Barcelonesa vertelt over Barcelona. Mijn persoonlijke tips voor je reis naar Barcelona.

Home » Bezienswaardigheden in Barcelona » Musea in Barcelona » Camp Nou Tour & FC Barcelona Museum

Camp Nou Tour & FC Barcelona Museum

Camp Nou Tour & FC Barcelona Museum

Dat Camp Nou en het museum van FC Barcelona dagelijks duizenden fans en bezoekers trekt, zal geen verrassing zijn. Maar wist je dat dit museum het meest bezochte museum van Barcelona en van Catalonië is met jaarlijks 1 à 2 miljoen bezoekers, en het derde van Spanje? Het clubmuseum van FC Barcelona en een rondleiding in Camp Nou zijn dus ware trekpleisters geworden en je mag ze als voetbalfan beslist niet missen.

Hoe ga je naar FC Barcelona Museum

Het museum van FC Barcelona is gevestigd in Camp Nou, die tevens inbegrepen is in de tour. Om hier te komen kun je de metro (Collblanc (L5 en L9 Sud), Badal (L5), Maria Cristina (L3), Palau Reial (L3) en Zona Universitària (L3)) of de tram (Palau Reial (T1, T2 en T3)) gebruiken.

Tip: voor parkeertips rondom Camp Nou klik hier.

Camp Nou Tour & Museum tickets

De officiële benaming van de Camp Nou-tour en het museum is Camp Nou Experience. Tijdens deze tour bezoek je niet alleen het museum van FC Barcelona, maar ook het voetbalstadion zelf. De droom van iedere voetballiefhebber! Je kunt je tickets van tevoren bestellen om zo de lange wachtrijen te vermijden. Met onderstaande tickets kun je het stadion van FC Barcelona en het clubmuseum goed op je gemak bezoeken. De rondleiding is goed te volgen met allerlei interactieve panelen, informatieborden, afbeeldingen en memorabilia. Je kunt indien gewenst een paar audiogidsen of virtual reality brillen er bijbestellen.

Skip-the-line tickets Camp Nou Experience

Je kunt je kaartjes voor de FC Barcelona-tour en het clubmuseum alvast online bestellen om de lange wachtrijen over te slaan. Tegenwoordig kun je kiezen uit tickets met of zonder tijdslot.

Prijs tickets Camp Nou Experience zonder gids:

Tip: koop nu je tickets voor Camp Nou Experience en skip the line

Tickets Camp Nou ExperienceKoop hier je kaartjes voor het Camp Nou en het Museum van FC Barcelona. Kaarten zijn al vanaf €26,- online te bestellen (€30,- zonder tijdslot via Ticketbar). Kinderen van 0-5 jaar oud hebben gratis toegang, van 6-13 jaar oud betalen €20,-. Studenten en senioren (70+) betalen ook €20,-. Nederlandstalige audiogids of virtual reality bril: €5,- extra p.p.. Duur: 1 uur 30 minuten.

Tickets voor Camp Nou Experience zijn online te koop bij:

Let op: zijn jullie met een grote groep (+20 mensen) of op schoolreis, dan dien je je tickets apart te boeken via de officiële site. Bij je boeking kun je kiezen voor extra services zoals de audiogidsen of een privégids.

Rondleidingen Camp Nou Experience

Neem een kijkje achter de schermen van het Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona, en treed in de voetsporen van de grootste voetbalsterren. De rondleiding wordt begeleid door een meertalige gids die je alles verteld over de club en zijn geschiedenis.

Prijs tickets Camp Nou Experience met gids:

Ticketcombinatie Camp Nou Experience

Voor extra voordeel kun je ook online een ticket voor de Camp Nou Tour & het museum in combinatie met een hop-on-hop-offbus voor 1 dag bestellen. Hiermee ontvang je maar liefst 10% korting. Kaarten zijn al vanaf €52,- online te boeken (€32,- voor kinderen tussen 4-12). Je ontvangt een ticket voor 1 dag op een hop-on-hop-offbus en de mogelijkheid om de wachtrij te ontlopen bij Camp Nou, het fantastische stadion van FC Barcelona en het museum. Koop hier je kaartjes voor de Camp Nou Tour in combinatie met de hop-on-hop-offbus.

Wat te zien en wat te doen bij Camp Nou Tour & Museum

Iedereen die naar Barcelona gaat en een beetje interesse in voetbal heeft, moet de Camp Nou Experience Tour hebben gedaan! Deze tour laat je niet alleen het clubmuseum met al zijn trofeeën zien, maar je bezoekt ook het magische Camp Nou. Om je bezoek compleet te maken kun je bij de restaurants bij Camp Nou gaan eten of souvenirs kopen bij de grootste Barça-fanshop.

FC Barcelona Museum

Camp Nou Experience - Camp Nou TourHet museum van FC Barcelona is een goede plek om de club en haar meer dan 100 jaar geschiedenis te ontdekken. De Camp Nou Experience Tour begint bij een bezoek aan het clubmuseum van FC Barcelona, dat een moderne en indrukwekkende tentoonstelling herbergt met alle bekers, tenues, films en foto’s van Barça-spelers. Je leert over de geschiedenis van de club, haar spelers en de meest memorabele momenten. Speciale ruimtes zijn daarnaast ingericht voor sterren zoals Leo Messi of de Champions League-overwinningen, zoals die in Wembley.

Camp Nou Tour

Maar het hoogtepunt van de Camp Nou Experience Tour is de rondleiding in Camp Nou zelf! Tijdens deze tour bezoek je onder andere het voetbalveld, de tribune, de perskamer en zelfs de spelerskleedkamers en overige installaties. Een geweldige kans voor iedere voetballiefhebber om achter de deuren bij Barça te kijken.

Souvenirs kopen bij FCBotiga Megastore

Bij Camp Nou vind je tevens de grootste fanshop van FC Barcelona in de stad. Dit is het eindpunt van je tour en uiteraard het moment voor je om wat souvenirs te kopen. Je kunt hier onder andere de officiële shirts van FC Barcelona vinden en je eigen naam en rugnummer laten afdrukken. Meer informatie over deze en andere fanshops vind je hier.

Eten tijdens Camp Nou Tour

Na afloop van je bezoek aan het museum kun je een hapje doen bij een van de 6 verschillende restaurants die zich in en rond Camp Nou bevinden. Je kunt onder andere ervoor kiezen om bij het exclusieve Roma 2009 te gaan eten, met uitzicht op het veld, of juist voor tapas gaan bij Tapas 24 Camp Nou, van de gerenommeerde chef Carles Abellán. Maar als je een broodje lust, dan is Pans & Company ook een prima optie (budgetvriendelijk en kidsproof!).

Geschiedenis FC Barcelona Museum

Camp Nou Experience - FC Barcelona MuseumAl in de jaren twintig van de 20e eeuw kwam Joan Gamper, die FC Barcelona in 1899 had opgericht, met het idee van een clubmuseum. Het duurde echter tot 1984 tot het clubmuseum, het Museu del Fútbol Club Barcelona, uiteindelijk werd geopend. In 2000 werd het museum omgedoopt tot Museu President Núñez, tijdens het presidentschap van Joan Gaspart, ter ere van de president Jose Luis Núñez, oprichter van het museum.

Na verschillende uitbreidingen en vernieuwingen, is het museum van FC Barcelona een vooraanstaande plek om de club en haar rijke geschiedenis te ontdekken. Sinds 2001 heet het vernieuwde museum Camp Nou Experience.

 • Praktische informatie:
  Wat: bezoek aan de Museu del Fútbol Club Barcelona (Camp Nou Experience)
  Waar: Camp Nou, Carrer Arístides Maillol (via Carrer Arístides Maillol, hoofdingang nummer 15 of via Av. De Joan XVIII ingang nummer 9)
  Metro: Collblanc (L5 en L9 Sud), Badal (L5), Zona Universitària (L3), Palau Reial (L3) en Maria Cristina (L3)
  Wanneer: tussen 19 maart en 16 oktober van maandag t/m zondag 9:30 tot 19:30 uur. De rest van het jaar van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 19:30 uur en zondag van 10:00 tot 14:30 uur. Speciale openingstijden: tijdens kerstvakantie (van 9:30 tot 19:30 uur) en thuiswedstrijden.
  Prijs: volwassene €26,- en € 20,- voor kinderen van 6 t/m 13 jaar oud, studenten en gepensioneerden (70+). Kinderen van 0 t/m 5 jaar oud hebben gratis toegang.
  Let op: rolstoelgebruikers krijgen een beperkte rondleiding in Camp Nou vanwege de vele trappen. Je kunt wel genieten van een panoramische blik op het stadion vanaf de tweede ring. Het clubmuseum is wel rolstoeltoegankelijk.
  Tip: audiogidsen zijn ook bij de balie te koop voor €5,- en ze zijn ook in het Nederlands beschikbaar.

Nieuws over FC Barcelona Museum

– 07/03/2015: De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

Delen?Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone