De beste tips van een local!

Lente in Barcelona

Toegevoegd op in Wonen
Lente in Barcelona
Inhoudsopgave

De lente, oftewel de primavera, is een heerlijke periode om in Barcelona te zijn: de perfecte mix van zon, aangename temperaturen en leuke evenementen maken van de lente een perfect moment om naar Barcelona te reizen. Het is dan ook een stuk minder druk qua toeristen en je kunt het dagelijkse leven van de locals goed meemaken. Naar mijn mening is het voorjaar een van de beste seizoenen om Barcelona te bezoeken. Ben je benieuwd wat er te beleven is tijdens de lente in Barcelona, lees dan verder!

Barcelona lentetips

Als je in de lente reist naar Barcelona dan zijn er een aantal evenementen die je niet mag missen, zoals de viering van de Semana SantaPasen, de Feria de Abril, Sant Jordi en L'Ou com Balla. Daarnaast is de lente uitermate geschikt om een terrasje te pakken of in het park picknicken. Parken zoals Parc de Cervantes en de Botanische tuin zijn extra mooi omdat de bloemen dan in volle bloei staan. In de lente kun je ook leuke excursies doen in de natuur, bijvoorbeeld in de Collserola-gebergte of het massief van Montserrat. Muziekliefhebbers hebben tevens een afspraak staan bij het muziekfestival Primavera Sound.

Tip!

Breng een lentejas en een paraplu mee omdat er in de lente af een toe een regenbui kan vallen, maar over het algemeen kun je lekker in de middag zelf zonder jas rondlopen! Het is dan officieel nog geen strandseizoen, maar op zonnige dagen kun je zelfs mensen zien zonnebaden.


Alleen tijdens de lente

Eten

Voor Pasen worden in Spanje diverse zoetigheden gegeten, zoals torrijas in het binnenland, pestiños in het zuiden en llonganissa de quaresma in Valencia. In Catalonië worden er mones de pascua (chocolade paastaarten) en bunyols de quaresma (zoete gebakken brioche) genuttigd.

Paastaarten zijn van oudsher chocolade taarten, mooi versierd met chocolade paaseieren en kleurrijke veren, die de peetoom aan de peetkinderen geven op tweede paasdag. Tegenwoordig maken patissiers echte kunstwerken van de mones de pascua en laten zich inspireren door de laatste trends: van FC Barcelona spelers tot aan populaire Disney films.

Lees hier het recept voor een chocolade paastaart.

Mones de Pascua in Barcelona - Lente eettips

Tijdens Sant Jordi, de dag van de liefde in Catalonië, wordt er bij de bakker pa de Sant Jordi (een brood met kaas en sobrasada, een soort smeerworst) en verschillende taarten in het thema van Sant Jordi verkocht.

En tot en met maart kun je ook genieten van de calçots, een soort zachte en zoete ui die gegrild wordt op de barbecue en samen met romesco saus gegeten wordt. Een lekkernij die vooral in groepen of met de familie tijdens de zogenaamde 'calçotades' gegeten wordt, maar dat je ook in het menukaart van vele restaurants terug kan vinden.

Lees hier het recept om calçots met romescosaus zelf thuis te bereiden.


Evenementen

De lente zit daarnaast vol leuke evenementen in Barcelona. Hier een greep van de allerleukste:

 • Semana Santa (maart - april): de Heilige Week wordt in Barcelona gevierd met hartstochtelijke optochten, palmpasenstokken, chocolade eieren en vele andere lekkernijen!
 • Pasen (maart - april): het Paasfeest wordt aan het einde van de Semana Santa gevierd met allerlei lekkernijen zoals chocolade taarten en paaseieren.
 • Sant Jordi (23 april): de dag van de liefde in Catalonië wordt gevierd met rozen en boeken.
 • Festes de la Primavera de la Barceloneta (april-mei): tijdens dit lentefestival in La Barceloneta kun je van allerlei feestelijke optochten, concerten en evenementen genieten.
 • Passejada amb barret (eind april): Barcelona's hoedjesparade om de lente te verwelkomen.
 • Feria de Abril (eind april - begin mei): net als in het zuiden van Spanje, wordt er in Barcelona ook een Spaanse fiësta gehouden tijdens de Feria de Abril.
 • Dag van de Arbeid (1 mei): feestdag in Spanje met vaak demonstraties voor de rechten van de arbeiders.
 • Internationale Rozenwedstrijd (mei): interessante wedstrijd in de rozentuin van Parc de Cervantes.
 • Museumnacht (mei): gratis toegang bij vele musea voor een nacht.
 • L'Ou com Balla (Sacramentsdag): bijzonder schouwspel bij verschillende fonteinen in de binnenstad met een uitgehold ei.
 • Primavera Sound (mei - juni): een van de belangrijkste muziekfestivals in Barcelona die vele bezoekers trekt.

Mis ook niet mijn tips voor maart, april en mei.

Dus mocht je een stedentrip gepland hebben naar Barcelona deze lente, vergeet niet om van de lokale evenementen en lekkernijen te genieten!

Bewaar dit op Pinterest

Lente-in-Barcelona-Pinterest

Lees hier meer over de seizoenen in Barcelona:

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave