De beste tips van een local!

Appartement voor lange termijn Barcelona

Inhoudsopgave

Lange termijn huurappartementen zijn ideaal voor zakenreizigers en expats: helemaal gemeubileerd, van alle apparatuur en diensten voorzien en geheel klaar om in te trekken. Deze gemeubileerde appartementen worden vaak op week- of maandbasis aangeboden en worden gerund door grote verhuurbedrijven die ervoor zorgen dat je aan niks ontbreek. In tegenstelling tot de meeste hotels, liggen deze soort langetermijn-accommodaties verspreid over de hele stad, waardoor je niet verplicht bent om in het drukke stadscentrum te verblijven. Een appartement huren in de buitenwijken van de stad is overigens vaak een stuk goedkoper dan in het centrum.

Hoe vind je een langetermijn-huurappartement in Barcelona ?

Appartementen voor de verhuur voor een aantal weken of maanden zijn een geschikte optie voor diegene die tijdelijk in Barcelona komt wonen of een periode moet overbruggen (bijvoorbeeld tijdens een verhuizing). Het vinden van een geschikt appartement kan echter wat werk en tijd vergen. Het is ten eerste belangrijk om een bezichtiging te doen alvorens je een appartement huurt in Barcelona: het zou je niet verbazen hoe vaak de realiteit anders is dan wat er op de foto's of in de beschrijving van een appartement staat. Ook enig onderzoek naar de gewenste locatie is aan te raden: vaak zijn de meer residentiële wijken buiten het toeristische centrum een stuk goedkoper en net zo leuk om te wonen.

Lees hier meer over de verschillende wijken in Barcelona en de leukste locaties voor expats om te wonen.

Enkele gerenommeerde verhuurbedrijven in Barcelona voor langetermijn-appartementen zijn:

Wat kost een langetermijn-huurappartement in Barcelona?

De prijzen voor de appartementen kunnen variëren aan de hand van de locatie en hoe groot ze zijn, maar ga ervan uit dat je tussen de €700-€900 per maand zal moeten neerleggen voor een klein appartement of studio, en tussen de €1000-€2000 per maand voor een appartement met meerdere kamers. Hoe verder van het stadscentrum je bent, hoe goedkoper de woningprijzen worden, al zijn er uitzonderingen zoals het chique residentiële stadsdeel Sarrià-Sant Gervasi. Deze langetermijn-appartementen worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd aangeleverd, zodat je daar geen geld aan hoeft uit te geven. Ook zitten water- en elektriciteitskosten, wifi, verwarming en airco vaak bij de prijs inbegrepen.

Lees hier meer over emigreren naar Barcelona.

Inhoudsopgave