Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Blog » Berichten » Nederlander in Barcelona: Ingeborg

Nederlander in Barcelona: Ingeborg

SHARE
, / 2

Vandaag maken we kennis met Ingeborg Koedijk, die in 2009 Nederland heeft verruilt voor een leventje in Barcelona. Hier woont ze met haar partner en runt ze haar eigen bedrijf dat tours in Barcelona voor toeristen aanbiedt. Wil je weten hoe haar leven in Barcelona eruit ziet en wat ze het leukste aan Barcelona vindt, lees dan verder.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven in Barcelona is fantastisch, ik zou niet anders willen! Het is hier erg gemoedelijk, de mensen helpen je graag en de stad is erg internationaal waardoor het een leuke mix is. Het is een creatieve stad vol met inspiratie en positieve energie. En wat het leven in Barcelona ook zo aangenaam maakt zijn de seizoenen met de milde winters en weinig regen.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. “Gràcia en met name bij de geweldige winkel Olokuti en de straten Verdi en Torrent d’Olla voor de gezellige boetiekjes!”

2. “Carrer Enric Granados is een super straatje vol met locals en gezellige terrasjes. Het is midden in de wijk Eixample, maar het is een erg rustig straatje, ook om doorheen te fietsen.”

3. “Restaurant Loria (Carrer Roger de Llúria, 35) is een vrij nieuw restaurant en heeft verrukkelijke wijnen voor leuke prijzen. Het eten is zeer goed met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.”

4. “De Sagrada Família, erg toeristisch en ik ben totaal niet gelovig, maar wat is dat een imposant bouwwerk! Buiten de drukke zomermaanden om kom ik er graag heen om te genieten van dit meesterwerk.”

5. “Playa Bogatell is mijn favoriete strand om te relaxen. Minder druk als bij Barceloneta en tevens met gezellige chiringuitos. Meer locals en makkelijk te bereiken met de fiets.”

En als je Nederland mist?Ingeborg geeft tips over Barcelona

“Ik mis Nederland steeds minder, maar ga nog zo’n 3 keer per jaar terug. Even een weekje, familie en vrienden zien en dan weer terug. Ik heb hier in Barcelona nu mijn leven opgebouwd en mis niet eens meer de pindakaas en hagelslag! Deze moest toch de eerste jaren echt wel mee naar Barcelona!”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Ingeborg Koedijk
    Geboren: 14 juli 1985 te Heerhugowaard
    Beroep: gids van mijn eigen tour bedrijf BroodenTomaat
    Waar je woont in Barcelona: Eixample, Port Pienc

2 Comments

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published.