De beste tips van een local!

Europese Nacht van de Musea ook in Barcelona

Toegevoegd op in Cultuur
Inhoudsopgave

Voor de musea- en kunstliefhebbers is dit een geweldige kans om hun favoriete- of nieuwe musea gratis te bezoeken. Het feit dat het 's nachts gebeurt, maakt het nog beter en extra bijzonder.

Dit is de 8de editie van de Europese Nacht van de Musea. In Barcelona zullen er komende zaterdag 19 mei maar liefst 52 musea hun deuren openen vanaf 7 uur 's avonds tot wel 1 uur 's nachts.

Meer dan honderd tentoonstellingen en vaste collecties zullen open zijn, maar ook concerten, dansvoorstellingen, video-installaties, rondleidingen, workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Dit jaar wordt ook een speciale tour gehouden waarbij je ontdekt hoe het water tot in de Romeinse Barcino kwam. Deze korte tour zal je meenemen tot het laatste stuk van het aquaduct uit de Romeinse tijd, wat het drinkwater uit een bron van de rivier Besòs tot aan de kolonie van Barcino bracht.

Voor een overzicht van alle musea die mee doen dit jaar, kijk op de volgende pagina. Mijn aanraders: La Pedrera, MACBA, Museu d'Història de Catalunya, MNAC (foto), Monestir de Pedralbes en CCCB. Mis het niet als je de kans hebt!

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave