De beste tips van een local!

Belg in Barcelona: Fien

Toegevoegd op in Wonen
Belg in Barcelona Fien Bosiers
Inhoudsopgave
Aanrader van Fien - Olokuti in Gràcia
Olokuti in Gràcia, aanrader van Fien

Vandaag maken we kennis met Fien, een Belg die al een tijdje in Barcelona woont en sinds 2012 haar eigen bedrijf heeft: Barcelona Babysitter (een bemiddelingsbureau voor babysitters, families en toeristen in Barcelona). Zij werkt vooral met toeristen en haar babysitters spreken ook Nederlands, dus dit is echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een babysitter in Barcelona! Verder vertelt Fien ons onder andere over haar leven in Barcelona en haar favoriete plekken in de stad.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

"Soms denk ik dat het leven in Barcelona TE goed is. Na vier jaar voel ik me nog steeds een beetje op vakantie. Alles is relaxed, de zon schijnt elke dag, mensen zijn vriendelijk en de terrasjes zitten altijd vol. Bureaucratisch gezien is het soms wel minder. Toen mijn zoontje geboren werd bijvoorbeeld hadden ze zich bij de inschrijving vergist van nationaliteit. Ze hadden er een Engelsman van gemaakt! Je moet dus vaak wel twintig keer op en neer lopen om kleine dingen in orde te brengen. Maar over het algemeen is het echt 'living the good life'."

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Plaça de la Virreina in Gràcia: "De wijk Gràcia staat bekend om zijn vele en gezellig pleintjes vol met terrasjes. Dit is mijn favoriet!"

2. Cafè Godot (Carrer de Sant Domènec, 19): "Ze hebben een gezellige speelhoek voor de kleintjes, een mooi terrasje en je kan er heerlijk lunchen."

3. Olokuti in Gràcia (Carrer d'Astúries, 36-38): "De tuin aan deze mooie winkel is echt fantastisch en in de zomer is het er heerlijk fris!"

4. Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107): "Een gezellig en rustig binnentuintje. Heerlijk om te picknicken of gewoon te genieten van het zonnetje en de geur van appelsienbloesem."

5. Carrer d'Enric Granados: "Enrique Granados is voor mij de mooiste straat van Barcelona, vol met gezellige terrasjes. Het is ook een van de weinige straten die een fietspad heeft, dus dat maakt het helemaal leuk!"

Fien geeft tips over Barcelona En als je België mist?

"België mis ik eigenlijk nooit. De chocolade en frietjes wel, daar geniet ik dan dubbel van als we op bezoek gaan. Familie en vrienden mis ik uiteraard, maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren om in contact te blijven... Dat maakt het heel wat makkelijker."

 • Persoonlijke informatie:
  Naam: Fien Bosiers
  Geboen: 12/06/1987, Antwerpen
  Beroep: Ik ben kind en jeugd psychologe, maar ben sinds de geboorte van mijn zoontje voorlopig enkel met mijn eigen bedrijfje (Barcelona Babysitter) bezig.
  Waar je woont in Barcelona: Gràcia

2 reacties

 1. Renske
  5 jaren geleden

  Hoi, ik wil even zeggen dat je een hele leuke blog hebt! Ik ben op je blog gekomen, toen ik informatie zocht voor mijn examenreis naar Barcelona. Ik heb veel gehad aan je info, thanks! Ik ben echt verliefd geworden op Barcelona, wat een prachtige stad is dat! Ik hoop dat ik met mijn internationale studie, ook een tijdje naar Barcelona zou kunnen! Ik ga je in elk geval zeker volgen! :) Heel leuk die kleine interviews met mensen die in Barcelona wonen! Zo kom je toch achter de fijne plekjes die je als toerist zijnde, niet snel zou ontdekken! liefs, Renske

  1. Marta
   5 jaren geleden

   Hoi Renske,

   Dank je wel voor je leuke reactie en het volgen. Super leuk om te horen!

   Veel succes met je studie en wie weet kom je nog een keer naar Barcelona. Met een internationale studie gaat het vast lukken!

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave