De beste tips van een local!

Calamares a la romana

Inhoudsopgave

Gefrituurde inktvisringen

Spaans: Calamares a la romana
Catalaans: Calamars a la romana

De gefrituurde inktvisringen worden in Spanje zowel als tapa of als een volledige maaltijd gegeten. Als het deel maakt van een volledige maaltijd, eten wij het thuis meestal met wat chips of patatas bravas en een salade erbij.

Ingrediënten

Voor 6 personen:
- 1 - 1/4 kg schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm
- 80 g bloem
- zonnebloemolie om te frituren
- partjes citroen
- zout


Inktvis schoonmaken

Trek de kop van het lichaam: de melkwitte ingewanden komen dan tegelijk mee. De inktzak kun je vervolgens uit de ingewanden los snijden als je die nodig hebt. Als je de tentakels wilt gebruiken, snij ze van de kop af. Gooi de kop weg. Verwijder het transparante vel en de vliezen van het lijf. Verwijder ook het inwendige schild. Spoel het lijf goed af onder de koude kraan.

Recept: Calamares a la romana

1. Bestrooi de inktvisringen met zout, haal ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

2. Doe een scheut (twee vingers dik) olie in een pan en verhit op hoge vuur.

3. Frituur de ringen in gedeelten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Hou ze warm terwijl je de rest van de ringen bakt.

4. Dien de inktvisringen op als ze nog warm zijn met partjes citroen erbij.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn buñuelos de bacalo recept (kabeljauwfritters) of de patatas bravas (pikante aardappelen). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave