zijn de bars en terrassen aan de haven in Barcelona, bij de Port Olímpic. Je vindt hier onder andere de Shôko en CDLC. Ook beroemd is de Wet Bar bij W Hotel.

Daarnaast zijn de bars en kroegen in El Born en El Raval in de binnenstad ook zeer druk ’s avonds. Hier komen voornamelijk veel toeristen maar het wordt ook steeds hipper voor Barcelonezen om hier uit te gaan. Dit is mede dankzij de mix van goedkope kroegen zoals L’Ovella Negra, bijzondere (cocktail)bars zoals Sor Rita en stijlvolle muziekbars zoals Mix. Het gebied rond Plaça Reial is bijvoorbeeld vol met kroegen, bars en leuke muziekbars zoals Ocaña. Deze zijn voornamelijk populair tussen toeristen. Als inwoner van Barcelona ga je meestal juist in de kleine straatjes op zoek naar een gezelliger en wat rustiger kroeg.

In de wijk van Gràcia vind je ook vele kroegen waar vele jongere Barcelonezen naartoe gaan en elkaar ontmoeten om iets de gaan drinken. Dankzij het ‘dorpsgevoel’ dat Gràcia heeft, is het hier meestal zeer relaxed en gezellig. In de zomer zijn de terrasjes bij de verschillende pleinen in Gràcia bomvol met mensen.

Als je van luxe en stijlvolle bars houdt moet je naar Marià Cubí, in de wijk van Sarrià – Sant Gervasi. In de bars en muziekbars rondom Marià Cubí komen de meest trendy en rijke mensen uit Barcelona samen. Ondanks dat de drankjes hier wat duurder zijn dan het gemiddelde, lopen hier veel proppers rond met kortingscoupons en aanbiedingen waarvan je kunt profiteren.

Als je juist voor goedkoop wilt gaan en jouw muziek keuze is nogal alternatief of je houdt heel erg veel van rock en metal, dan moet je gaan drinken bij de kroegen rond het gebied van Marina (dat is bij het metrostation Marina).

Als je liever een aantal leuke adressen wilt hebben van leuke bars, heb ik hieronder alvast een lijst gemaakt met sommige van mijn favoriete en de meest populaire bars en kroegen in Barcelona.

Tip: check ook deze lijst met bars met live muziek in Barcelona en leukste hotelbars voor een gezellige avondje uit. Ook leuk zijn deze bars, waar beroemdheden zoals Gaudí, Picasso en Dalí gingen borrelen.

Leuke bars in Barcelona

Carpe Diem Lounge Club (CDLC)

Vaak afgekort tot CDLC, de Carpe Diem Lounge Club is een subliem restaurant en loungebar op het Passeig Marítim in Barcelona, waar de hipste mensen zich verzamelen. Vooral op de warme avonden tijdens de zomer is het lekker om op het terras te gaan loungen. CDLC biedt lekkere cocktails, champagne en allelei soorten wijnen. De club heeft twee dansvloeren en verschillende VIP ruimtes en draait voornamelijk House muziek (Let op! op dinsdags is het R&B avond). Als je even rust nodig hebt, ligt het strand heel dichtbij.

 • Praktische informatie:
  Wat: Carpe Diem Lounge Club
  Soort muziek: House, Dance, R&B en Hip-Hop
  Waar: Passeig Marítim, 32 (naast la Vila Olímpica en het strand van la Barceloneta)
  Metro: Ciutadella – Vila Olímpica (L4)
  Wanneer: CDLC is geopend op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 23:30 tot 4 uur ’s nachts
  Prijs: €€ (let op: gratis entree voor de club als je op de lijst staat)
  Tip: tijdens de zomer opent CDLC ook op woensdag, met R&B, Funky, Hip Hop en House muziek

Shôko

Shôko is een restaurant en een nachtclub met veel Aziatische invloeden. Er worden hier leuke feesten georganiseerd. In Shôko wordt voornamelijk House en Dance muziek gedraaid door de beste dj’s. De chill out VIP area van Shôko is een van de populairste hotspots tijdens de zomer. Helaas is Shôko tot drie of vier uur ’s nachts open, dus wat veel mensen doen is na een bezoek aan Shôko, vervolgens ergens anders heen gaan om de nacht door te brengen.

 • Praktische informatie:
  Wat: Shôko
  Soort muziek: House, Dance
  Waar: Passeig Marítim, 36 (naast la Vila Olímpica en het strand van la Barceloneta)
  Metro: Ciutadella – Vila Olímpica (L4)
  Wanneer: het restaurant is geopend van maandag tot zondag van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts; de club open zijn deuren daarna tot een uur of 3
  Prijs: €€

Ocaña

Ocaña is een restaurant, bar en muziekbar gelegen aan het beroemde Plaça Reial. Je kunt hier komen om te eten, iets te drinken of juist om de feestavond te beginnen. Je komt binnen in een soort grand cafe en restaurant. Beneden vind je een cocktail bar en de discotheek. Aan de cocktail bar kun je creatieve cocktails bestellen. Bij de club tref je een mix van New York meets Ibiza. Je kunt er dansen maar ook ontspannen zitten op de loungebanken.

 • Praktische informatie:
  Wat: Ocaña
  Soort muziek: Hip Hop, Funky, Jazz
  Waar: Plaça Reial, 13-15 (naast Las Ramblas)
  Metro: Liceu (L3)
  Wanneer: geopend van 12:00 – 13:00 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €€

L’Ovella Negra

Wanneer je juist een relaxte avond wilt met vrienden en het niet al te duur wilt maken, dan is de kroeg van l’Ovella Negra een zeer geschikte plek. L’Ovella Negra (‘het zwarte schaap’) met zijn sfeer van een ouderwetse taverne is een klassieker in Barcelona. Het is hier altijd superdruk en lawaaierig, maar als je voor de gezelligheid komt dan ben je zeker op het goede adres. Het is een ontmoetingsplek voor veel backpackers en toeristen, maar ook vele Barcelonezen. Bovendien is de sangría van l’Ovella Negra heel erg lekker en voordelig en je kunt ook nog bier drinken en tapas eten.

 • Praktische informatie:
  Wat: L’Ovella Negra
  Waar: Carrer de les Sitges, 5 (naast Las Ramblas en Plaça Catalunya)
  Metro: Catalunya (L3 en L1)
  Wanneer: geopend van 9 uur ’s ochtends t/m 3 uur ’s nachts van maandag t/m vrijdag; zaterdag en zondag van 5 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €

Cervecería El Agüelo

Bij de kroeg El Agüelo vind je veel bier en allerlei goedkope drank. Dit is een zeer rustieke kroeg waar jongeren gaan vooral om veel te drinken en gezellig met elkaar praten. Het is hier ook altijd zeer druk en de sfeer is zoals bij l’Ovella Negra als een ouderwetse taverne.

 • Praktische informatie:
  Wat: Cervecería El Agüelo
  Waar: Carrer d’Avinyó, 37 (Gotische wijk)
  Metro: Liceu (L3) en Jaume (L4)
  Wanneer: geopend tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €

Espit Chupitos

Voor de lekkerste ‘chupitos’ (shotjes) van Barcelona moet je bij Espit Chupitos zijn. Bij Espit Chupitos is het altijd super druk. Het allerbeste is dus om vroeg in de avond alvast je plek in de kroeg te bezitten (het is namelijk een hele kleine ruimte). Hier kun je kiezen uit meer dan honderd verschillende shotjes; sommige hebben zelfs een show erbij. Verder zijn er ook veel lekkere en goedkope cocktails. Ideaal om het feest te beginnen!

 • Praktische informatie:
  Wat: Espit Chupitos
  Waar: Carrer Aribau, 77 (Eixample) en op Passeig de Colom, 8 (bij de zee tegenover de Moll d’Espanya)
  Metro: Diagonal (L3 en L5) voor Aribau en Drassanes (L3) voor Colom
  Wanneer: door de week geopend tot 2:30 uur ’s nachts en vrijdag, zaterdag en zondag tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €

El Gato Negro

El Gato Negro is een kroeg van dezelfde eigenaars van Espit Chupitos. Hier vind je dus ook vele chupitos en lekkere cocktails voor zeer voordelige prijzen. Het is hier ook meestal superdruk dus het is handig om niet te laat te komen anders moet je gaan staan de hele tijd.

 • Praktische informatie:
  Wat: El Gato Negro (Espit Chupitos)
  Waar: Carrer Consell de Cent, 268 (in l’Eixample naast Universitat)
  Metro: Universitat (L1 en L2) en Passeig de Gràcia (L2 en L3)
  Wanneer: door de week geopend van 10 uur ’s nachts tot 2:30 uur en vrijdag, zaterdag en zondag tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €

Mirablau

Voor een onvergetelijke avond moet je naar de Mirablau gaan. Hier heb je een van de beste uitzichten over de hele stad, dat heel mooi is om ’s nachts te zien met de verlichting. Mirablau is een bar en restaurant met meer dan 20 jaar geschiedenis en een klassieker voor vele Barcelonezen. Hier kom je meestal met je geliefde om een leuke en ontspannende avond door te brengen met het lekkerste eten en het beste uitzicht over de stad. Wel moet je over eigen vervoer beschikken of met de taxi gaan, want ´s nachts met het openbaar vervoer hier naartoe te gaan is niet zo handig.

 • Praktische informatie:
  Wat: Mirablau
  Waar: Plaça Doctor Andreu (bij de Tibidabo berg)
  Metro: geen metro beschikbaar maar de Tramvia Blau
  Wanneer: geopend vanaf 11 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €€€

Sor Rita Bar

Sor Rita Bar is een extravagante en zeer bijzondere bar, waar je zowel lekkere cocktails als een biertje kunt drinken. De muziekstijl is van de jaren ’80 en ’90, een tikje retro maar wel leuk. De bar is tot aan de plafonds gedecoreerd met fotolijstjes, damesschoenen en zelfs damesondergoed: alles met humor gemaakt voor de non ‘Sor Rita’. Voor wie een leuk begin van de avond wil beleven in El Born is dit het juiste adres.

 • Praktische informatie:
  Wat: Sor Rita Bar
  Soort muziek: Revival
  Waar: Carrer de la Mercè, 27 (El Born)
  Metro: Jaume I (L4) en Barceloneta (L4)
  Wanneer: geopend van 19:00 tot 2:30 uur ’s nachts, 3:00 in het weekend
  Prijs: €

Icebar Barcelona

De eerste icebar van de wereld aan het strand vind je in Barcelona. Geopend in 2007 is de Icebar een trekpleister voor zowel toeristen als inwoners van Barcelona. Je mag binnen de ijs-lounge iets drinken voor zo’n 45 minuten. Daarna kunt je genieten van de Middellandse Zee en het mooi weer op het buitenterras van de Icebar.

 • Praktische informatie:
  Wat: Icebar Barcelona
  Waar: Ramón Trias Fargas, 2 (bij de Passeig Marítim aan zee)
  Metro: Ciutadella – Villa Olímpica (L4)
  Wanneer: geopend vanaf 12 uur ’s ochtends tot 2:30 uur ’s nachts de hele jaar en in de maanden van juni t/m september tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: entree kost €15,- inclusief speciale kleding en een drank

El Cangrejo

Een klassieker in Barcelona waar je terug naar de jaren 70 en 80 lijkt te gaan. El Cangrejo (‘krab’ in het Nederlands) is een muziek bar die helemaal niet pretentieus is, met een unieke en bijzondere decoratie van allerlei spullen, foto’s en natuurlijk, krabben. Midden in El Raval en vlakbij de discotheek Enfants, vind je El Cangrejo. Bij El Cangrejo dans je op veel Spaanstalige en internationale pop muziek uit de jaren 70, 80 en 90 zoals Alaska, Raffaela Carrà of Madonna en af toe wat hits van nu zoals van Lady Gaga. Leuk voor als je een avond lol wilt hebben en lekker wilt dansen. Ik heb gehoord dat er ook af een toe optredens zijn van komieken en travestieten.

 • Praktische informatie:
  Wat: El Cangrejo
  Soort muziek: Revival, Pop en Spaanstalige muziek
  Waar: Carrer de Montserrat, 9 (El Raval)
  Metro: Drassanes (L3) en Liceu (L3)
  Wanneer: geopend van donderdag t/m zondag van 21:30 uur ’s nachts tot 3 uur ’s nachts (2:30 op donderdag)
  Prijs: €
  Tip: het kan binnen door de drukte heel warm zijn

Mix Bcn

Mix Bcn is een zeer leuke, moderne en hippe muziekbar waar je kunt genieten van lekkere cocktails en fingerfood. Er wordt hier ook veel gedanst. De muziek is voornamelijk Dance en House en af en toe wat Pop of R&B. Door zijn locatie in de wijk van El Born komen bij Mix altijd zeer trendy mensen, zowel lokale als toeristen.

 • Praktische informatie:
  Wat: Mix Bcn
  Soort muziek: House, Dance
  Waar: Carrer Comerç, 22  (El Born)
  Metro: Arc de Triomf (L1), Liceu (L3)
  Wanneer: geopend van donderdag t/m zondag van 11 uur ’s nachts tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €€

Margarita Blue

Margarita Blue, al 13 jaar een klassieker in Barcelona,  is centraal gelegen in de Gotische wijk. In het weekend vind je bij Margarita Blue DJ’s en visuals en tijdens de week live-muziek optredens. Met een volledig internationaal publiek, zal je zeker iemand vinden die je taal spreekt. Daarnaast kun je bij Margarita Blue heerlijk Mexicaans eten om je maag te vullen voor een redelijke prijs. Ze bieden ook prachtige drankjes en handgemaakte cocktails. Wil je meer plaatsen om uit te gaan, dan is Margarita Blue een geweldige plek om de avond te beginnen want het is dicht bij El Born en de Ramblas waardoor het een goede uitvalsbasis is.

 • Praktische informatie:
  Wat: Margarita Blue
  Soort muziek: gevarieerd
  Waar: Carrer Josep Anselm Clave, 6 (Gotische wijk)
  Metro: Drassanes (L3)
  Wanneer: geopend van 7 uur ’s avonds van zondag t/m woensdag tot 2 uur ’s nachts en van donderdag t/m zaterdag tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €

El Born

El Born is een kleine en eenvoudige bar met twee verdiepingen aan de populair Passeig del Born. Hier kun je lekker met je vrienden zitten, praten en wat drinken, want de sfeer is relaxed en gezellig. Geen harde muziek of horden van dronken mensen.

 • Praktische informatie:
  Wat: El Born
  Soort muziek: geen of nauwelijks te horen
  Waar: Passeig del Born, 26 (El Born)
  Metro: Jaume I (L4)
  Wanneer: de hele dag open tot een uur of 3 ’s nachts in het weekend
  Prijs: €

Rubi Bar

Het is wellicht even zoeken in de steegjes van El Born, maar als je Rubi Bar eenmaal gevonden hebt zal je niet teleurgesteld worden! Bij deze knusse en relaxte bar met rode verlichting kun je drankjes en cocktails bestellen, terwijl je lekker kletst en geniet van je avond.

 • Praktische informatie:
  Wat: Rubi Bar
  Soort muziek: Lounge
  Waar: Carrer dels Banys Vells, 6 (El Born)
  Metro: Jaume I (L4)
  Wanneer: iedere dag van 19:30 tot 3:50 uur open
  Prijs: €

Gatsby

Gatsby is naast een restaurant ook een bar waar je wat kunt gaan drinken en dansen. Zijn clandestiene binnenkomst breng je terug naar de jaren van de drooglegging, en binnen zit je opeens in een decor uit jaren ’20. Met regelmatige shows en live optredens van jazz, dit is een van de leukste plekken om je avond te beginnen. Het bevind zich in Carrer Tusset, naast Sutton en vele andere discotheken. Een ideale uitvalsbasis voor het begin van het feest dus!

 • Praktische informatie:
  Wat: Gatsby
  Soort muziek: Jazz, Disco en Funk
  Waar: Carrer de Tuset, 15-19 (Eixample naast de Diagonal)
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: van woensdag t/m zaterdag van 21:00 tot 03:00 uur en zondag van 14:30 tot 23:00 uur
  Prijs: €

Gimlet

Gimlet is een speciale plek om te hangen met je vrienden als je in de stemming bent voor jazz muziek in een kleine gezellige bar. De Gimlet heeft een lange carrière als een cocktailbar. De sfeer in de bar is elegant en verfijnd, zeer in overeenstemming met haar publiek. De gemiddelde leeftijd is boven de 30. De sfeer van zwarte cinema uit de jaren ’40 is zo goed gedaan dat je lijkt te leven in een andere wereld. Eenmaal binnen, leun achterover en geniet van een van de vele lekkere drankjes die door het professionele cocktail personeel geserveerd wordt. Deze cocktailbar is te vinden op twee verschillende plekken in de stad: bij Marià Cubí en El Born.

 • Praktische informatie:
  Wat: Gimlet
  Waar: Carrer Santaló, 46 (Marià Cubí) en Carrer Rec, 24 (El Born)
  Metro: Ferrocarrils Muntaner voor Marià Cubí of metro Jaume I (L4) en Barceloneta (L4) voor El Born
  Wanneer: geopend van 10 uur ’s nachts tot 3 uur ’s nachts iedere dag
  Prijs: €€

Manchester Bar

Voor de liefhebbers van Rock, Punk, New Wave en classic Britpop is de Manchester Bar in de Raval de juiste plek. Eigenlijk hebben ze twee bars, eentje bij Carrer Valldonzella en de andere in Carrer Milans, dus de keuze is aan jou.

 • Praktische informatie:
  Wat: Manchester Bar
  Soort muziek: Rock, Punk, New Wave en classic Britpop
  Waar: Carrer Valldonzella, 40 (El Raval) en Carrer Milans, 5 (Gotische wijk)
  Metro: Universitat (L1 en L2)
  Wanneer: geopend van 7 uur ’s avonds tot 2:00 uur ’s nachts iedere dag; vrijdag en zaterdag tot 3:00 uur
  Prijs: €

Pitin Bar

Een mooi adres om een drankje te doen aan het Passeig del Born is Pitin Bar. Luxe gedecoreerd op de begane grond, maar gezellig knus op de tweede verdieping onder de balken van het oude huis. Het perfecte adres voor een romantische date! Hier kun je onder andere fancy cocktails bestellen en rustig kletsen.

 • Praktische informatie:
  Wat: Pitin Bar
  Waar: Passeig del Born, 34 (El Born)
  Metro: Jaume I (4)
  Wanneer: alleen op vrijdag en zaterdag open tot 3 uur ’s nachts
  Prijs: €€

BierCaB

Brouwerij en gastropub BierCaB is een aanrader voor de bierliefhebbers. Ze hebben een mooie en ruime selectie van bieren die je prima kunt combineren met wat tapas. Hun zeer uitgebreide bierkaart, waar ook een aantal erg speciale en dure bieren op staan, bevat maar liefst 30 ambachtelijke bieren van de tap, nationaal en internationaal. Je hoeft hier niet alleen voor het bier naartoe te gaan, ook het eten smaakt goed! Het publiek is hier wat ouder en rustiger en komt vooral om van het bier te genieten.

 • Praktische informatie:
  Wat: BierCaB
  Waar: Carrer Muntaner, 55 (achter het Universiteitsgebouw)
  Metro: Universitat (L1 en L2)
  Wanneer: maandag t/m woensdag van 16:00 tot 00:00, donderdag van 12:00 tot 00:00, vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 02:00 en zondag van 17:00 tot 00:00
  Prijs: €€ (let op: voor echt speciale, zeldzame bieren betaal je natuurlijk de prijs)

Guzzo

Guzzo is een mooie plek voor een drankje met tapas, met uitzicht op het prachtige Mercat del Born. Op weekendavonden wordt het op Guzzo na 22:00 uur pas druk: dan beginnen bandjes jazzmuziek te spellen of is er een dj die trendy muziek draait, en verandert de tent in een swingend café. Voor een divers publiek van alle leeftijden die een relaxt en leuk avondje uit willen beleven.

 • Praktische informatie:
  Wat: Guzzo
  Soort muziek: Jazz, Live muziek
  Waar: Plaça Comercial, 10 (El Born)
  Metro: Jaume I (L4)
  Wanneer: van maandag t/m donderdag van 18:00 tot 03:00, vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 3:30 en zondag van 12:00 tot 03:00
  Prijs: €

Samba Brasil

Bij de cocktailbar van Samba Brasil in Horta geniet je van de lekkerste cocktails in een unieke setting. De tuin is ’s winters overdekt en in de zomer geopend om de mooiste avonden te beleven met je vrienden. Dansen op de ritmes van Rio de Janeiro doe je daarna bij de aangrenzende discotheek.

 • Praktische informatie:
  Wat: Samba Brasil
  Soort muziek: Samba
  Waar: Carrer de Santes Creus, 20 (Horta)
  Metro: Horta (L5)
  Wanneer: geopend van 6 uur ’s avonds tot 2:00 uur ’s nachts iedere dag; vrijdag en zaterdag tot 3:00 uur
  Prijs: €

Plattegrond met bars in Barcelona


HolaBarcelona.nl – Bars in Barcelona weergeven op een grotere kaart

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone