Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Openluchtbioscopen in Barcelona

Openluchtbioscopen in Barcelona

SHARE
, / 0
Openluchtbioscopen in Barcelona

Films kijken in de buitenlucht in Barcelona

In de zomer is het vaak tot diep in de nacht nog heerlijk om buiten te zijn in Barcelona. Een van de favoriete activiteiten van de locals tijdens de zwoele zomeravonden is een film kijken in de buitenlucht. Kost meestal weinig en is een leuke manier om de avond in de buitenlucht door te brengen. De meeste mensen gaan met een groep vrienden mee naar de film en nemen handdoeken mee om erop te zitten en eten in bakjes om gezellig te picknicken. Klinkt leuk toch? Als toerist kun jij uiteraard ook genieten van deze filmavonden. In dit artikel laat ik je zien hoe de openluchtbioscopen in Barcelona werken en waar ze zijn.

Laatste update: 26/07/2018

De leukste openluchtbioscopen in Barcelona

Er komen ieder jaar meer openluchtbioscopen die de zomerse avonden van Barcelona opvrolijken. Deze buitenlucht bioscopen worden overal gehouden, van buurtpleinen tot aan het kasteel van Montjuïc of het strand. De films worden meestal in de originele versie getoond en ondertiteld in het Spaans (wat dit ook toegankelijk maakt voor toeristen en andere niet Spaans-sprekende inwoners). Kaarten kun je het beste ter plekke kopen. De prijs varieert per evenement, zo hoef je bij het strand Sant Sebastià bijvoorbeeld niets te betalen, maar moet je bij Montjuïc en l’Illa Diagonal naast je entree ook voor een stoel betalen (indien je dat wenst).

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van de beste openluchtbioscopen waar je naartoe kunt gaan deze zomer. Indien je het programma wenst te bekijken (of alvast een paar kaartjes wilt reserveren), klik dan op de link om naar de site te gaan.

Sala Montjuïc

De Sala Montjuïc is bij afstand de meest populaire openluchtbioscoop in Barcelona, gelegen op de top van de berg van Montjuïc, aan de rand van het kasteel. Films worden in het fossar de Santa Eulàlia getoond. Mensen nemen hun handdoeken en dekentjes mee om op te zitten tijdens de film, maar je kunt ook een stoel huren. Voordat de film begint is er altijd een uurtje muziek en een korte film. De films variëren enorm, van klassiekers tot recente films van grote regisseurs, altijd in de originele versie met ondertiteling in het Spaans.

 • Praktische info:
  Wat: Sala Montjuïc
  Waar: Castell de Montjuïc (Fossar de Santa Eulàlia)
  Metro: Plaça Espanya (L1 en L3). Maak ook gebruik van de gratis pendelbus van Plaça Espanya naar de Sala Montjuïc op de hoek van Av. Paral·lel
  Wanneer: van 29 juni t/m 3 augustus 2018 op bepaalde avonden om 20:30 uur
  Prijs: €6
  Tip: gezien de populariteit van de Sala Montjuïc en de drukte op bepaalde avonden is het aan te raden om de kaarten van tevoren te kopen

Cotxeres de Sants

Bij de Centre Cívic Cotxeres de Sants organiseren ze ook al jaren iedere zomer een openluchtbioscoop. Sommige films zijn echter in het Spaans nagesynchroniseerd. Je moet dus wel van tevoren opletten dat er niet aangegeven wordt dat de film in het “castellà” of “castellano” is. Wat wel fijn is, is dat deze bios ook gratis is!

 • Praktische info:
  Wat: Cinema d’Estiu Cotxeres de Sants
  Waar: Carrer de Sants, 79
  Metro: Plaça de Sants (L1 en L5)
  Wanneer: juli 2018 op donderdag om 22:00 uur
  Prijs: gratis

Cinema lliure a la platja

Dé ideale setting voor een onvergetelijke zomeravond is toch wel de ‘Cinema lliure a la platja‘, dat gehouden wordt op het strand Sant Sebastià. Letterlijk met je voeten in het zand kun je de meest moderne en alternatieve films kijken. Daarnaast begint de avond altijd met muziek en een korte film. Wat ook nog mooi is, is dat deze bios helemaal gratis en voor iedereen toegankelijk is!

 • Praktische info:
  Wat: Cinema lliure a la platja
  Waar: Platja Sant Sebastià (vooraan Club Natació Atlètic-Barceloneta)
  Metro: Barceloneta (L4)
  Wanneer: van 28 juni t/m 2 augustus 2018 iedere donderdag om 21:00 uur
  Prijs: gratis
  Let op: er zijn hier geen stoelen, dus het is aan te raden om je eigen handdoek mee te nemen om op te zitten.

Mecal Air

Mecal Air is een serie van zomer outdoor avonden met korte films en muziek, het wordt georganiseerd door het International Short Film and Animation Festival of Barcelona (MECAL). Mecal Air vindt iedere vrijdagavond plaats van juni tot augustus achter het Disseny Hub.

 • Praktische info:
  Wat: Mecal Air
  Waar: Jardins Elisava
  Metro: Glòries (L1)
  Wanneer: van 1 juli t/m 31 augustus 2018 op vrijdag om 20:00 uur
  Prijs: gratis

Cinema a la fresca Illa Diagonal

Bij de Jardins de Sant Joan de Déu, naast het winkelcentrum Illa Diagonal, organiseren ze al jaren een openluchtbioscoop met films voor de hele familie.

 • Praktische info:
  Wat: Cinema a la fresca Illa Diagonal
  Waar: Jardins de Sant Joan de Déu (naast het winkelcentrum Illa Diagonal)
  Metro: Maria Cristina (L3)
  Wanneer: van 5 juli t/m 2 augustus 2018 iedere donderdag om 21:00 uur
  Prijs: €3,50 (€2 voor een stoel)

Grades obertes al Canòdrom

Iedere vrijdag in juli wordt er een filmavond gehouden bij het Canòdrom. Een gratis sci-fi film op een groot scherm in originele versie in de openlucht.

 • Praktische info:
  Wat: Grades obertes al Canòdrom
  Waar: Carrer de Concepción Arenal, 165
  Metro: Fabra i Puig (L1)
  Wanneer: van 6 juli t/m 3 augustus 2018 op vrijdag om 22:00 uur
  Prijs: gratis

Cinema Clàssic a la fresca (Llimonades)

In de ruimte van het Centre Cívic Pati Llimona en de omliggende pleinen wordt tijdens de zomer de ‘Llimonades’ georganiseerd, waarbij verschillende evenementen zoals concerten, workshops, open mic maar ook filmavonden, georganiseerd worden.

La Puttanesca

Op het Plaça Salvador Seguí in El Raval wordt op zondag de openluchtbisocoop van La Puttanesca gehouden. Met stoelen, kussens en dekentjes, staat alles klaar voor de film. Entree is gratis.

 • Praktische info:
  Wat: La Puttanesca
  Waar: Plaça Salvador Seguí
  Metro: Sant Antoni (L2) of Paral.lel (L2 en L3)
  Wanneer: van 22 juli t/m 2 september 2018 iedere zondag om 22:00 uur
  Prijs: gratis

Gandules

Bij het CCCB in El Raval wordt in augustus ook een openluchtbioscoop gehouden, de Gandules. Het thema van dit jaar is “femmes fatales”, met 9 films over dit onderwerp. De entree is gratis.

 • Praktische info:
  Wat: Gandules bij het CCCB
  Waar: Pati de les Dones (Carrer Montalegre, 5)
  Metro: Universitat (L1 en L2) of Catalunya (L1 en L3)
  Wanneer: van 7 t/m 23 augustus 2018 iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 22:00 uur
  Prijs: gratis

Tip: check mijn andere tips over wat te doen in de zomer in Barcelona.

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.