De beste tips van een local!

Funicular de Vallvidriera

Kabelspoorweg Funicular de Vallvidriera Barcelona
Inhoudsopgave

Een andere manier om de Tibidaboberg te bereiken is met de Funicular de Vallvidriera, dat Barcelona met de buurt van Vallvidriera verbindt. De Funicular de Vallvidriera is daarnaast handig om de Carretera de les Aigües, de communicatietoren van Collserola en het Parc de Collserola in zijn algemeen te bezoeken. En het allerbeste is dat je hier met je gewone metrokaartje mee mag reizen!

Tickets Funicular de Vallvidriera

De Funicular de Vallvidriera is inbegrepen in het openbaar vervoer van Barcelona. Dat betekent dat je met een metrokaartje of toeristische OV-kaart zoals de Barcelona Card en de Hola BCN! travelcard ook hier in kunt stappen.

Hoe ga je naar Funicular de Vallvidriera

De kabelspoorweg van Vallvidriera verbindt de wijk van Vallvidriera met de rest van Barcelona. De kabelspoorweg rijdt van het station Vallvidirera Inferior naar Vallvidirera Superior en andersom, en heeft een tussenstation voor de Carretera de les Aigües, een geliefd wandelpad in de bergen van Collserola. Vanaf de stad bereik je de Funicular de Vallvidriera bij het station van de ferrocarrils Peu del Funicular (S1 of S2).

Kabelspoorweg Funicular de Vallvidriera Barcelona
Kabelspoorweg Funicular de Vallvidriera

Openingstijden Funicular de Vallvidriera

De Funicular de Vallvidriera rijdt tussen 4:40 ’s ochtends tot middernacht op werkdagen en in het weekend en feestdagen van 5:30 ’s ochtends tot ruim 2:00 uur ’s nachts.

Let op: de Funicular de Vallvidriera is zelfrijdend. Binnen het voertuig is er een knop om je bestemming te selecteren, waarna hij gaat rijden. Als je dit niet doet, dan wacht het voertuig tot zijn volgende vertrektijd is.

Wat te zien en te doen bij Funicular de Vallvidriera

Het is een geweldige ervaring om met de Funicular de Vallvidriera te reizen. De voertuigen, die boven een steile weg rijden, hebben grote ramen om het landschap te bekijken, terwijl je Barcelona achter jou laat en prachtig kunt zien liggen. Eenmaal op het station Vallvidriera Superior kun je de mooie en natuurlijke omgeving verkennen. De volgende bezienswaardigheden mag je zeker niet missen:

En als je van hiken in de natuur houdt, dan ben je hier aan het goede adres.

Video Funicular de Vallvidriera

Bekijk de video hieronder om meer te leren over de Funicular de Vallvidriera.

Inhoudsopgave