De beste tips van een local!

Nederlander in Barcelona: Femke

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

Heb je wel eens afgevraagd hoe je als Nederlander zou kunnen wonen in Barcelona? In dit artikel maken we kennis met Femke, een Nederlandse meid die nu in Barcelona woont vanwege haar stage bij Hotel Pulitzer. Zij vertelt ons wat haar favoriete plekken in de stad zijn en hoe ze het leven in Barcelona ziet.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

"Het leven in Barcelona voelt heel goed, in het begin moest ik zeker wennen. Natuurlijk zijn er punten die minder zijn, zoals armoede, maar ook zeker veel positieve punten, zoals het lekkere eten, het zonnetje dat altijd schijnt en alle leuke uitgaansgelegenheden. Op het werk was het grootste verschil dat iedereen heel relaxed is en het minder georganiseerd is dan in Nederland. Ook is het hard werken, zo werkte ik soms 9 dagen in één stuk door, waarna ik 1 dag vrij had."

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Carrer del Carme: "Deze straat vind ik persoonlijk de leukste straat in Barcelona. Je vindt hier allemaal leuke cafeetjes, winkeltjes en ook een klein gezellig pleintje."

2. El Born: "Deze wijk bestaat uit design winkeltjes waar je altijd wel iets leuks kunt scoren maar ook leuke cafeetjes en restaurantjes waar je heerlijke tapas kunt eten."

3. Tibidabo: "Vanaf de Tibidabo heb je het mooiste uitzicht over Barcelona. Ook is er een oud pretpark en je komt er met behulp van een trammetje van 100 jaar oud."

4. Can Culleretes: "Dit is het op een na oudste restaurant in Barcelona, en zo leuk om een hapje te eten! Je wordt geholpen door vrouwen in soepjurken en kunt hier ouderwetse, lekkere gerechten bestellen."

5. Xarcuteria Catalana: "In dit leuke slagertje aan de Carrer del Comte D'Urgell kun je een heerlijk broodje jamón ibérico kopen voor €3,50."

Nederlander in Barcelona - Femke

En als je Nederland mist?

"Wanneer ik Nederland mis, doe ik leuke dingen met mijn huisgenootjes, zoals een lekkere mojito drinken in een gezellig café in Carrer del Carme."

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Femke
    Geboren: 14-3-1993
    Beroep: Bediening/Bar medewerkster in Hotel Pulitzer
    Waar je woont in Barcelona: Carrer del Comte D'Urgell (Eixample)

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave