Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona.

Home » Openbaar vervoer in Barcelona » Hop on, hop off Barcelona

Hop on, hop off Barcelona

Hop on hop off Barcelona

De toeristische hop-on-hop-off bus is een populaire manier om Barcelona te bezichtigen. Deze citytour bussen zijn uitermate geschikt voor degenen die Barcelona’s hoogtepunten in een korte tijd willen zien, of als je liever het reizen met het OV in een grote stad wilt vermijden. Met de hop-on-hop-off kun je de stad in een hoger tempo bezoeken en alle belangrijke bezienswaardigheden (of die jou het meest aanspreken) bezoeken.

Deze dubbeldekkers zijn van alle gemakken voorzien: ze zijn voorzien van oordopjes en een audiogids die alles over de stad vertelt, ze stoppen bij de belangrijkste trekpleisters en je kunt er zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Zitten op de bovenste verdieping, die geen dak heeft, geeft je de kans om Barcelona vanuit een ander perspectief te zien.

Er zijn twee bedrijven die zulke bustours aanbieden in Barcelona: Barcelona Bus Turístic en Barcelona City Tour. Ze verschillen qua kleuren en routes, maar verder zijn ze allebei een prima vervoersmiddel om de stad op je gemak te ontdekken en alle hoogtepunten te bezichtigen. Qua prijzen en services verschillen ze nauwelijks van elkaar, dus mijn advies is om goed naar hun routes te kijken en een keuze te maken aan de hand van je behoeftes en interessegebieden.

Tip: het is aan te raden om je tickets voor de hop-on-hop-off bussen van tevoren online te kopen. Met je aankoopvoucher hoef je dan niet in Barcelona in de rij te gaan staan voor je tickets en mag je vanaf elk opstappunt in de bus instappen. Een interessante optie is de Barcelona City Pass, een combiticket waarmee je tickets voor de Barcelona Bus Turístic ontvangt plus skip-the-line tickets voor de Sagrada Família en het Park Güell. Let op: afhankelijk van het seizoen kan het wel heel erg druk zijn in deze bussen.

Barcelona Bus Turístic

Barcelona Bus Turístic hop on hop offDe blauwe Bus Turístic is de officiële bustour van het lokale bureau voor toerisme. De Bus Turístic biedt drie verschillende routes aan: de rode, de blauwe en de groene, en rijdt langs alle belangrijke hoogtepunten. Het is de enige bustour met officiële toeristische gidsen aan bord en is aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.

Een aantal kernmerken:

 • Reisfrequentie: elke 5 tot 25 minuten, afhankelijk van het seizoen.
 • Dagelijkse dienst het hele jaar door (behalve op 1 januari en 25 december), van 9:00 tot 19:00 uur in de winter en 9:00 tot 20:00 uur in de zomer.
 • Audiogids in 16 talen, waaronder Nederlands.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Met je ticket mag je alle drie de routes doen.
 • Bussen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.
 • Enige sightseeing bus met officiële toeristische gidsen aan boord die al je vragen kunnen beantwoorden.
 • Korting voor senioren en mensen met een handicap. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar oud.
 • In de bussen worden gratis stadsplattegronden en gidsen in verschillende talen uitgereikt, naast een boekje vol kortingsvouchers voor andere bezienswaardigheden en attracties.

Routes Barcelona Bus Turístic

De Bus Turístic rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (rood en blauw) en tussen maart en november komt daar nog een derde route bij (groen). In de zomer kun je tevens meedoen aan een speciale avondtour. De routes en haltes van de Bus Turístic zijn als volgt:

 • Rode route (2 uur): van Plaça Catalunya tot aan Parc de la Ciutadella. Gaat onder andere langs Passeig de Gràcia, Diagonal, Estació de Sants, Montjuïc en Port Vell.
 • Blauwe route (2 uur): van Plaça Catalunya tot aan MACBA. Gaat onder andere langs Passeig de Gràcia, Sagrada Família, Gràcia, Park Güell, Tibidabo, Pedralbes en Camp Nou (FC Barcelona).
 • Groene route (40 minuten): van Port Olímpic tot aan Poblenou. Gaat onder andere langs het Fòrum en het strand van Barcelona. Alleen beschikbaar van 18 maart tot en met 1 november 2016.
 • Zomer-avondtour (2,5 uur): in de zomer wordt er een speciale hop-on-hop-off avondtour aangeboden waarbij je de mooiste verlichte gebouwen van Barcelona te zien krijgt vanuit de dubbeldekker. De avondbustour rijdt van juni t/m medio september op vrijdag, zaterdag en zondag om 21:30 uur. Vertrekplaats is Plaça Catalunya nummer 14. Hiervoor dien je aparte tickets aan te schaffen via deze link.

Barcelona hop on hop off bus route Bus Turistic

Tickets hop-on-hop-off Barcelona

Tickets voor de Bus Turístic kun je makkelijk online bestellen of ter plekke kopen (o.a. bij de verschillende informatiepunten en VVV-kantoren in de stad, bij de balie van je hotel, bij kiosken en boekwinkels en bij de bus zelf). Om de lange rijen te voorkomen, is het aan te raden om je tickets voor de Bus Turístic van tevoren online bestellen. Je ontvangt je tickets dan per e-mail en je stapt zo in de bus!

Tip: koop nu je tickets voor Bus Turístic Barcelona met korting
Barcelona Bus Turístic hop on hop off busBestel hier je tickets voor de hop-on-hop-off bus van Barcelona, de Bus Turístic, en profiteer van 10% korting. Tickets al vanaf €25,20 (€16 voor kinderen van 4-12 jaar oud) voor 1 of 2 dagen. Je ontvangt je tickets direct na je bestelling per e-mail en je kunt vervolgens bij iedere opstapplaats instappen. De tickets zijn een heel jaar geldig. Nederlandstalige audiogids inbegrepen.

Koop nu >

Let op: kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis. Kaarten voor 2 dagen zijn alleen geldig op 2 aaneensluitende dagen. Met je online ticket kun je opstappen vanaf elk opstappunt.

Barcelona City Tour

Barcelona City Tour hop on hop offDe rode Barcelona City Tour bus beschikt over twee routes: de één gaat naar het oosten en de andere naar het westen. Ze rijden langs alle hoogtepunten van Barcelona. Deze bussen zijn van alle gemakken voorzien en zijn toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en geleidehonden.

Een aantal kernmerken:

 • Reisfrequentie: tussen de 7 en 25 minuten, afhankelijk van het seizoen.
 • Dagelijkse dienst het hele jaar door, van 9:00 tot 19:00 uur in de winter en 9:00 tot 20:00 uur in de zomer.
 • Audiogids in 15 talen, waaronder Nederlands.
 • Met je ticket mag je beide routes doen.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Alle bussen zijn uitgerust met anatomische stoelen, airconditioning, verwarming en elektrisch schuifdak voor het geval dat het regent.
 • Alle bussen zijn rolstoelvriendelijk met o.a. hellingen via de achterdeur en gereserveerde plaatsen voor rolstoelen waar je o.a. ook een buggy kunt plaatsen. Geleidehonden zijn welkom aan boord.
 • Korting voor kinderen, senioren en mensen met een handicap. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar oud.
 • In de bussen worden gratis stadsplattegronden en gidsen in verschillende talen uitgereikt, naast een boekje vol kortingsvouchers voor andere bezienswaardigheden en attracties.

Routes Barcelona City Tour

De Barcelona City Tour rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (oost en west). In de zomer wordt de oostroute iets aangepast waardoor hij nog iets langer duurt dan normaal. De routes en haltes van de Barcelona City Tour zijn als volgt:

 • Oostroute (groen) (2 tot 2,25 uur): van Plaça Catalunya tot aan Passeig de Gràcia. Gaat onder andere langs de Kathedraal, Maremagnum, Port Olímpic, het strand, Forum, Torre Agbar, Sagrada Família, Hospital de Sant Pau, Parc Güell, Tibidabo, Casa Milà en Casa Batlló.
 • Westroute (oranje) (2 uur): van Plaça Catalunya tot aan Passeig de Gràcia. Gaat onder andere langs het Colombus Monument, het World Trade Center, Montjuïc, Plaça Espanya, Estació de Sants, Camp Nou (FC Barcelona), L’Illa Diagonal, Casa Milà en Casa Batlló.

Barcelona hop on hop off bus route Barcelona City Tour

Tickets Barcelona City Tour

Tickets voor de Barcelona City Tour zijn online verkrijgbaar maar je kunt ze ook kopen bij de bus zelf, bij de balie van je hotel, via verschillende reisorganisaties of via hun klantenservicekantoor op Ronda Universitat 5. Om lange rijen te voorkomen is het aan te raden om de tickets online van tevoren te kopen. Bovendien profiteer je dan van maar liefst 10% korting.

Tip: koop nu je tickets voor Barcelona City Tour met korting

Barcelona City Tour hop on hop off busBestel hier je tickets voor de Barcelona City Tour en profiteer van 10% korting. Tickets al vanaf €25,50 (€14,40 voor kinderen van 4-12 jaar oud en €21,60 voor gepensioneerden of mindervaliden) voor 1 of 2 dagen. Haal je tickets met je aankoopvoucher aan boord bij een van de 36 haltes. Nederlandstalige audiogids inbegrepen.

Koop nu >

Let op: kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis. Kaarten voor 2 dagen zijn alleen geldig op 2 aaneensluitende dagen. Met je online ticket kun je opstappen vanaf elk opstappunt.

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone