De beste tips van een local!

Spaans leren

Inhoudsopgave

Heb je interesse om Spaans te leren? Misschien zelfs Spaans leren in Barcelona? Dat kan! Er zijn namelijk heel veel scholen die cursussen voor buitenlanders aanbieden. Wel moet je rekening mee houden dat in de stad zelf het leven gaat ook in het Catalaans door. Het kan dus soms verwarring brengen om Spaans te leren in een stad zoals Barcelona waar heel veel mensen in het Catalaans praten. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit huis Spaans te leren. Hiervoor heb ik een aantal nuttige tips en sites (voor TV, radio en kranten) verzameld waarmee je snel Spaans kunt leren en verbeteren!

Spaans leren in Barcelona

Barcelona is één van de favoriete bestemmingen qua taalreizen. En dat is niet voor niks: naast het brede aanbod in taalscholen, is Barcelona een van de mooiste en leukste steden om Spaans te leren.

Waarom Spaans leren in Barcelona?

Je kunt om meerdere reden interesse hebben om Spaans te leren in Barcelona. Bijvoorbeeld omdat je er woont en werkt, wegens zelfontplooiing en carrièrekansen, of gewoonweg uit persoonlijke interesse. Spaans is de op twee na meest gesproken taal ter wereld en kan zeker van nut zijn wanneer je vaak op vakantie naar Spanje (of een ander Spaanstalig land) gaat, als je overweegt om naar Spanje te emigreren, als je familiebanden met Spanje hebt of als mooie aanvulling op je CV.

Het mooie aan Spaans leren in Barcelona is dat je tijdens je cursus Spaans de kans krijgt om in één van de mooiste steden uit Spanje te wonen, de lokale cultuur te leren kennen, en alles wat je op school leert, gelijk in de praktijk kunt brengen. Het leren van een vreemde taal gaat dan ook meestal een stuk sneller en gemakkelijker als je ter plaatse bent. Bovendien kun je als je de taal beheerst sneller deel maken van de gemeenschap, nieuwe mensen leren kennen en makkelijker integreren.

Omdat Barcelona veel expats en buitenlandse studenten trekt zal je bovendien niet de enige zijn die Spaans probeert te leren. Hierdoor voel je je minder eenzaam en kun je sneller in contact komen met mensen die dezelfde interesses hebben of zich in dezelfde situatie bevinden als jij.

Taalscholen in Barcelona

Woon je in Barcelona en heb je zin om Spaans te leren of je Spaans te verbeteren en andere mensen leren kennen? Volg dan een cursus Spaans! Je vindt ze namelijk in alle maten en prijzen. Bovendien kan dit het dagelijkse leven in Barcelona een stuk makkelijker maken! Bij deze een overzicht van taalscholen in Barcelona waar je Spaans kunt leren:

Zomercursus Spaans in Barcelona

Razendsnel Spaans leren tijdens de zomermaanden in Barcelona? Dat kan! Sommige scholen zijn juist uitermate geschikt om een zomercursus te volgen en bieden ze ook een logeeradres bij. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van scholen dat geschikt zijn voor een zomercursus Spaans in Barcelona:

Tips om Spaans te leren in Barcelona

  • Taaluitwisseling: vele Spanjaarden doen graag mee aan een language exchange, waarbij ze iemand Spaans leren (door bijvoorbeeld veel gespreken te voeren), en ze Engels (of een andere vreemde taal) leren van de ander. Zo’n taalmaatje is een eenvoudige manier om je Spaans op peil te houden en in contact te komen met locals.
  • Taalevenementen voor expats: er worden ook meerdere evenementen gehouden waarbij expats Spanjaarden ontmoeten om onder andere de taal beter onder de knie te krijgen. Zo’n gezellige sociale gelegenheid is een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen en je Spaans te oefenen. Een goed voorbeeld is het terugkerende evenement in het café van Estació de França iedere vrijdag.
  • Praat en luister zo veel mogelijk Spaans: wie snel Spaans wilt leren kan het beste de hele dag door naar Spaans luisteren en Spaans spreken. Eenmaal in Barcelona is dat niet zo moeilijk om te doen, maar wees dus niet bang om fouten te maken en gebruik zoveel mogelijk Spaans: op de markt, bij de bakker om de hoek of om je bestelling in een restaurant te geven. Locals zullen het zeker waarderen en het blijft de beste manier om een taal snel te beheersen.
  • Verwar geen Catalaans met Spaans: wellicht het enige nadeel van Spaans leren in Barcelona is dat er in de straten van Barcelona (en heel Catalonië) ook Catalaans gesproken wordt. Zelfs straatnaamborden zijn in het Catalaans. Dit kan natuurlijk voor enige verwarring zorgen bij een startende Spaans student, want hoe onderscheid je het Catalaans van het Spaans? Naast het feit dat het anders klinkt, zie je onder andere dat het Catalaans is aan de manier hoe accenten gebruikt worden (in het Spaans is het alleen á, é, í, ó, ú maar in het Catalaans kan het ook à, è en ò zijn) en of ze “ny” gebruiken (Catalaans) in plaats van “ñ” (Spaans), en de “ç” (Catalaans) in plaats van “z” (Spaans). Als voorbeeld: het “Plaza de Cataluña” heet in het Catalaans “Plaça de Catalunya”. Zie hier meer Catalaanse en Spaanse woorden.

Spaans thuis leren

Er is ook veel keuze om Spaans te leren vanuit Nederland. Door middel van zelf-studie boeken en audioboeken kan je snel de basisregels van de Spaanse taal leren.

Boeken om Spaans te leren

Online cursussen om Spaans te leren

TV en radio om Spaans te leren

Je kunt tevens gebruik maken van het internet om Spaans TV te kijken en naar radio programma's te luisteren om zo je Spaans te verbeteren. Hieronder geef ik je een aantal nuttige sites:

Kranten om Spaans te leren

Online de krant lezen is ook een uitstekende manier om Spaans te leren en tevens op de hoogte te zijn van allerlei politieke, culturele en economische zaken over Spanje. Een aantal nuttige sites zijn:

Boeken lezen om Spaans te leren

Boeken lezen is ook een uitstekende manier om Spaans te leren. Een aantal suggesties van mij vind je hier.

Spaans vertalen

Geen tijd om Spaans te leren? Je kunt namelijk ook met tools zoals Google Translator zeer eenvoudig teksten naar het Spaans vertalen.

Nieuws over Spaans leren in Barcelona

- 19/08/2018: Op taal- en cultuurreis met Flow Languages

Inhoudsopgave