De beste tips van een local!

Winter in Barcelona

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave
Winter in Barcelona - Reistips voor Barcelona in de winter
Reistips voor Barcelona in de winter

De koudste maanden van het jaar zijn ook de meest rustige maanden qua toeristen in de stad. Wil je Barcelona ontdekken tijdens de wintermaanden dan raad ik je aan om de stad niet te verlaten zonder een paar repen turrones en polvorones te hebben gekocht en probeer ook zeker de calçots. Ontdek nu wat Barcelona te bieden heeft in de winter!

Alleen tijdens de winter

Eten

Voor de feestdagen wordt de stad helemaal in kerstsfeer gehuld en worden de straten verlicht. We eten dan volop zoetigheden zoals turrón, polvorones en neules. Voor Sant Esteve eet men canelones en voor Driekoningen kopen we een roscón de reyes bij de bakker om deze met de familie te nuttigen.

Ook typisch tijdens de winterdagen en voor kerst is de sopa de galets en de escudella. Om die reden worden sommige straten in Barcelona versierd met gigantische 'galets', een type pasta dat gebruikt wordt in soepen.

Na alle feestmaaltijden genieten we tussen januari tot maart van de calçots, een soort zachte en zoete ui dat gegeten wordt tijdens het volksfeest ‘la calçotada’.

Vergeet ook niet om een warme chocolate con churros bij een ouderwetse granja (café) zoals La Pallaresa (Carrer Petritxol, 11), M. Viader (Carrer Xuclà, 4-6) of Dulcinea (Carrer Petritxol, 2) te bestellen.

Feestdagen en evenementen in de winter

Tijdens de wintermaanden vinden er een aantal evenementen en feestdagen plaats, zoals Kerstmis (van 24 tot 26 december), Oud & Nieuw (op 31 december en 1 januari), Driekoningen (op 6 januari) of Carnaval (in februari). Hieronder heb ik  een compleet overzicht gemaakt met de meest belangrijke Spaanse en Catalaanse feestdagen en andere leuke evenementen.

- Día de los Santos Inocentes: op 28 december is de dag van de onschuldige en deze wordt met grappen gevierd.
- Nochebuena (Kerstavond): op 24 december 's avonds is er een uitgebreid kerstdinner.
- Navidad (Eerste Kerstdag): op 25 december worden de cadeaus van de Kerstman geopend en gaan families samen uitgebreid lunchen.
- Sant Esteve (Tweede Kerstdag): op 26 december vieren Catalanen Sant Esteve met een uitgebreide familie lunch.
- Schaatsen: voor de feestdagen worden meerdere schaatsbanen geopend in winkelcentra.
- Oud & Nieuw: Oud en nieuw wordt met 12 druiven, bij iedere klokslag één, gevierd. Daarna gaat men de straat op om het nieuwe jaar te vieren. 1 januari is dan ook een vrije dag.
- Driekoningen: op 5 december komen de Drie Wijzen uit het verre Oosten aan in Spanje en deze brengen cadeaus die op 6 januari geopend worden.
- Begin uitverkoop: op 7 januari, na de Drie Koningen, begint de winteruitverkoop.
- Calçotada: calçots (soort zachte en zoete ui) eten in Catalonië is een traditie dat tussen januari en maart plaatsvindt.
- Carnaval: iedere februari wordt Carnaval uitbundig gevierd in Barcelona, al blijft het Carnaval van Sitges de beste en de favoriet van alle Barcelonezen.
- Skiën in de Pyreneeën: hoewel het in Barcelona alleen bij uitzondering sneeuwt, kunnen skiliefhebbers in de Pyreneeën gewoon skiën in de winter. De skipistes zijn vooral in het weekend heel erg populair.

Lees hier meer over de seizoenen in Barcelona:

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave