De beste tips van een local!

Los pasos dobles wint het Internationaal Filmfestival van San Sebastian

Toegevoegd op in Media
Inhoudsopgave

De film 'Los pasos dobles' van Isaki Lacuesta, heeft de Concha de Oro ('gouden shell') in de 59e editie van het Internationaal Filmfestival van San Sebastián gewonnen.

De tweede film van Isaki Lacuesta werd koeltjes ontvangen door de pers, maar heeft de jury van het filmfestival verleid. Gefilmd in Mali, met als thema de artistieke corpus van Miquel Barcelò en met als verhaallijn de zoektocht naar de begraven schilderijen van François Augiréras, 'Los pasos dobles' is een spel van maskers, met verhalen die verschijnen en verdwijnen en Afrikaanse legendes gemengde in een abstracte en riskante film.

De Concha de Plata ('zilver shell') voor Beste Regisseur werd uitgereikt aan Filippos Tsitos door 'Adikos kosmos'. Zilver voor Beste Acteur werd uitgereikt aan Antonis Kafetzopoulos voor zijn rol in 'Adikos kosmos'. María León kreeg Zilver voor Beste Actrice voor zijn prestatie in 'La voz dormida' van de regisseur Benito Zambrano. De jury besloot om een speciale prijs uit te reiken voor 'Le Skylab' de film van Julie Delpy. Aan de andere kant, werd 'Kiseki' ('wonder'), de bewegende film van de Japanse filmmaker Hirokazu Kore Eda, geëerd met de award voor Beste Scenario in de San Sebastián Filmfestival.

Het festival dat plaats vindt in San Sebastián bereikt zijn 59e editie dit jaar met hetzelfde enthousiasme waarmee hij op 21 september 1953 werd geboren.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave