De beste tips van een local!

Nederlander in Barcelona: Ralph

Toegevoegd op in Wonen
Nederlander in Barcelona: Ralph
Inhoudsopgave
Aanrader van Ralph - Camp Nou
Camp Nou, aanrader van Ralph

Vandaag maken we kennis met een Nederlander die ruim een jaar in Barcelona heeft gewerkt en gewoond. Ralph Wolbrink, online marketeer en mede-oprichter van Pure IM, kwam in 2007 naar Barcelona en heeft sindsdien de stad nooit meer losgelaten. Ralph komt nog jaarlijks een keer of vier terug en is dus goed op de hoogte van de nieuwste hotspots en leuke bezienswaardigheden. Benieuwd naar zijn ervaring en tips? Lees dan verder!

Hoe beviel het leven in Barcelona?

"Omdat ik de stad al kende en daarmee ook aardig wat mensen was het niet moeilijk om me snel thuis te voelen. Het scheelt enorm wanneer je de cultuur kent en al vrienden om je heen hebt. De stad heeft in die tijd echt mijn hart gestolen en ik sluit ook zeker niet uit dat ik er ooit terugkeer. Voor mij heeft Barcelona werkelijk alles: prachtige natuur, fantastische architectuur, heerlijk eten en drinken en bijzonder vriendelijke mensen. Daarnaast ben je eigenlijk nooit klaar met bijzondere plekjes in de stad ontdekken."

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Horta: "de wijk Horta ken ik persoonlijk erg goed. Wat deze wijk zo bijzonder maakt is het feit dat het oorspronkelijk een dorp was, dat langzaam maar zeker is opgeslokt door de stad Barcelona. Je vindt daarom nog altijd veel originele details en van die typische oude Spaanse dorpstraatjes. Ondanks dat het nu een echt deel van de stad Barcelona is, voelt het heel familiair en rustig aan."

2. Camp Nou: "als fervent voetbalfan gaat je hart gewoon sneller kloppen bij een bezoek aan deze voetbaltempel. Ik heb het geluk gehad diverse wedstrijden van FC Barcelona te mogen bijwonen. Naast het oogstrelende voetbal vind ik de mensenmassa na afloop van de wedstrijd altijd erg fascinerend. Je loopt ineens met bijna 100.000 man door de straten; een bijzonder gevoel."

3. Barceloneta: "zeker in de herfst of winter is een zondagse wandeltocht langs het strand van Barceloneta erg aangenaam. Onze route gaat dan ook meestal vanaf Port Olimpic langs het strand richting Maremagnum, om daar de tocht met een kop koffie bij de haven af te sluiten."

4. Montjuïc: "Montjuïc heeft misschien wel het beste uitzicht over de stad. Ik vind het heerlijk om boven bij het paleis een tijd te staren naar de verschillende wijken en gebouwen. Een wandeling door over Montjuïc richting het oude stadion van Espanyol is ook altijd erg leuk. En laat ik een bezoek aan het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) niet vergeten."

5. Barri Gòtic: "ondanks dat het er in de zomermaanden weleens stikt van de toeristen kan El Barri Gòtic niet in dit lijstje ontbreken. Slenteren door de smalle straten van deze wijk is voor iemand die van geschiedenis kan genieten een absolute aanrader. En wanneer je maag begint te knorren, dan moet je echt even doorlopen voor een hapje en drankje bij Mercat Santa Caterina."

Ralph geeft tips over Barcelona En als je Nederland miste?

"Voor mij hielp het meestal wel om Nederlandse tv te kijken. Uitzending gemist was dan ook een goed hulpmiddel om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Nederland. Verder moet ik zeggen dat ik Nederland, uitgezonderd familie en vrienden, niet echt heb gemist. Barcelona is immers een veel te toffe stad om heimwee te krijgen."

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave