Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Openbaar vervoer in Barcelona » Kabelbaan in Barcelona

Kabelbaan in Barcelona

Kabelbaan Barcelona

Kun je je een betere manier voorstellen om van het schitterende Barcelona te genieten dan vanuit de hoogte? In Barcelona vind je verschillende kabelbanen en kabelspoorwegen die fantastische uitzichten op de stad bieden. Tevens vormen ze een leuk vervoersmiddel om je te verplaatsen en een spannend tijdverdrijf, vooral voor de kinderen.

Op pad met de kabelbaan in Barcelona

De meest spectaculaire manier om naar de Montjuïcberg te gaan is met de kabelbaan; de zogenaamde telefèric. Dit vervoersmiddel is wel echt een toeristische attractie en daar dien je dus aparte kaartjes voor kopen. De cabines worden hier door middel van een kabel tussen twee stations heen en weer getrokken en lijken te zweven boven de zee en de stad. Bij slecht weer kan de dienst tijdelijk gesloten zijn, maar daarbuiten blijft dit één van de meest adembenemende manieren om Barcelona te zien. Let op: voor mensen met hoogtevrees is dit niet geschikt.

Kabelbaan van Montjuïc - Telefèric de Montjuïc
Telefèric de Montjuïc
De kabelbaan van Montjuïc brengt je van de Funicular de Montjuïc op Avinguda Miramar naar het hoogste punt van de berg, bij het kasteel van Montjuïc, en andersom. Vanuit de Telefèric de Montjuïc heb je een schitterend uitzicht over de stad, het vliegveld en zelfs de stranden in de Maresme.

Meer info & tickets >
Kabelbaan van de haven van Barcelona - Telefèric Aeri del Port
Telefèric Aeri del Port
De kabelbaan Aeri del Port bestaat sinds 1931 en gaat vanaf de haven van Barcelona naar het uitkijkpunt Miramar op de Montjuïcberg en andersom. Ondertussen geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, de haven, de zee en Montjuïc.

Meer info & tickets >

Op pad met de kabelspoorweg in Barcelona

Barcelona heeft drie verschillende kabelvoertuigen, de zogenaamde funiculars. Deze kabelspoorwegen verbinden twee stations over een steile spoorweg. De kabelvoertuigen in Barcelona zijn zelfrijdend en vallen onder het openbaar vervoer (behalve die van Tibidabo). Je mag er dus mee rijden met je OV-kaart (zoals de Hola BCN! Travelcard, de Barcelona Card en de tienrittenkaart T-10).

Funicular del Tibidabo
De kabelspoorweg van Tibidabo, geopend in 1901, is een van de eerste kabelbanen die bestond in Spanje. Deze kabelspoorweg vertrekt van het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu en neem je in enkele minuten mee naar de top van de Tibidaboberg en andersom. Op de top van de Tibidaboberg vind je onder andere het Tibidabo pretpark, de kerk Temple del Sagrat Cor en de Torre de Comunicacions de Collserola, met zijn mooie uitkijkplatform.

Meer info & tickets >
Kabelspoorweg van Montjuïc - Funicular de Montjuïc
Funicular de Montjuïc
De kabelspoorweg van Montjuïc vertrekt vanuit metrostation Paral.lel (L2 en L3) en neem je razendsnel mee naar het station Funicular de Montjuïc (op Avinguda Miramar, 28) en andersom. Dit is één van de snelste en goedkoopste manieren om naar het park van Montjuïc te komen.

Meer info & tickets >
Kabelspoorweg van Vallvidriera - Funicular de Vallvidriera
Funicular de Vallvidrera
De kabelspoorweg van Vallvidrera verbindt de wijk van Vallvidriera, dat in het Collserola gebergte ligt, met de stad. Het kabelvoertuig rijdt van het station Vallvidirera Inferior naar Vallvidirera Superior en andersom in enkele minuten, en heeft een tussenstation voor de Carretera de les Aigües, een geliefd wandelpad door de bergen van Collserola.

Meer info & tickets >

Kabelbanen in Barcelona op de kaart

Barcelona heeft in totaal 3 funiculars (kabelvoertuigen) en 2 telefèrics (kabelbanen). Terwijl de telefèrics de lucht in gaan, rijden de kabelvoertuigen op een spoorweg. Ze zijn te vinden op twee van de stadsbergen in Barcelona: Montjuïc en Tibidabo.

Kabelbanen naar Montjuïc

Om naar de top van de Montjuïcberg te gaan kun je in plaats van de metro, de bus of te voet gaan, ook de kabelbaan nemen. Een unieke en onvergetelijke manier om de stad te zien. Je hebt meerdere opties om te kiezen, afhankelijk van waar je jezelf bevindt en waar je naartoe wilt gaan.

Kabelbanen naar Tibidabo

Om naar de Tibidaboberg te gaan zijn er verschillende opties, maar de allerleukste en meest authentieke is de kabelspoorweg van Tibidabo. Voor een minder bekend parcours neem je de Funicular de Vallvidriera.

Reizen met de kabelbaan in Barcelona: tips & tricks

  • Gebruik de kabelspoorweg en de kabelbaan van Montjuïc om naar de top van de Montjuïcberg te komen! Niet alleen is dit een eenvoudige en snelle manier om de top te bereiken maar ook één van de meest onvergetelijke ervaringen die je mee kunt maken in Barcelona.
  • Voor een minder bekend, maar wel net zo adembenemend uitzicht over Barcelona, neem de Funicular de Vallvidriera op een zonnige dag.
  • Neem de Funicular del Tibidabo voor een onvergetelijke rit naar het Tibidabo pretpark. De rit naar het pretpark met de Tramvia Blau en daarna de kabelspoorweg is zonder twijfel de leukste en meest originele manier om het pretpark te bereiken.
  • De kabelbanen en kabelspoorwegen kunnen eens per jaar gesloten worden wegens onderhoud. Als ze buiten dienst zijn wordt er altijd een vervangend bus aangeboden.
Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone