De beste tips van een local!

Kleine brand bij Sagrada Familia

Toegevoegd op in Cultuur
Inhoudsopgave

De Sagrada Família in Barcelona is dinsdagvoormiddag geëvacueerd nadat een man brand had gesticht in de crypte. Er vielen geen gewonden en het vuur was snel onder controle. De politie heeft de vermoedelijke dader opgepakt.

De brand brak rond kwart voor elf uit in de crypte van de basiliek. Ongeveer 1.500 toeristen werden geëvacueerd en de brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond bij de brand. Volgens Jordi Hereu, de burgemeester van Barcelona, bleef de schade beperkt. 'Enkel het meubilair is beschadigd', aldus Hereu. Een woordvoerder van de gemeente Barcelona vertelde dat 'er was meer rook dan vuur'.

De politie heeft een verwarde man opgepakt, die wordt verdacht van brandstichting. Joan Rigol, de voorzitter van de Sagrada Familia-vereniging, zei op de Catalaanse zender TV3 dat de brand werd aangestoken. Hij voegde eraan toe dat de vermeende dader gearresteerd werd en dat het om een 'psychisch gestoorde' gaat. De 65-jarige man had bij zijn arrestatie verschillende aanstekers op zak, die gebruikt kunnen zijn om het vuur aan te steken.

De basiliek is inmiddels weer open voor publiek, alleen de crypte blijft dicht. De rest van de geplande activiteiten voor tijdens Pasen zullen gewoon doorgaan, zoals de schatting voor Japan tijdens Sant Jordi. Ook zal de veiligheid van de Sagrada Familia versterkt worden.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave