De beste tips van een local!

Pre-akkoord met Ryanair over vliegvelden van Reus en Girona

Toegevoegd op in Reizen
Inhoudsopgave

Het behouden van Ryanair in Reus en Girona zal de Generalitat negen miljoen euro kosten. Daarnaast staat in het pre-akkoord dat Ryanair een terrein nabij het vliegveld van Girona zal krijgen waar zij een hotel en een hangar zullen gaan bouwen.

Het pre-akkoord voorziet ook in een geleidelijke toename van het aantal passagiers. Het doel van Ryanair in 2012 is het vervoeren van drie tot vier miljoen passagiers in Girona en tussen de 500.000 en 900.000 passagiers in Reus. Ryanair zal de bestaande routes behouden en zich verder richten op de opkomende markten als Finland, Noorwegen, Zweden en Moskou.

Dit nieuwe akkoord zou vanaf april 2012 van kracht zijn. Het akkoord zou gelden voor de komende vijf jaren en wordt zowel door Ryanair als de Generalitat de Catalunya als zeer belangrijk bestempeld. Dit komt met name door het slechte nieuws van begint van de maand.

In een verklaring heeft Ryanair gewaarschuwd dat deze voorlopige overeenkomst alleen zal worden bekrachtigd als AENA de tarieven op deze twee luchthavens niet verhoogt. Anders zal het pre-akkoord geannuleerd worden en de routes zullen worden doorverwezen naar locaties met een lagere kostprijs.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave