De beste tips van een local!

Sangría

Inhoudsopgave

Sangría

Spaans: Sangría
Catalaans: Sangria

Een karaf van rode wijn en vruchten roept onmiddellijk het beeld van een zonovergoten Spanje op. Deze typische Spaanse drank is bij vele supermarkten te koop, maar het allerleukste is natuurlijk om een glaasje sangría met wat tapas op een terras te bestellen. Bereid je sangría thuis met de onderstaande recept, dan breng je gelijk de Spaanse sferen in huis!

Ingrediënten

Voor 12 - 15 glazen:
- 1 dl Spaanse brandewijn
- 2 flessen van 75 cl rode Spaanse wijn (gekoeld)
- 4 citroenen
- 4 sinaasappels
- 2 limoenen
- 2 perziken
- 200 g basterdsuiker
- ijsblokjes om te serveren


Recept: Sangría

1. Snij de citroenen, sinaasappels, limoenen en perziken in schijfjes en die weer in vieren. Doe de brandewijn en de helft van de citrusvruchten samen met de perziken in een schaal.

2. Druk met een houten lepel het fruit in de brandewijn. Dek vervolgens de schaal af en zet het in de koelkast voor minstens 2 uur.

3. Doe de brandewijn met het fruit in een grote schenkkan. Voeg daarna de rode wijn en suiker toe en roer totdat alle suiker is opgelost. Proef en voeg indien nodig wat extra suiker toe.

4. Doe de rest van het fruit in glazen en giet de sangría eroverheen. Zorg dat er stukjes fruit met brandewijn er in komen voor extra smaak. Serveer met ijsblokjes.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn churros recept (gefrituurde reepjes deeg) of de tortilla española (Spaanse aardappeltortilla). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Inhoudsopgave