De beste tips van een local!

Pan Negro grote winnaar van de Premios Goya

Toegevoegd op in Media
Inhoudsopgave

De 25e editie van de Premios Goya zou in de geschiedenis gaan voor de totale overwinning van de Catalaanse film 'Pan Negro' (of 'Pa negre' in het Catalaans), met negen prijzen, onder andere voor beste film, beste regie en beste actrices.

Javier Bardem en Nora Navas hadden de prijzen voor beste acteur en actrice.

De film van Agustí Villaronga 'Pan Negro', had dus 9 prijzen en heeft zijn concurrentie 'Balada triste de trompeta' van Álex de la Iglesia gewonnen. Deze had maar twee Goyas.

'También la lluvia' en 'Buried' hadden drie prijzen en 'Lope' twee.

Het evenement vond plaats in het Teatro Real van Madrid en werd gepresenteerd en geregiseerd door de Catalaanse tv-presentator Andreu Buenafuente.

Los Premios Goya

De Goya's is de jaarlijkse filmprijs die wordt uitgereikt door de Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España (de Spaanse Academie voor de Wetenschap der Kunsten en Cinematografie). De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeldje van Francisco Goya.

Los Premios Goya werden in 1987 ingesteld omdat er behoefte was aan een Spaanse filmprijs in de stijl van de Franse César. Sindsdien wordt de prijs aan het begin van elk jaar uitgereikt, in een ceremonie die lijkt op die van de uitreiking van de Academy Award. De aandacht gaat vooral uit naar Spaanse filmproducties, alsmede naar films uit Latijns-Amerika in de categorie “buitenlandse film in de Spaanse taal”. De prijs wordt altijd uitgereikt in Madrid. Uitzonderling op die regel was de prijsuitreiking in 2000, die plaatsvond in Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave