De beste tips van een local!

Natillas

Spaanse Natillas

Crème anglaise of Spaanse pudding

Spaans: Natillas
Catalaans: Natilles

Dit eenvoudige nagerecht is een van de meest geliefde in Spanje, vooral kinderen zijn hier dol op! Het is super makkelijk te bereiden, al moet je het een dag van tevoren maken. Ik smulde altijd op van de natillas van mijn opa, die hij altijd maakte voor speciale gelegenheden.

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 personen:

- 500 ml melk
- 6 volle eetlepels kristalsuiker
- dun afgesneden schil van 1 citroen
- 6 eierdooiers
- 1 eetlepel maïzena
- wat kaneel

Recept: Natillas

1. Doe de melk in een pan met 4 eetlepels suiker en de citroenschil en breng alles net aan de kook.

2. Klop de dooiers intussen met de rest van de suiker en de maïzena in een kom tot een gladde massa. Roer een beetje bij beetje de hete melk door.

3. Giet het mengsel weer in de pan, zet het vuur laag en houd alles al roerend op het vuur totdat de crème dik en glad is geworden (let op, hij mag niet koken).

4. Zeef de crème en giet hem in individuele kommen. Houd die tot het opdienen in de koelkast (bij voorkeur de hele nacht).

5. Bij het opdienen bestrooi ze met wat kaneel (tip: sommige mensen serveren deze pudding met een biscuitje bovenop in plaats van kaneel).

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

De verse Spaanse keuken - Sergio Vasquez Spaanse lekkernijen Het Tapas Boek 1080 Recepten
De verse Spaanse keuken De smaken van Spanje Het Tapas Boek 1080 Recepten

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen