De beste tips van een local!

Herfst in Barcelona

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

Wanneer het in Nederland regenachtig en koud begint te worden, schijnt de zon nog in Barcelona. Vooral september en oktober kunnen nog warme maanden zijn. Voor de rest, is de herfst in Barcelona een zeer geschikt moment om de stad te bezoeken: net buiten het hoogseizoen, met aangename temperaturen (zelfs rond de 20 graden) en af en toe een bui. Voor Barcelonezen betekent dit het einde van de zomer en het begin van de herfst. Geniet jij ook mee van de herfstzon?

Laatste update: 27/09/2015

Alleen tijdens de herfst

Eten

Herfst is de tijd van de kastanjes, moniatos (zoete aardappelen) en panellets (marsepein of kleine amandel balletjes). Overal in Barcelona zul je kleine kraampjes vinden, waar gepofte kastanjes en moniatos verkocht worden. Heerlijke warme lekkernijen om tussendoor te eten.

Panellets maken de meeste Barcelonezen thuis zelf, maar ze zijn ook te halen bij de bakker. Een van de meest befaamde plekken om panellets in Barcelona te kopen is de Pastisseria Escribà, bij de Gran Via de les Corts Catalanes nummer 546 of achter de modernistische toonbank bij de Ramblas nummer 83, al vind ik zelf de panellets van Forn Mistral (Ronda de Sant Antoni, 96) ook super lekker.

Andere producten typisch uit dit seizoen zijn de fruita confitada (gekonfijt fruit) en de paddenstoelen, deze laatste kun je in overvloed zien op de markten in Barcelona.

Tip: lees mijn recept om panellets zelf te bakken!

Feestdagen

Tijdens de herfst vinden er een aantal evenementen en feestdagen plaats, zoals de Castanyada (de feestavond voor de Allerheiligen, wanneer de panellets gemaakt en gegeten worden), Allerheiligen (op 1 november, een feestdag om de overleden dierbaren bij de begraafplaatsen te bezoeken), Halloween (gewaaid uit Amerika) en de Fiesta de la Hispanidad (op 12 oktober, Nationale Feestdag van Spanje en de dag van de landing van Columbus in de Nieuwe Wereld in 1492).

Evenementen

Ook leuke evenementen vinden op deze dagen plaats, zoals:

Tip: mis ook niet mijn overige tips en evenementen voor september, oktober en november.

Dus mocht je naar Barcelona willen komen tijdens de herfst, vergeet dan niet om kastanjes en moniatos te eten, panellets bij de bakker te halen en een paraplu mee te nemen!

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Inhoudsopgave