De beste tips van een local!

Churros

Spaanse churros recept

Gefrituurde reepjes deeg

Spaans: Churros
Catalaans: Xurros

Spanjaarden eten churros vooral graag 's morgens vroeg. De poedersuiker blijft daar vaak achterwege en de vorm kent regionale verschillen. In Barcelona zijn er vele granjas waar churros worden gemaakt en samen met warme dikke chocolademelk gegeten, wat bekend staat als churros con chocolate. Echt een aanrader zowel als ontbijt of tussendoortje in de avond!

Ingrediënten

Voor ongeveer 25 stuks:
- 175 g bloem
- zonnebloemolie om te frituren
- poedersuiker
- zout

Recept: Churros

1. Doe 3,5 dl water in een pan, voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg in één keer alle bloem toe en kook al roerend totdat het mengsel loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

2. Verhit de olie in een friteuse of pan tot 180-190 ºC of totdat een stukje oud brood in 30 seconden bruin is. Doe het afgekoelde mengsel in een 'churrera' (een speciale spuit voor dit gerecht), pers er churros mee, snijd ze met een scherp mes op de gewenste lengte af en leg ze meteen in de hete olie. Of schp de afgekoelde mengsel in een spuitzak met een stervorming mondstuk en spuit ze rechtstreeks in de hete olie; snijd ze met een scherp mes af en werk zo nodig in gedeelten.

3. Wacht tot de churros goudbruin zijn, haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken, bestrooi ze met poedersuiker en dien ze direct op.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

De verse Spaanse keuken - Sergio Vasquez Spaanse lekkernijen Het Tapas Boek 1080 Recepten
De verse Spaanse keuken De smaken van Spanje Het Tapas Boek 1080 Recepten

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen