De beste tips van een local!

Feria de Abril in Barcelona

Toegevoegd op in Events
Feria de Abril Barcelona
Inhoudsopgave

Feria de Abril in Barcelona

Bezoek de Feria de Abril van Barcelona, dit jaar van 26 april t/m 4 mei, voor sevillanas, flamenco shows, live muziek en Spaanse tapas. Net als de oorspronkelijke Feria de Abril in Andalusië, staat de Feria de Abril in Barcelona in het teken van muziek, sevillanas, flamenco shows en lekker eten. Bovendien is er geen toegangsprijs en de shows bijwonen is gratis; super leuk!

Laatste update: 19/03/2019

Wat is de Feria de Abril?

De Feria de Abril komt oorspronkelijk uit Andalusië, waar ferias een grote culturele gebeurtenis zijn. Dan gaan de mensen op straat met zijn traditionele kleding om de Maagd te verafgoden en feest vieren. Omdat er veel Andalusische mensen in de jaren '50 en '60 naar Barcelona zijn geëmigreerd, is deze traditie ook hier ontstaan. Door middel van zijn deelname aan de Feria de Abril, proberen de rocieras (Andalusische gemeenschappen) de kosten van hun reis naar het Virgen del Rocío te betalen.

Het publiek komt naar de Feria de Abril in Barcelona het meest om de specialiteiten te proeven en te genieten van de casetas (kraampjes) en de shows. De Feria de Abril is ook een zeer kindvriendelijke feest, met talloze kraampjes en speelgoed voor kinderen. Buiten de Feria staat er tevens een heuse kermis met tal van spectaculaire attracties geschikt voor klein en groot.

 • Praktische informatie:
  Wat: Feria de Abril in Barcelona
  Waar: Parc del Fòrum
  Metro: El Maresme | Fòrum (L4)
  Wanneer: van 26 april t/m 5 mei 2019
  Prijs: gratis entree

Tip: voor de flamenco liefhebber raad ik je aan om deze flamenco shows in Barcelona te bezoeken.

2 reacties

 1. Ankie
  1 jaar geleden

  Hoi, ik vind op andere sites dat de Feria de Abril een week eerder plaats vindt. Klopt het wel dat het pas 27 april begint?

  1. Marta
   1 jaar geleden

   Hola Ankie,

   De Feria de Abril verandert elk jaar van datum; ik weet dus niet of de andere sites deze al veranderd hebben. Dit jaar vindt de Feria de Abril van Barcelona plaats tussen 27 april en 6 mei zoals hierboven vermeld. De data heb ik uit de site van de gemeente van Barcelona gehaald dus die klopt. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave