De beste tips van een local!

Funicular del Tibidabo

Inhoudsopgave

De Funicular de Tibidabo is één van de eerste kabelbanen die bestond in Spanje. Het werd op 29 oktober 1901 geopend om mensen naar het pretpark Tibidabo te vervoeren. Samen met de Tramvia Blau, is dit één van de mooiste, en zeker de meest klassieke, manier om naar het Tibidabo pretpark te gaan.

Let op!

De Funicular del Tibidabo is momenteel gesloten. Er wordt gewerkt aan een nieuwe kabelspoorweg, de Cuca de la Llum. Verwachtingsdatum: herfst 2020. Andere manieren om naar de Tibidabo pretpark te gaan vind je hier.


Hoe ga je naar Funicular del Tibidabo

Funicular del Tibidabo Barcelona

De kabelspoorweg van Tibidabo vertrekt vanuit het dalstation aan het Plaça Doctor Andreu en rijdt je in enkele minuten naar de top van de Tibidaboberg en andersom. Het eindstation ligt naast het pretpark en de kerk van Sagrat Cor en is een mooie uitvalbasis om de berg verder te verkennen.

Tickets Funicular del Tibidabo

Tickets voor de kabelbaan van Tibidabo kosten €4,10 p.p. als je voor een ticketcombinatie met toegangskaarten voor het pretpark kiest, of €7,70 p.p. voor een enkeltje. De tickets zijn bij het pleintje Plaça Doctor Andreu te koop.

Openingstijden Funicular del Tibidabo

De tijden waarop de kabelbaan dienst doet zijn dezelfde als de openingstijden van het Tibidabo pretpark. Dat is: weekenden van maart (12:00-19:00), april (12:00-20:00), mei en juni (12:00-21:00), september (12:00-22:00), oktober (12:00-21:00), november en december (11:00-18:00). Extra openingstijden tijdens de kerstvakantie en feestdagen.

Let op: tegen het einde van de dag kan het heel druk worden in de kabelbaan omdat er veel bezoekers van het pretpark op hetzelfde tijdstip terug willen. Als je deze drukte wilt vermijden, probeer dan om eerder terug te gaan.

Wat te zien en te doen bij Funicular del Tibidabo

Deze kabelspoorweg vertrekt van het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu. Op dit plein zijn er tevens verschillende bars en restaurants met een uitstekend uitzicht over de stad, zoals el Mirablau, La Venta en el Merbeyé. De kabelvoertuigjes brengen je in enkele minuten naar de top van de Tibidaboberg. Tijdens het traject van 1152 meter lang geniet je van de mooie uitzichten over de stad en de natuur in het Collserola gebergte. Eenmaal bovenop de berg, kun je de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

Video Funicular del Tibidabo

In de video hieronder zie je hoe de rit met de Funicular del Tibidabo eruitziet.

Inhoudsopgave