De beste tips van een local!

Patatas bravas

Pikante aardappelen

Spaans: Patatas bravas
Catalaans: Patates braves

Een van de meest onmisbare tapas gerecht in Spanje zijn de patatas bravas. Deze pikante aardappelen worden vaak genoten tijdens het drinken van een biertje in een bar 's middags of 's avonds.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 12 kleine, ongeschilde aardappelen
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- wat pikant paprikapoeder
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel cayennepeper
- 2-3 eetlepels mayonaise
- zout
- olijfolie

Recept: Patatas bravas

1. Snij de aardappelen in gelijke blokjes (met of zonder schil). Breng een grote pan water met zout aan de kook. Doe er de aardappelen in een kook ze in ongeveer een kwartier gaar. Laat ze vervolgens uitlekken.

2. Doe wat olijfolie in een pan (ongeveer 1 of 2 cm dik) en frituur vervolgens de aardappelpartjes totdat ze mooi goud bruin zijn geworden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Meng 2 eetlepels olijfolie, de azijn, het paprikapoeder, de knoflook en de cayennepeper in een kom.

4. Doe de aardappeltjes in een schaal en strooi wat zout erop. Giet de mayonaise en de saus over de aardappelen en serveer als hapje.

Boeken bestellen over de Spaanse keuken?

De verse Spaanse keuken - Sergio Vasquez Spaanse lekkernijen Het Tapas Boek 1080 Recepten
De verse Spaanse keuken De smaken van Spanje Het Tapas Boek 1080 Recepten

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen